Östra Storgatan 2A

Eskilstuna 1 495 000 kr utgångspris

Smakfull och rymlig tvåa i populär förening med låga avgifter!

Välkommen till denna genomgående renoverade lägenhet med fina materialval. Trivsam söderbalkong mot innergård med utrymme för sittmöbler. Utmärkt plats att njuta av solen och odla tomater! Bostaden erbjuder ett modernt renoverat kök i vitt med smakfulla detaljer i mässing! Generöst vardagsrum med breda fönsterpartier, möblera med stor soffgrupp och matbord. Trivsamt sovrum som kan inredas med dubbelsäng och klädförvaring. Gott om förvaringsmöjligheter med klädkammare i anslutning till entrén. Helkaklat och stambytt badrum utrustat med egen tvättmaskin.

Populär HSB förening som utfört många stora renoveringar.

Bostaden är belägen med attraktivt läge på Norr, här finns något för alla! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med restaurang P2 samt Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. Området präglas just nu av spännande förändringar. Eskilstunas badhus som är beläget intill Munktellstaden och nya även den nya multiarenan finns i området. Gångavstånd till såväl mataffär, pizzeria, skolor och Stadsparken!


Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => Yes [total_number_of_floors] => 7 [floor] => 2 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Ja [readable_floor] => 2 av 7 ) 1

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 61 kvm
Balkong Ja. Stor balkong med bästa söderläge och utsikt över föreningens lugna innergård.
Våning 2 av 7

Hall
Välkommen in till en ljus och luftig entré. Vi tar steget in via säkerhetsdörren och möter trivsam hall med tåligt klinkergolv. Här finns plats för hatthylla och skoställ. Vidare finns utrymme för extern möbel - byrå eller sittmöbel. I direkt anslutning till entrén erbjuds stor klädkammare med smakfullt renoverade ytskikt.. Gott om förvaringsplats för både hängande jackor och byrålåda fylld med vantar. Härifrån tar vi oss till bostaden samtliga rum.

Kök
Modernt renoverat kök med vita skåpsluckor och ljus bänkskiva med trämönster. Kökets ytskikt och den maskinella utrustning är vita, vilket ger ett stiligt uttryck. Kombinerad kyl och frys, inbyggd ugn och mikro i bekväm arbetshöjd, integrerad diskmaskin, häll och fläkt. Diskreta men stiliga beslag i mässing på bänkskåpen. Matplats för 2-3 personer men varför inte flytta måltiden till balkong eller vardagsrummet om ni får besök? Stort fönsterparti som ger härligt ljus till köket tillsammans med ljusa ytskikt. Härifrån nås bostadens balkong.

Balkong
Balkong i fantastiskt söderläge. Bra utrymme för utemöbler såsom bord och stolar eller soffgrupp. Dessutom perfekt läge att odla tomater, gurka och kanske vattenmelon. Bostadens balkong är lugnt belägen mot föreningens grönskande innergård. En plats att trivas på!

Vardagsrum
Vackra pardörrar öppnar sig från hallen till generöst och ljust vardagsrum. Breda fönsterpartier som ger rummet fint ljusinsläpp. Vita väggar och tak. Ljusgrått golv i enhetligt med samtliga rum i bostaden vilket skapar en sammanhängande känsla i hela hemmet. Rummet erbjuder bra utrymme för soffa, mediabänk och förvaringsmöbel. Trivsam plats för matbord vid fönster med vacker utsikt mot den grönskande innergården.

Sovrum
Vidare in i bostaden når vi ett rymligt och trivsamt sovrum. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och sängbord såväl som extern förvaring. Utmärkt plats för vägghängt skrivbord eller sminkplats. Golvet är enhetligt med övriga bostaden samt väggarna har en behaglig mellangrå nyans. Här kommer du sova gott!

Badrum
Helkaklat badrum med kaklade väggar och klinkerbelagt golv i jordnära färger. Duschutrymme, handfat med praktiskt kommod, överhängande spegelskåp med belysning, toalett och vattenburen handdukstork. Badrummet är även utrustat med en egen tvättmaskin.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Hiss Ja
Byggnadsår 1960
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Övriga byggnader Till lägenheten hör två förråd.
Gemensam tvättstuga.
Låst cykelförråd finns i trapphuset.
TV via till kabelnät, basutbud ingår i månadsavgiften.
Fiber-LAN bredband via Telia.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2018-09-25
Energikonsumtion 83 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 5-3274-2-28-3 i Brf Nåldynan 1 & 2 i Eskilstuna
Pris 1 495 000 kr utgångspris
Avgift 2781 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, kabel-TV, trappstäd, bostadsrättstillägg
Driftkostnad 6000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1000 kr
  • Hushållsström: 5000 kr

Bostaden är pantsatt .

Andel i förening 0.50202%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 47 371 kr

Närområde

Allmänt Bostaden är belägen med attraktivt läge på Norr, här finns något för alla! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med restaurang P2 samt Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. Området präglas just nu av spännande förändringar. Eskilstunas nya badhus som är beläget intill Munktellstaden och nya även den nya multiarenan finns i området.
Parkering Föreningen förfogar över 29 garage (425kr/mån) och 82 bilparkeringsplatser (200kr/mån) med separat kösystem. Parkering är även möjlig på omkringliggande gator med områdesbiljet B1 (400kr/mån).

Förening

Föreningsnamn Brf Nåldynan 1 & 2 i Eskilstuna
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 718000-0577
Gatuadress Gränsgatan 3
Postnummer 63342
Ort ESKILSTUNA
Allmänt om föreningen Föreningens egendom omfattar fastigheterna Nåldynan 6 och 7 belägna på Noachsgatan 14 A-B, Gränsgatan 3 och Östra Storgatan 2 A-B i Eskilstuna. Totalt finns 195 bostäder om 11 913 kvm samt 7lokaler om 404 kvm i föreningen. Lägenheterna är fördelade på 70 st lgh om 1 rok, 65 st lgh om 2 rok, 48 st lgh om 3 rok och 12 st lgh om 4 rok.
Föreningen har en låg belåningsgrad.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Södermanland.
Föreningens ekonomi Byte av värmeväxlare, hissar, byte av takplåt, byta av vipportar garage
Antal lägenheter 195
Antal lokaler 7
Renoveringar 2003/2004 Stambyte samt armaturer. renovering av kök, badrum
2004 Hippnetstandard (3 hål i väggen)
2006 Takomläggning
2007 Balkongrenovering, cykel förråd
2008 fönsterbyte och sopsorteringshus
2010 Asfaltering
2012 renovering av skärmtak balkonger. målning husgrund,
2011/2012 Energisparprojekt
2014 Solcellsanläggning. OVK och sanering av kanaler, Bredband och fiber
2016 Tak (plåt och stuprör). ändring av ingjutna dagvattenrör
2017 Fasadtvätt, Byte låscylinder garageport
2019 Renovering trapphus, styrsystem för varmvatten/värme
2020 Tagit bort lekpark och anlagt innergård
Parkering 76 bilparkeringsplatser och 29 garage platser
Tv och bredband Telia
Överlåtelseavgift 1313
Pantsättningsavgift 585
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Video

Film

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR