Prästgårdsvägen 15

Eskilstuna 2 195 000 kr utgångspris

Lättskött tegelvilla med bedårande trädgård i familjevänliga Hållsta!

Prästgårdsvägen 15 välkomnar oss med vacker och omhändertagen trädgård. Klättrande vildvin och blommande rosenbuskar tillsammans med porlande damm. Förutom den beundransvärda trädgården finns här en lättskött tegelvilla med ett enastående uterum med stora glaspartier. Flera välbevarade detaljer som mönstrade glasdörrar och ekparkettgolv.

Villan erbjuder ett ljust och praktiskt kök med tillhörande matplats. Goda ytor för matlagning och generöst med förvaringsutrymme. Vardagsrum och matsal med vackert parkettgolv, trivsamma rum för socialt umgänge och fantastiskt ljusinsläpp från stora fönster. Öppen spis i vardagsrummet ger hög mysfaktor till hela bostaden. Två sovrum med goda förvaringsmöjligheter, allrum samt badrum och gästtoalett. Källarplan består av gillestuga även den med öppen spis, hobbyrum och goda förvaringsutrymmen. Duschutrymme med tvättstugedel samt verkstad. Parkeringsmöjligheter vid infarten samt i garage med plats för en bil. Visst moderniseringsbehov föreligger i hela fastigheten. Välkommen hem!
Alldeles bredvid bostaden ligger en lekpark med rutschkana, sandlåda och gunga. Perfekt för barn eller barnbarn.
Kommunalt vatten och avlopp och bergvärme. Besiktning utförd, se bifogat protokoll.

Bostaden är belägen i natursköna Hållsta 1 mil söder om Eskilstuna. Här erbjuds förskola och skola. För den naturintresserad finns här gott om vackra vidder, åkrar och skog. Hållsta erbjuder även en föreningsdriven badplats med sandstrand och brygga. Med bil nås Eskilstuna centrum på ca 15 minuter där allt från shopping, restauranger, universitet och olika sportarenor finns. Under kvarten hittar ni till Tuna Parks shoppingområde med stort utbud av restauranger och shoppingcenter. Busskommunikation med stadstrafik mellan Hållsta och Eskilstuna är möjligt ungefär en gång i timmen.

Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Hall
Här kliver vi in i en ljus hall med härligt ljusinsläpp från dubbla fönster. Gott om plats att hänga av sig ytterkläder på hatthylla och utrymme för skoställ. Spaljé skiljer hall mot kommande rum.

Kök
Direkt från hallen ansluter bostadens kök. Ljust kök med praktisk arbetsdel som bjuder på goda arbetsytor och generöst med förvaringsutrymme. Skåpsluckor har en ljus nyans med handtag i trä. Arbetsytorna är kombinerade av en stor rostfri diskbänk och slitstarka ytor med trämönster. Den maskinella utrustningen består av häll med ugn, köksfläkt samt kombinerad kyl och frys. I anslutning till arbetsdelen finns stort utrymme att möblera med matbord. Från köket finns utgång till uterummet.

Uterum
Längs med husets gavel ligger ett stort uterum med svårslaget glasparti. Öppet upp till nock och det stora fönsterpartiet följer väggar och vinkel upp till toppen. Enastående utsikt mot trädgården. Behaglig filtmatta för fötterna och skjutpartier för att enkelt öppna och ta trappen ner till gården. Uterummet kan möbleras med matbord och stolar samt bekväm soffgrupp. Markiser är monterade ovan fönster på södersidan.

Vardagsrum
Bostadens vardagsrum präglas av bevarat parkettgolv och vackert ljusinsläpp från flera stora fönster. Öppen spis höjer mysfaktorn i rummet och sprider härlig värme till bostadens alla rum. Inred enkelt rummet med soffgrupp och förvaringsmöbel samt övrigt möblemang.

Matsal
Bredvid vardagsrummet ligger en rymlig matsal, likt vardagsrummet ligger en välbevarad ekparkett på golvet och vackert ljusinsläpp från fönster i olika väderstreck. Rummet har gott om plats för att möbleras med stort bord när det stora sällskapet är på besök samt utrymme för vitrinskåp och övriga förvaringsmöbler. Från matsalen finns utgång till det härliga uterummet.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med ljusa väggar. Rummet kan möbleras med dubbelsäng och sängbord. Längs med ena väggen finns fem garderober som ger er generöst med förvaringsutrymme. Rummet har egen utgång till fastighetens balkong. Charmigt inklädd av olika växter är det en utmärkt plats för frukostkaffet. Markis monterad över hela balkongen.

Allrum
Intill köket ligger ett mysigt allrum. Utmärkt plats att möblera med soffa, tvmöbel och familjens favoritsnacks. Vackra glasdörrar leder vidare in till det större vardagsrummet.

Sovrum 2
Trivsamt sovrum med ljusa ytskikt. Rummet kan möbleras med säng och skrivbord. Två garderober finns i rummet och kommer ingå i bostaden. Vacker grönskande utsikt genom fönstret.

Badrum
Badrum med våtrumstapeter med blommor och grönt golv. Toalettstol, kommod med handfat och vägghängt spegelskåp samt duschkabin finns i rummet. Uppvärmd handdukstork och vidare förvaring i väggskåp och inbyggd garderob. Vädringsfönster bredvid duschutrymmet.

Gästtoalett
Wcutrymme med randiga väggar. Rummet är utrustat med toalett och kommod med tvättställ. Kaklad yta över tvättstället.

Gillestuga
En trappa ner hittar vi en ombonad gillestuga med öppen spis placerad i hörnet. Tänd en brasa och mys framför elden, grilla marshmallow och njuta av det sparkade ljudet från brasan. Möblera med soffgrupp och mediabänk.

Duschrum och tvättstuga
Rymligt rum med stort duschutrymme. Vask och tvättmaskin finns i rummet. Kaklat duschutrymme och våtrumsmatta på golvet. Vädringsfönster finns i rummet.

Verkstad, hobbyrum och förråd
Vidare i källaren hittar vi flera rum som kan användas som tex syrum, verkstad utrustad med stor arbetsbänk och hyllsystem för verktyg. Flera rum som fungerar utmärkt som förråd med uppbyggda vägghyllor och garderober som ger er goda förvaringsmöjligheter.

Garage
Från gatan sett finns möjlighet att köra ner i garaget. Infart via stora portar med fönster. I garaget finns möjlighet att parkera en bil.

Trädgård
Vacker och väl omhändertagen trädgård med fina indelningar av olika planeringar. Välblommande rosenbuskar längs med uterummet. Frodiga hostor vid den porlande dammen samt odlingsland. Olika buskar i varierande färger gör trädgården till en vacker plats att röra sig i.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Boarea 100 kvm
Biarea 100 kvm
Byggnadsår 1963
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme Trä
Fasad Tegel/Trä
Fönster 2-glas
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare/Betongplatta
Uppvärmning Bergvärme och öppen spis
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Renoveringar
1973 Utökat matrum genom att tagit bort inbyggd altan på husets långsida
Byggt nytt uterum på gavelsidan
1979 Utbyggnad av matplats i köket samt ändring av badrummet
1991 Ny köksinredning från Finnkök
1999 Pergola i trädgården
2001 Tillbyggnad av hallen med ny entrétrapp och ny entrédörr
2002 Lagt om yttertaket med ny papp och nya takpannor samt rännor
Byggt nytt uterum som ersatt det som byggdes 1973
2003 Nytt staket runt tomten
2006 Installerat bergvärme
2007 Nytt tvättställ samt toalettstol
2010 6 nya innerdörrar
2012 Målat hus in- och utvändigt
2013 Anlagt ny gräsmatta
2018 Ny spis

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2023-08-31
Primärenergital 107

Ekonomi

Pris 2 195 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 372 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 900 000 kr
Värdeår 1963
Summa inteckningar/pantbrev 85 200 kr
Driftkostnad 34575 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 4540 kr
 • Försäkring: 4475 kr
 • Renhållning: 2684 kr
 • Hushållsström: 22497 kr
 • Sotning: 379 kr

Uppvärmning inkluderad i elkostnaden.

Elförbrukning 14 640 kWh/år

Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 472 000 kr
 • Småhusbyggnad: 900 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1012 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt
  Uteplats Inglasat uterum
  Parkering Garage

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Hållsta GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden
  Planbestämmelser Vattenskyddsområde (2014-02-27) Byggnadsplan (1961-08-01)

  Video

  FIlm

  Planritning
  Planritning
  Planritning källare
  Planritning källare
  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR