Södra Hagvägen 12

Eskilstuna 1 550 000 kr utgångspris

Timmerstuga med både braskamin och bastu. Vackert läge i natursköna Ostra!

Välkommen till en hemtrevlig timmerstuga belägen på en trivsam, insynsskyddad tomt i utkanten av Eskilstuna och nära Mälaren. Fastigheten erbjuder en genuin och rustik känsla omgiven av rogivande natur. Timmerstugan präglas av vacker furupanel som påminner om en ombonad fjällstuga. Tillsammans med den inbjudande braskaminen och värmande bastun skapas en mysig och avslappnande stämning i hemmet.

Timmerstugan erbjuder ett trivsamt vardagsrum med högt i tak. Här finns möjlighet att tända en brasa i kaminen och njuta av dess värme som sprider sig behagligt i hela bostaden. Funktionellt kök med goda möjligheter att tillaga välsmakande måltider tillsammans med vänner. Vidare finns det möjlighet att inreda två sovrum, varav ett uppe på loftet. Här finns helkaklat badrum utrustat med tvättmaskin och bastu för skön avkoppling. Trädgården erbjuder vackra planteringar och en damm med lekfulla fiskar. Trivsamma ytor att duka upp för grillmåltider under de varma sommarmånaderna. Fler uthus ger god plats för övernattande gäster och även förvaring trädgårdsredskap och båtdynor. Goda parkeringsmöjligheter på fastighetens infart med stor parkeringsplats så även är utrustad med laddbox. Missa inte möjligheten till en livsstil med närhet till vandringsleder och vackra vyer över storslagen åkermark. Här njuter ni av både lugnet och rofyllda stunder samtidigt som det finns gott om plats för lek!
Kommunalt vatten och avlopp indraget. Fiber finns i tomtgräns.

Här bor du med ett lugnt, naturskönt och Mälarnära läge. Barnvänlig badplats med brygga nås efter en kort promenad och Gyllenhielmska leden passerar i närheten av fastigheten. Perfekt att ta cykeln ner till Sundbyholms hamn som bland annat erbjuder en mycket omtyckt restaurang och sandstrand. I närområdet hittar du även Sundbyholms travbana, mycket uppskattad gårdsbutik och trädgårdsbutik. Med en kort bilfärd når du växande köpcentrum med bland annat Ica Maxi, Biltema och drive-in-restauranger samt smidig påfart till E20 som tar dig till Stockholm på en timme. Centrala Eskilstuna nås på 15 minuter.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Hall
Bostaden välkomnar er in till en funktionell hall med bra förvaringsutrymme. Här finns goda möjligheter att hänga av sig vinterjackan så väl som vandringsryggsäckarna i garderober. Dörr in från hallen skärmar av mot övriga bostaden vilket ger goda möjligheter hålla kyla borta när ni öppnar ytterdörren.

Vardagsrum
Direkt in från hallen öppnar sig bostadens sällskapsrum. Rummet erbjuder generös takhöjd med öppet till nock. Vackert ljusinsläpp från fönster i flera väderstreck. Här finns goda möjligheter att möblera med bekväm sittgrupp och flertalet bokhyllor för era favoritromaner. Centrerat i rummet hittar ni den putsade murstocken med värmande braskamin. Utmärkt plats där ni kan koppla av till en gnistrande brasa och grilla marshmallows tillsammans med barnbarnen. Från kaminens eld sprider sig en behaglig värme i hela bostaden.

Kök med matplats
Från vardagsrummet tar ni er vidare in i bostadens ljusa kök. Här erbjuds bra förvaringsutrymme och trivsam yta för matlagning. Köket är utrustat med ugn, häll, köksfläkt samt kombinerad kyl och frys. I anslutning till köket kan ni möblera med matbord och fyra stolar - där ni kan avnjuta goda måltider tillsammans med familj eller vänner. Rummet kan även inredas med extern förvaringsmöbel.

Sovrum/ kontor
Vidare erbjuder bostaden ett ombonat sovrum. Här kan ni enkelt inreda med säng, sängbord och byrå som ger förvaring till kläder och annat. Vid fönstret finns rullgardin monterad. Rummet kan med fördel användas som kontor.

Badrum
Med ingång från vardagsrummet hittar vi ett ljust badrum med kaklade väggar och klinkerbelagt golv. Badrummets utrustning består av handfat, toalettstol samt duschutrymme. Vidare finns bra förvaring med flera skåps. Här är även utrustat med toppmatad tvättmaskin. Från badrummet nås en rymlig bastu. Utmärkt plats för värmande avkoppling efter en lång dag i trädgården.

Loft
Via trapp i vardagsrummet tar ni er upp till bostadens loft. Här syns rustika timmerstockar och loftet erbjuder en vacker vy över vardagsrummet. Utrymmet har gott om plats att möbleras med dubbelsäng. Vackert ljusinsläpp samt fin utsikt mot trädgården.

Altan och trädgård
Fastigheten erbjuder en charmig trädgård med vackra planteringar, fruktträd och buskar. Här finns plats att njuta av en god fika på altanen eller sparka boll med familjens yngre medlemmar på den välskötta gräsmattan. I trädgården erbjuds även vackert anordnad en damm med fiskar. På uppfarten finns gott om parkeringsplatser. Vidare så är fastigheten utrustad med laddbox som kommer att ingå. Tät häck avgränsar mot grusvägen ovan och även intilliggande grannar vilket ger tomten insynsskydd och skapar en privat och lugn känsla. Här är en plats att trivas på för dig som söker lugnet!

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med loft
Boarea 46 kvm
Biarea 12 kvm
Byggnadsår 2003
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme Trä
Fasad Timmer
Fönster 3-glas
Tak Papp
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Ved
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Renovering av gäststuga med tillhörande altan.
Anläggning av damm i trädgården.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Pris 1 550 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 165 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 612 000 kr
Värdeår 2003
Summa inteckningar/pantbrev 727 000 kr
Driftkostnad 31986 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 14550 kr
 • Vatten/avlopp: 6688 kr
 • Försäkring: 3889 kr
 • Renhållning: 3233 kr
 • Sotning: 626 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 3000 kr

Uppvärmning ingår i elkostnaden.

Elförbrukning 10 697 kWh/år
Personer i hushållet 1 person

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 612 000 kr
 • Småhusmark: 553 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 982 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Ostra GA:18 ändamål: Radio- TV och/eller tele, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Ostra GA:2 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Ostra GA:3 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Ostra GA:8 ändamål: Vägar
  Last: Officialservitut Utrymme, 0484-05/72.1
  Planbestämmelser Områdesbestämmelser (2001-06-14)

  Video

  Film

  Planritning
  Planritning
  Fastighetskarta
  Fastighetskarta
  ´
  ´

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR