Engelbrektsgatan 16A

Eskilstuna 1 095 000 kr utgångspris

Fint renoverad gavellägenhet med lugnt läge på Västermalm!

Smakfullt renoverad tvåa med låg avgift och högt läge i huset! Nytt kök från 2022 med rymlig matplats och modern maskinell utrustning i rostfritt utförande. Bostaden erbjuder en trivsam social känsla med sitt stora vardagsrum med fönster i två vädersträck. Här upplevs en generös takhöjd, genomgående ljust målade ytskikt på väggar och ett högkvalitativt parkettgolv enhetligt i hela bostaden. Hemmet har ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang samt bra förvaringsmöjligheter med klädkammare. Separat toalett och duschrum med hög standard, renoverade under senare år. El-arbeten i bostaden utförda med bland annat ny el-central.

Välskött förening med låg belåning, låga avgifter och lugnt läge på Västermalm. Centrumnära område ett stenkast från välsorterad livsmedelsaffär, gångavstånd till tågstation och högskolan. Närhet till trivsamma Kronskogen som erbjuder fina promenad- och motionsstråk samt flera rastplatser. Kort avstånd till Vilsta friluftsområde med bland annat el-ljusspår, badplats och skidbacke.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse till visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => No [total_number_of_floors] => 3 [floor] => 2 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Nej [readable_floor] => 2 av 3 ) 1

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 58 kvm
Våning 2 av 3

Hall
Via säkerhetsdörr nås bostadens hall med plats för hatthylla och skoställ. Vackert parkettgolv sammanhängande med bostadens övriga rum och ljust målade ytskikt på väggar. Lägenhetens hall är utrustad med modern el-central med automatsäkringar.

Vardagsrum
Sällsynt smakfullt vardagsrum med stora fönster i två väderstreck, högt i tak och fina parkettgolv samt ljusa ytskikt på väggar och tak. Vardagsrummet är rymligt och erbjuder gott om plats för soffgrupp/fåtölj mediamöbel och matbord samt ytterligare möblemang.

Kök
Smakfullt renoverat kök med stilsäker skåpsinredning i grön ton och ljusa arbetsytor. Här erbjuds en modern maskinell utrustning som består av integrerad varmluftsugn och micro, induktionshäll, designfläkt, kombinerad kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Nymålade ljusa ytskikt på väggar och ett fint parkettgolv. Stilfullt marmorkakel över kökets arbetsdel. Här skapas en trevlig matplats för 4 personer med ett behagligt ljusinsläpp från rummets stora fönster.

Sovrum
Stort och ljust sovrum med plats för dubbelsäng samt sängbord såväl som extern förvaring och skrivbord. I rummet finns stort fönster, ljust målade ytskikt på väggar och tak samt nytt parkettgolv. Tillgång till bra förvaring i rymlig klädkammare med platsbyggd hyllsystem och ljust målad interiör.

Toalett/duschrum
Från hallen nås en fin toalett med ljust klinkergolv, vitmålade väggar, wc-stol, handfat och badrumsskåp. Intill, med separat ingång nås även modernt duschrum med ljust kakel på väggar och mörkt klinkerbelagt golv. Duschrummet är utrustat med blandare, spotlightbelysning i tak och paxfläkt.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Hiss Nej
Byggnadsår 1941
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Renoveringar utförda

Installation av Fiber 2021
Termostater till elementen 2014
Elstolpar till parkeringen 2012
Lagning av tak och nya hängrännor 2011
Nya fönster.
Säkerhetsdörrar.
Stambyte delvis utfört.

Två källarförråd tillhör lägenheten.
I källarplan finns gemensam tvättstuga, torkrum, snickarrum och cykel/barnvagnsrum.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja
Datum 2019-02-21
Primärenergital 221

Ekonomi

Lägenhetsnummer 160-002 i Brf. Tiljan 1
Pris 1 095 000 kr utgångspris
Avgift 2900 kr/mån
Driftkostnad 4000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1000 kr
  • Hushållsström: 3000 kr

Enligt schablonberäkning.

Bostaden är pantsatt.

Personer i hushållet 1 person
Andel i förening 10.5%
Bostadsrättens nettoskuldsättning -35 385 kr, Enligt 2022 årsredovisning

Närområde

Allmänt Fastigheten är belägen på västra sidan av Eskilstuna och här utgörs omgivningarna i huvudsak av flerbostadshus och villor. Du har nära till Vilsta friluftsområde med fina promenadstråk, motionsspår, badplats och ridhus. Promenad och cykelavstånd till Eskilstunas centrumkärna med stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Flera mataffärer finns i närområdet. Kort avstånd till busshållplats och gång/cykelavstånd till centralstationen.
Parkering Föreningen förfogar över 6 st p-platser med el. P-platserna hanteras efter separat kösystem och kostar 200kr/mån.
Fri parkering råder utmed Engelbrektsgatan.
Övrigt På innergården finns uteplats med gott om ytor för utemöbler, grill och umgänge. Vidare finns här även plats för den intresserade att anordna lite egna odlingar.

Förening

Föreningsnamn Brf. Tiljan 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 718000-0718
Gatuadress Engelbrektsgatan
Postnummer 63230
Ort Eskilstuna
emailAddress malinsootalu@gmail.com
Renoveringar 2020 Stambyte
2021 fiber anslutning, tak behandling, rensning av hängrännor samt klotter
2022 Ny tvättmaskin

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR