Falkvägen 63

Eskilstuna 2 750 000 kr utgångspris

Unik fastighet med både tennisbana och möjlighet till inomhuspool, belägen i Borsökna!

Välkommen till en fastighet som är något alldeles speciellt! Bostaden är byggd av känd tennistränare på 1940-talet, en plats där andra namnkunniga spelare som bröderna Sanches och Wilander tillbringat många timmar på gårdens tennisbana. Perfekt möjlighet till er som själva älskar tennis eller annan aktivitet som kan utövas på banan. Förutom tennisbanan finns en unik tillbyggnad med inslag som en tidigare inomhuspool. Lummig och insynsskyddad tomt med fruktträd, jordgubbsplantor och trivsam altan i härligt solläge. Detta toppar vi med vacker glimt av Borsöknasjön dit ni enkelt går för att ta er ett svalkande dopp under sommaren!

Här erbjuds en bostad med ett ljust och nytt kök. Goda möjligheter att möblera med stort matbord för trevliga måltider. Köket erbjuder bra ytor för matlagning och gott om förvaringsutrymme. Ombonat vardagsrum där ni bäst samlas för att tillbringa tid kring kaminen, njut av värmen regniga höstdagar och lyssna till de gnistrande lågorna. Vidare erbjuder entréplan ett sovrum som kan inredas med dubbelsäng eller som kontor samt wc med rustik karaktär. Dessutom finns ett stort poolrum i husets mitt, här hittar ni en unik, nedsänkt inomhuspool. I dagsläget används rummet som sällskapsrum och poolen kräver ett visst underhåll innan den är brukbar. Källarvåningen tillhandahåller tvättstuga, dusch och behaglig bastu. Två sovrum samt stort allrum med generösa förvaringsmöjligheter. Garage med två parkeringsplatser finns på gården. Växthus för er som är odlingsintresserad. Vidare finns även gästhus med sovrum, flera förråd och inte att förglömma den stora, asfalterade tennisbanan!

Här bor du i populära Borsökna, ett lugnt område med närhet till föreningens privata badplats såväl som stora Borsöknabadet. Barnvänligt med förskolor, grundskola i närheten och goda busskommunikationer för att enkelt nå Eskilstunas centrum. Härifrån tar du dig även enkelt till motorväg mot Stockholm och Västerås. Bostaden ligger i närhet till fina natur- och skogsområden. Möjligheter till fritidsaktiviteter såsom fotboll erbjuds, med idrottsplatserna Mesta IP och Triangelborg. Med cirka 10 minuters bilfärd i riktning mot centrum nås köpcentret Tuna Park med stort shoppingutbud, även Stora Coop och snabbmatsrestauranger finns beläget i området.

Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 4 varav 2-3 sovrum

Hall
Välkomnande hall med ljusa ytskikt. Här hittar ni praktisk förvaring i stor garderob med skjutdörrar. Utmärkt plats att hänga undan jackor och skor.

Kök
Bostadens kök är ljust och trivsamt. Två stora fönster ger vackert ljusinsläpp från olika väderstreck. Köket erbjuder gott om arbetsyta för er som gillar att laga mat eller baka kakor. Gott om förvaringsutrymme till både porslin och matvaror bakom de vita köksluckorna. Dessutom finns ett inbyggt skafferi med stiliga glasdörrar. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, köksfläkt och bänkdiskmaskin. Kyl och frys med heldörrar finns i sällskapsrummet alldeles intill. Utmärkt plats för matbord intill de stora fönsterna. Duka upp för 4-6 personer till lördagens middag.

Vardagsrum
Vidare från hallen tar ni er in till ett ombonat vardagsrum. Trivsamt ljusinsläpp från stora fönster. Här kan ni möblera med soffa för att luta er tillbaka och njuta av en god film eller den sprakande elden från kaminen. Underbar värme sprider sig från kaminen till hela våningsplanen de ruggiga dagarna under hösten. Här kommer ni trivas!

Sovrum/Kontor
Rymligt och rogivande sovrum som kan inredas med dubbelsäng, sängbord och garderober. Rummet kan även användas som kontor för dig som jobbar hemifrån.

Sällskapsrum/poolrum
Generöst sällskapsrum som kan möbleras med stor soffgrupp och duka upp för långbord vid speciella högtider. I detta rum hittar ni den tidigare nedsänka poolen som ger hela fastigheten en unik karaktär. Poolen har inte varit i bruk på länge och utrymmet är idag täckt med spånskivor.

Wc
Wc med unik karaktär, på väggar finns råspont som ger utrymmet rustikt utseende. Här hittar ni kommod med tvättställ, vägghängt spegelskåp med belysning samt toalettstol.

Källare
Allrum
En trappa ner hittar ni ett allrum som ansluter till källarens alla rum. Här finns utrymme att möblera med soffa och mediabänk. Eller varför inte en skön läsfåtölj och en bokhylla att fylla med era favoriter. Rummet är inrett med flera garderober som ger gott om förvaringsutrymme, dessutom ansluter rummet till två förråd.

Tvättstuga och bastu
Med ingång från allrummet ligger tvättstugan. Kaklat utrymme som är utrustad med duschplats och tvättmaskin. Härifrån finns ingången till den behagliga bastun. Läcker design med svarta väggar och ljust golv. Två sittbänkar ger gott om utrymme att sträcka ut sig för en stunds avkoppling i värmen.

Sovrum 1-2
Här nere hittade ni två stycken sovrum. Planlösningen ger er möjlighet att användas dess rum som två separata sovrum eller som ett sovrum kombinerat med kontor. Rummen har separata dörrar samt ingång mellan rummen.

Altan, trädgård och garage
Från poolrummet finns utgång till den takade altanen som ansluter mot entrén. Trivsam plats att njuta av en kopp kaffe och lyssna till fågelkvitter från trädgården. Möblera med bekväma sittmöbler och inred med vackra sommarblommor. En plats att trivas på!
Trädgården består av en grönskande gräsmatta med bland annat fruktträd. Stora träd och buskage ramar in gården och ger ett lummig och insynsskyddat läge. Dessutom finns ett växthus i trädgården som utgör en perfekt plats för er som är odlingsintresserade. Utmärkt att driva upp tomater och gurka under hela sommaren. Stor del av tomten utgörs av den asfalterade tennisbanan med sin unika historik. Perfekt för er som gillar tennis eller vill utöva annan aktivitet på området. Vidare på tomten finns gästhus med ett sovrum, trädgårdsförråd och vedförråd. Vid infarten finns stort garage som rymmer två bilar och med goda förvaringsmöjligheter.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Boarea 108 kvm
Biarea 66 kvm
Byggnadsår 1947
Kommentar till byggnadsår Tillbyggnad från 1972
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme Betong och trä
Fasad Tegel
Fönster 2-glas isolerrutor.
Tak Betongpannor och papp
Grundläggning Källare/Betongplatta
Uppvärmning Bergvärme och luft/luftvärmepump
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Renoveringar:
1972 - Tillbyggnad med poolrum.
1989 - Nytt garage.
1990 - Sadeltag omlagt med nya takpannor.
2008 - Luftvärmepump installerad.
2011 - Bergvärme installerat.
2012 - Fönsterbyte.
2016 - Papptak omlagt på tillbyggnad.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2023-09-12
Primärenergital 114

Ekonomi

Pris 2 750 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 861 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 043 000 kr
Värdeår 1947
Summa inteckningar/pantbrev 870 000 kr
Driftkostnad 43001 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 5554 kr
 • Försäkring: 3099 kr
 • Renhållning: 2684 kr
 • Hushållsström: 30244 kr
 • Sotning: 1020 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 400 kr

Elförbrukning 15 783 kWh/år
Personer i hushållet 2 personer

Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 818 000 kr
 • Småhusbyggnad: 1 043 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 2390 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt
  Uteplats Takad altan
  Parkering Garage med två bilplatser

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Samfällighet: Eskilstuna Borsökna S:1
  Planbestämmelser Detaljplan (2000-06-21) Fornlämning (1 st)

  Video

  Film

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR