Kriebsensgatan 12B

Eskilstuna 2 250 000 kr

Sekelskiftesdröm i centrala Eskilstuna!

Välkommen till en enastående bostad med typiska sekelskiftesdetaljer. Hemmet präglas av generös takhöjd som ger en fantastisk rymd och fönster som skapar ett underbart ljusflöde genom hela bostaden. Tidstypiska inslag som djupa fönsternischer och fina stuckaturer i en av Eskilstunas vackraste byggnader. Här erbjuds härliga umgängesytor i en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Fullutrustat kök med matplats i unikt burspråk. Väl tilltaget sovrum med gott om förvaring där den höga takhöjden har utnyttjas optimalt. Helkaklat badrum med egen tvättmaskin. Genomgående ljusa ytskikt och parkettgolv. En unik bostad som måste upplevas på plats!

Väldigt stabil förening med mycket god ekonomi och låga månadsavgifter där även kabel-tv och bredband via Tele2 är inkluderat i avgiften. Den trevliga innergården delas tillsammans med grannföreningen och erbjuder gott om ytor för härliga sommarkvällar.

Här bor du i ett centralt läge endast ett stenkast från restauranger, caféer, butiker och centralstationen. Närhet till Rothoffs-, Rinmans- och Stadsparkens fina grönområden och Eskilstunaån endast ett stenkast bort. Kort gångavstånd till universitet & tågstation såväl som stadskärnans fantastiska utbud av restauranger, butiker och caféer samt Stadsbiblioteket. För den sportintresserade finns flertalet gym, multisportarena och padelhall inom gångavstånd.

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => Yes [total_number_of_floors] => 3 [floor] => 1 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Ja [readable_floor] => 1 av 3 ) 1

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 80 kvm
Balkong/uteplats Gemensam uteplats på föreningens lugna innergård.
Våning 1 av 3

Hall
Välkommen genom en pampig dörr in till detta hem. Några trappsteg upp finns möjlighet att hänga av sig jackan och ställa skor. Ljusa toner på väggar, högt i tak och ett slitstarkt klinkerbelagt golv. Via pardörrar tar du dig vidare till bostadens samtliga rum.

Kök och vardagsrum
Det första rum vi möts av är kök och vardagsrum i en öppen planlösning. När du kliver in i rummet möts du av fantastiska fönster och generös takhöjd. Modernt kök som går i vitt tillsammans med rostfria vitvaror. Ugn och micro i bekväm arbetshöjd bredvid kyl och frys med heldörrar. Goda förvaringsmöjligheter i såväl bänkskåp som vägghängda skåp. Här har takhöjden utnyttjas och erbjuder skåp upp till tak. Vitt kakel ovan bänkskiva som även det leder upp till tak. Vidare är köket utrustat med vägghängd fläkt, häll och diskmaskin. Välvt burspråk utgör unik plats för matbord med platsbyggd sittbänk alldeles intill köket. Stort fönster som ger ett enastående sken åt matplatsen. Alldeles intill köket tar vardagsrummet plats, här finns utrymme för soffa under de stora fönsterna samt mediabänk.

Sovrum
Generöst sovrum med underbar rymd. Fantastiskt ljusinsläpp via de breda fönsterna med djupa fönsterbrädor. Vita garderober längs ena väggen erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Väggen är utrustad med rustik biblioteksstege för att nå upp till skåpen närmast taket. Rummen har plats för dubbelsäng med sängbord samt övrigt möblemang.

Badrum
Fräscht helkaklat badrum utrustat med toalettstol, kommod med tvättställ och spegel med belysning. Egen tvättmaskin. Avskiljare mot duschutrymmet är uppförd i glasbetong, här finns takdusch och plats att hänga handdukar. Stilig kombination med mörk klinker på golvet och vitt kakel på väggarna.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Hiss Ja
Byggnadsår 1900
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2019-12-17
Energikonsumtion 150 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3 i Brf Vildsvinspalatset
Pris 2 250 000 kr
Avgift 4967 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA, sophantering, kabel-tv, bredband
Driftkostnad 6200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1200 kr
  • Hushållsström: 5000 kr

Enligt schablon.

Bostaden är pantsatt.

Personer i hushållet 1 person
Andel i förening 6.93487%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 343 183 kr, enligt årsredovisning 2021

Närområde

Allmänt Centralt läge med närhet till Rothoffs-, Rinmans- och Stadsparkens fina grönområden.
Kort gångavstånd till högskola & tågstation såväl som stadskärnans fantastiska utbud av restauranger, butiker och caféer samt Stadsbiblioteket. För den sportintresserade finns flertalet gym, multisportarena och padelhall inom gångavstånd.
Parkering Garage finns att hyra för boende i området till en kostnad om 650kr/mån (Vildsvinet).
Övrigt Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren
Gemensam tvättstuga
Kabel-TV via Comhem
Bredband: Stadsnät /Comhem

Föreningens hemsida:
www.vildsvinspalatset.se

Förening

Föreningsnamn Brf Vildsvinspalatset
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769617-6119
Gatuadress Kriebsensgatan 12
Postnummer 63220
Ort ESKILSTUNA
Allmänt om föreningen Föreningen huvudsakliga ändamål är att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter för permanent boende åt föreningens medlemmar. Föreningens egendom omfattar fastigheten Vaksamheten 4 i Eskilstuna kommun med adress Kriebsensgatan 12, 12 A-B och Nygatan 23. Husen färdigställdes år 1900 och innehåller 20 bostäder om 1 617 kvm samt 2 affärslokaler om 167 kvm. Föreningen är ombildad från hyresfastighet till bostadsrättsförening, som förvärvade fastigheten den 28 februari 2008.
Antal lägenheter 20
Antal lokaler 2
Renoveringar En omfattande ombyggnation av fastigheten genomfördes 1991-1992 då bl.a stambyte, hel renovering av lägenheter, hissinstallation genomfördes och elinstallation byttes ut.

2009 Upprustning tvättstuga, Takmålning
2010 Nytt låssystem
2010-2012 Ombyggnation 4 nya lägenheter
2012 Nya källarförråd (2st) Byte av styrsystem till värmepump och ventilation,
Spolning av avlopp till lägenheter och lokaler,
2014 OVK, filter byte och luftmätning, Ny fjärrvärme ventil
2016 Byte av lås cylindrar till lägenheter, Iordningställande av innergård, Dagvatten med anslutning på innergård
2017 Spolning avlopp samtliga lägenheter, OVK-åtgärder frånluft lägenheter och lokaler
2020 OVK lokaler
Tv och bredband Tele2 AB
Överlåtelseavgift 1313
Pantsättningsavgift 525
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Planritning
Planritning

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR