Södra Stationsvägen 3

Eskilstuna 995 000 kr

Potential och möjligheter i lugna Hällberga

Detta renoveringsobjekt är en spännande möjlighet för den som är villig att investera tid och arbete för att skapa sitt drömhem. Med sin charmiga karaktär och potentialen att bli något helt unikt, är detta hus väl värt att utforska för den som söker en renoveringsutmaning.

Huset erbjuder en boendeyta fördelad på ett plan, med möjlighet till ytterligare utrymme i källaren. På entréplan finner du ett kök, vardagsrum, två sovrum samt badrum. Den delvis utgrävda källaren kan omvandlas till extra boyta, förrådsutrymmen eller kanske en hobbyverkstad, beroende på dina behov och önskemål. Här finns idag badrum och pannrum.


Välkommen till den fridfulla och familjevänliga atmosfären i Hällberga, beläget cirka 10 kilometer söder om Eskilstuna. Här finner du Hällberga skola, som välkomnar elever från förskola till årskurs 6. Området omges av vacker natur och längs den omvandlade gamla banvallen löper en asfalterad cykelbana som sträcker sig ända till Mälarsjukhuset och vidare in mot Eskilstuna centrum. För den motionssugne finns ett trevligt motionsspår perfekt för löpning och avkopplande promenader.

Med närheten till välplacerade busshållplatser erbjuds goda kommunikationsmöjligheter, vilket gör det enkelt att ta sig till och från området. För de som pendlar till städer som Stockholm och Västerås finns bekväma och pålitliga pendlingsalternativ till hands.

Hällberga drar alltmer till sig intresse och uppmärksamhet, och en stor del av dess tillväxt och attraktionskraft kan tillskrivas närheten till den expansiva Kjula logistikpark. Med en ständigt växande logistikpark ökar även antalet arbetstillfällen, vilket skapar en dynamisk och blomstrande miljö för både boende och verksamheter.

Genom att kombinera lugnet och gemenskapen i Hällberga med dess bekväma läge och närhet till växande arbetsmöjligheter, erbjuder området en lockande livsstil som lockar såväl familjer som enskilda individer. Upptäck det bästa av både stads- och landsliv i Hällberga!

Varmt välkommen att anmäla ert intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Boarea 79 kvm
Biarea 47 kvm
Byggnadsår 1947
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Betong/Trä
Fasad Trä
Fönster 2+1-glas fönster och 2-glas
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare/Krypgrund
Uppvärmning Kombipanna el och ved samt luft/luftvärmepump.
Ventilation Självdrag
Renoveringar
ca 2018 Duschrum i källare renoverat.
ca 2017 Byte av fasadpanel.
ca 2003 Luft/luftvärmepum installerad.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja
Datum 2024-04-29
Primärenergital 172

Ekonomi

Pris 995 000 kr
Taxeringsvärde 1 200 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 823 000 kr
Värdeår 1947
Summa inteckningar/pantbrev 358 000 kr


Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 823 000 kr
 • Småhusmark: 377 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1590 kvm

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Hällberga GA:5 ändamål: Vägar, Grönområden, Garage och/eller parkering
  Planbestämmelser Byggnadsplan (1950-02-03)

  Övrigt

  Bredband Fiber finns vid tomtgräns

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR