Vikstavägen 8

Eskilstuna 4 195 000 kr utgångspris

Smakfullt renoverad 30-talsvilla med populärt läge i Skogstorp!

Välkommen till ett underbart hem för den som söker ett lugnt läge och ett trivsamt boende helt redo för inflytt! Här är genomgående renoverad bostad där inget lämnats åt slumpen. Huset har nytt tak och dränering, nytt värmesystem, nydragen el, avlopp bytta till tomtgräns och tre nyrenoverade våtrum/toaletter. Samtliga ytskikt i bostaden rustade under 2023 och 2024 och fasad nymålad.
Hemmet erbjuder en mycket trivsam karaktär där inslag från 30-talet såsom vackra fönster, trevlig takhöjd och stora fönster möter den moderna utrustningen som är av hög standard.

Även fastighetens utomhusmiljö är trivsam med vackert uppvuxen tomt med modernt bevattningssystem. På fastighetens framsida njuter ni av morgonkaffet och på baksidan kan ni bada i sol på den stora altanen från tidig eftermiddag samtidigt som ni njuter av åglimten.

På tomten finns garagebyggnad med plats för mindre bil samt flertalet vidbyggda förråd för förvaring. Vidare erbjuds bra möjligheter till odling och bollspel. Parkeringsmölighet finns framför garage såväl som på grusad uppfart i anslutning till entré.


Här bor du i ett av Eskilstunas mest eftertraktade villakvarter. Närhet till Coop samt gångavstånd till förskola och grundskola åk F-9. Buss med täta avgångar till och från Eskilstunas centrala delar. Mindre än 10 minuter med bil till centrum. Närområdet erbjuder fina strövområden och ett trivsamt naturlandskap. Vackra promenadstråk längs med Sörmlandsleden samt kort gångavstånd till badplats.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum

Entréplan

Hall
Välkomna in till en rymlig hall med gott om utrymme för extern förvaring och plats för av- och påklädnad av jackor och skor. Från stora fönster i entrédelen släpps generöst med dagsljus in i hallen vilket tillsammans med de ljusa ytskikten skapar en trivsam atmosfär.

Kök / Matrum
Bostadens kök från Nordanro är helt nytt och i passande klassisk stil som skapar en gemytlig och trivsam atmosfär. Även här så präglas rummet av härligt ljusflöde från breda fönster. Bakom de ljusa luckorna i klassisk stil finns bra förvaringsutrymmen för matvaror och köksredskap. Generös arbetsbänk bjuder in till mysig matlagning med familjen. Den maskinella utrustningen består av varmluftsugn, häll, fläkt, diskmaskin och hel kyl och frys i rostfritt. En trevlig detalj i köket är det tilltagna skafferiet med fint ljusinsläpp från överfönster.
Intill köket, med delvis öppen plan finns rymligt matrum. Placera ett stort matbord som rymmer vänner och familj på besök. Möblera även med vitrinskåp eller extern förvaringsmöbel efter smak och tycke.

Altan
Via vackra pardörrar i helglas placerade i matrummet nås bostadens stora altan. Här erbjuds plats att möblera med matbord och lounge-del. En sida är smakfullt inramad med pergola och lämpar sig utmärkt för den stora matgruppen. På den andra delen av altanen placerar ni enkelt placerar era solstolar. Här är den perfekta platsen att njuta av kvällssolen och glimta intilliggande villors takåsar och vattnet längre ner. En plats att trivas på!

Vardagsrum
Vardagsrummet är vackert med nyslipade trägolv och ljust målade väggar enhetliga med intilliggande matrum. Höga fönster i två vädersträck släpper in rikligt med ljus till rummet. Möblera med soffgrupp, soffbord, mediamöbel och övrigt möblemang så som vitrinskåp och skänk. Här är en perfekt plats att koppla av framför den värmande braskaminen efter en dag på jobbet!

Sovrum 1-2
Våningens två sovrum har nymålade väggar i dova toner och fina parkettgolv. Centrerat fönster i respektive rum släpper in gott om dagsljus. Plats finns att möblera rummen med större säng, sängbord och extern förvaringsmöbel.

Toalett
Våningsplanet är utrustat med gästtoalett med wc och handfat.

Övre våning
Vita trapp nås övre plan med inredningsbar hall som som enkelt kan inredas som läshörna. Härifrån finns utgång till hemmets balkond med förmiddagssol och vacker utsikt över tomten.

Badrum 1
Badrummet har ljusa helkaklade väggar och våtrumsmatta i grå ton på golv. Badrummet har en rymlig duschplats med duschvägg i glas och plats för badkar eller tvättmaskin. Utrustningen består även av handfat med kommod och överhängande spegel, paxfläkt, toalettstol och spotlights i tak.

Tvättstuga
Seperat tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Bra förvaringsutrymme i överskåp smat monterat torkställ för nytvättade kläder. Här finns varmvatteberedare, luftavfuktare såväl som vädringsfönster.

Sovrum 2-4
Våningsplanets sovrum är väl tilltagna och kan med enkelhelt möbleras med större sängar, sängbord såväl som skrivbord. Ett av rummen erbjuder platsbyggd förvaring i garderober och skön textilmatta på golv. Det andra vacket nyslipat plankgolv och smakfull panel på vägg. Gott om ljusinsläpp in till sovrummen från stora fönster.

Källarplan

Via trapp från entréplanet nås hemmets nyrenoverade källare. Här finns utrymmen som kan inredas som allrum/spelrum för familjens yngre medlemmar.
Vidare finns nytt duschrum med toalett och ingång till bastu.
Via pannrum med ny värmeväxlare nås bostadens tvättstuga utrustad med modern tvättmaskin och torktumlare.
Källaren har egen dörr med utgång till tomtens baksida och altan.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Boarea 131 kvm
Biarea 75 kvm
Byggnadsår 1939
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 1975
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Betong/trä
Fasad Eternit
Fönster 2-glas kopplade i fönsterbågar, 3-glas isolerrutor
Tak Betongpannor och papp
Grundläggning Källare/Betongplatta
Uppvärmning Luft/vatten och braskamin
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Garage/förrådsbyggnad
Renoveringar Nytt tak.
Nymålad fasad.
Dränering (stengrund) Platon.
Bevattning delar av tomt (apstyrt).
Nya balkong dörrar.
Fönster renoverade.
Ny altan.
Ny balkong.
Avloppet bytt till tomtgräns, dagvatten tas om hand.
Nytt luft/vatten värmesystem.
Ny el i huset.
Nytt kök.
Golv slipade.
Nya parkettgolv i två av rummen.
Ny heltäckningsmatta i ett rum.
Väggar gipsade.
Badrummen nyrenoverade.
Vatten/avlopp bytt i huset.
Innertak målade.
Källare målad och golvet spacklat.
Ny ytterdörr.

Samtliga renoveringar utförda 2023-2024.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja
Datum 2023-02-03
Energikonsumtion 115 kWh/m2 år.
Primärenergital 207

Ekonomi

Pris 4 195 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 778 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 878 000 kr
Värdeår 1946
Summa inteckningar/pantbrev 440 000 kr
Driftkostnad 40750 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 2500 kr
 • Vatten/avlopp: 5500 kr
 • Försäkring: 4500 kr
 • Renhållning: 2750 kr
 • Hushållsström: 25000 kr
 • Sotning: 500 kr

Driftkostnaden är schablonberäknad.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 900 000 kr
 • Småhusbyggnad: 878 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1585 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Förmån: Officialservitut Väg, 04-HUR-299.1
  Planbestämmelser Ändring Av Detaljplan (1993-04-29) Byggnadsplan (1975-11-04)

  Övrigt

  Bredband Fiber

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR