Gesällgränd 4

Eskilstuna 4 295 000 kr utgångspris

Unik fastighet med anrik arkitektur söker nya ägare!

Välkommen till ett enastående hem där tradition och charm möter modern komfort. Denna ståtliga fastighet, belägen i hjärtat av Torshälla, erbjuder en livsstil rik på historia, kultur och natur.

Denna arkitektoniska juvel från 1800-talet har varsamt renoverats för att bevara sin historiska själ, samtidigt som hemmet erbjuder toppmoderna bekvämligheter. Två paradrum öppnar upp en värld av möjligheter – inred som sovrum, arbetsrum eller kanske ett storslaget bibliotek. Middagar hålls med fördel i den magnifika matsalen med dubbla spegeldörrar. Fastigheten skulle alternativt kunna nyttjas som ett representativt kontor för den som driver egen verksamhet.

En traditionell och fullt fungerande kakelugn står i centrum, från den vackra eldstaden sprids både värme och en hög mysfaktor. Kompletterat med nyinstallerade, designade luftvärmepumpar från 2023 säkerställs en komfortabel inomhusmiljö året runt.
De fina trägolven i samtliga rum talar för sig själva, när du kliver in och möts av en behaglig känsla som bara trägolv kan ge.

Hemmavid kan du njuta av en lummig, gammeldags trädgård som är byggd i olika etage vilka bjuder på perenner, frukt och bär. Bara ett stenkast bort öppnar sig naturen med tillgång till vattendrag, den vidsträckta Mälaren för båtälskaren och inbjudande skogsområden. Ett perfekt läge för den som söker fridfullhet eller äventyr i det fria. Ett perfekt läge för golfälskaren med två golfbanor i hög klass i området.

För familjen som söker närhet till utbildning och fritidsaktiviteter ligger detta hem idealiskt beläget med närhet till skolor, förskolor och en ridskola där barnen kan utforska och utveckla sina passioner. Läget invid Holmberget och Ebelingmuseet, med pittoreska caféer som Gröna Villan och Amarant runt knuten, ger goda förutsättningar för trivsamma promenader och utflyter i närområdet. Därtill erbjuder fastigheten närhet till shopping, affärer och snabbköp.

Generösa förrådsytor och en extra byggnad öppnar möjligheter för kreativitet – kanske blir det din nya ateljé, ett hobbyrum eller ett charmigt sommarhusprojekt? En separat vedbod samt extra tillbyggnad erbjuder praktisk förvaring för trädgårdsredskap och grill.

För den som pendlar till andra städer ligger Eskilstunas centralstation drygt 10 minuter bort med bil alternativt cirka 25 minuter med tät bussförbindelse.

Missa inte chansen att förvärva en fantastisk fastighet på en alldeles speciell plats!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 7 varav 4-5 sovrum

Hall
Varmt välkomna till denna unika villa i pittoreska Torshälla. När ni kliver in i bostaden möts ni av en rymlig hall med goda ytor för av- och påklädnad. Praktiskt klinkerbelagt golv gör det enkelt att hålla rent. Till vänster hittar ni yta för att hänga av era jackor och skor. Vidare in från hallen tar ni er till bostadens alla rum samt övervåningen.

Kök
Välutrustat kök med goda sociala ytor och moderna vitvaror. Med fina färger på väggarna och vackra detaljer skapas en ombonad och behaglig känsla i rummet. Bakom de klassiska luckorna i ljust utförande finns gott om förvaringsutrymmen för matvaror och köksredskap. Ytterligare förvaringsmöjligheter finns i det rymliga skafferiet som fungerar utmärkt som extra kylskåp större delen av året. Stiligt kaklad vägg mellan över- och underskåp gör det enkelt att hålla rent efter matlagning och köksbestyr. Generös arbetsyta på den tidlösa bänkskivan i trä bjuder in till matlagning. Den maskinella utrustningen består av ugn, induktionshäll och fläkt. Vidare finns kyl och frys med heldörrar samt diskmaskin. Intill köket erbjuds en given plats för matbord och stolar under det centrerade fönstret. Duka upp för åtta till tio personer och njut av härliga middagar tillsammans med familj och vänner.

Vardagsrum
Hemmets vardagsrum har mysigt trägolv och jordnära färg på väggarna. Möblera med soffa, soffbord, mediamöbel och övrigt möblemang såsom bokhylla eller vitrinskåp. Från tilltagna fönster får ni ett härligt ljusflöde från flera riktningar. Här finner ni även den maffiga kakelugnen med fantastiska detaljer som inte bara ger en skön värme som höjer mysfaktorn i bostaden. En plats att trivas på!

Sovrum 1
Från matplatsen nås det första sovrummet. Här är glad färg på väggarna samt fantastiskt ljusflöde från flertalet fönsterpartier i olika väderstreck. Möblera rummet med dubbelsäng, sängbord och skrivbord.

Sovrum 2 / Kontor
Det andra sovrummet kan möbleras med säng, sängbord och extern förvaringsmöbel eller disponeras som ett trivsamt hemmakontor. Här är förberett med vatten och avlopp för att kunna installera ett ytterligare kök/pentry eller tvättbänk vid behov.

Gästtoalett
I anslutning till hallen finns smakfullt kaklad gästtoalett i jordnära toner. Toaletten är utrustad med WC och handfat.

Tvättstuga
Via köket nås stor tvättstuga utrustad med tvättpelare, tvättho och garderober för förvaring. Ett generöst ljusinsläpp upplevs genom rummets två stora fönster.

Övre plan
Via rejäl trapp nås över plan med ytterligare sociala ytor och sovrum. I förhallen till våningsplanet finns möjlighet att möblera som läshörna eller kontor. Skönt ljusinsläpp från fönster i flera väderstreck.

Allrum
Vidare in från hallen nås allrum. Inred med soffa, soffbord och mediamöbel och njut av mysiga filmkvällar med familjen. I generösa, platsbyggda garderober finns gott om utrymme för kläder.

Sovrum 3 / 4
Det tredje och fjärde sovrummet nås på övervåningen och har generösa ytor att möblera med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang efter smak och tycke. Väggar är målade i varm, grå ton, perfekt för den som vill ha det mörkare om natten.

Sovrum 5
Hemmets pampigaste sovrum finns i våningsplanets torn. Med vackra trägolv, generös takhöjd och fönster i fler väderstreck upplevs en miljö utöver det vanliga. Vidare finns utgång till balkong med förmiddagssol och utsikt över intilliggande vattendrag.

Källare
Mindre källarutrymme finns med ingång från utsidan. Utrymmet kan med fördel nyttjas för förvaring.

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla med källare
Boarea 165 kvm
Biarea 55 kvm
Byggnadsår 1929
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Tak Bandplåt
Grundläggning Källare/Krypgrund
Uppvärmning Luft/luft värmepump, kakelugn, vespis, elelement
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Förråd

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja
Datum 2022-06-10
Energikonsumtion 108 kWh/m2 år.
Primärenergital 168

Ekonomi

Pris 4 295 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 288 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 404 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar/pantbrev 3 650 750 kr
Driftkostnad 53969 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 5823 kr
 • Försäkring: 6000 kr
 • Renhållning: 2918 kr
 • Hushållsström: 38448 kr
 • Sotning: 780 kr

Under ”Hushållsström” ingår kostnad för uppvärmning.

Personer i hushållet 2 personer

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 1 404 000 kr
 • Småhusmark: 884 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1103 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Detaljplan (2021-06-17)

  Övrigt

  Bredband Fiber

  Video

  Film

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR