Stensborgsgatan 5

Eskilstuna 2 395 000 kr utgångspris

Unik bostad med sekelskiftescharm på Söder!

Välkommen till en riktig pärla i trivsamma kvarter på söder! Bostaden har en välbevarad äldre charm kombinerad med en rad moderna inslag. Hemmet präglas av vacker stavparkett i fiskbensmönster, genomgående högt i tak, pardörrar, djupa fönsternischer med Carrara marmorskivor och fina ljusinsläpp. Här hittar du ett platsbyggt kök med luckor i profil, vitrindel, bänkskivor i granit såväl som massiv ek och moderna kapitalvaror i borstat stål. Köket har ett mycket fint ljusinsläpp och diskbänk i anslutning till fönster med magnifik utsikt över grönskande innergård. Vardagsrummet erbjuder generöst utrymme för stor matplats där trevliga middagsbjudningar kan hållas. Här finns även utrymme för soffgruppen intill rummets stora fönster. Mellan kök och vardagsrum finns även pampig möblerbar innerhall med platsbyggda bokhyllor. Det rymliga sovrummet erbjuder utrymme för dubbelsäng och övrigt möblemang. Vidare finns här god förvaring med garderober. Ett stilsäkert renoverat våtrum med hotellkänsla där ljust kaklade väggar möter svart kakel. Badrummet är utrustat med duschplats såväl som inbyggt bubbelbadkar med massagefunktion. Hemmets hall är likväl övriga rum pampig med vackra detaljer såsom originalfönster, trägolv, platsbyggd förvaring och ny säkerhetsdörr i klassisk stil. Välkommen till ett hem helt redo för inflytt!

I närområdet finns den grönskande Eskilsparken, fina promenadstråk längst ån och trevliga restauranger. Vid Sveaplans centrum hittar du all service du kan tänkas behöva så som gym, mataffär, vårdcentral, bageri etc. Ett stenkast bort ligger Gamla stadens mysiga butiker, caféer och salonger och en kort promenad över ån leder dig till tågstationen, centrumkärnan och Mälardalens universitet.

Varmt välkomna att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => No [total_number_of_floors] => 4 [floor] => 3 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Nej [readable_floor] => 3 av 4 ) 1

Planlösning

Antal rum 2,5
Boarea 86 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 4

Hall
Via säkerhetsdörr nås välkomnande hall i ljusa toner. Här finns gott om utrymme för avhängning av ytterkläder med hatthylla. Vidare erbjuds platsbyggd förvaring med skåp. Hallen övergår till en stor innerhall med vackra tidstypiska detaljer i karakteristisk stil, högt i tak och ett stilfullt trägolv som är enhetligt i bostadens samtliga rum. Vidare finns platsbyggd bokhylla med smakfull belysning.

Kök
Tilltaget kök med öppna ytor och en ljus inredning i klassisk stil. Mycket goda förvaringsmöjligheter i både lådor och skåp, snyggt upplyst vitrindel samt öppna hyllor. För den som gillar att syssla med matlagning erbjuds här rejäla arbetsytor. Köket är utrustat med moderna kapitalvaror i borstat stål såsom side by side kyl/frys, varmluftsugn, häll, fläkt, mikro och diskmaskin. Vackra luckor i profil, stenskivor i arbetsdelen, massiva ek-bänkskivor samt ett smakfullt trägolv. Rummet erbjuder ljusa ytskikt på väggar och tak. Vackert ljusinsläpp med diskbänk i anslutning till fönster. Möblera med matbord.

Vardagsrum
Voluminöst vardagsrum där en ordentlig soffgrupp ryms tillsammans med soffbord och media-möbel. Ytterligare inredning såsom det stora matbordet inryms här. Rummet har ljusa ytskikt på väggar och vackert parkettgolv som skapar ett pampigt och smakfullt intryck. Två fantastiska fönsterpartier skänker ytan fint insläpp av dagsljus.

Sovrum
Via vardagsrum och genom en vacker dubbeldörr nås detta harmoniska sovrum med högt i tak och en ljus interiör som ger rummet en trivsam och harmonisk prägel. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och extern förvaringsmöbel. God förvaring med lyxigt utrustad garderobsvägg med inbyggd belysning som kommer att ingå. Vackert fönster med trivsam utsikt över föreningens lugna innergård ger rummet rikligt med ljusinsläpp.

Badrum
Bostadens badrum är modernt och ytterst stilrent renoverat med en fin kontrast mellan vitt och svart kakel på väggar och mörk mosaik på golv. Badrummet är utrustat med duschplats med vikbara glasväggar, vägghängd toalett, kommod med ovanhängande badrumsskåp, designblandare, handdukshängare samt ett lyxigt bubbelbadkar med massagefunktion och spotlights i tak. Vädringsfönster ger badrummet trivsamt med naturligt ljus.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 86 kvm
Byggnadsår 1929
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Renoveringar i föreningen:

2010 - Byte av tvättmaskiner
2011 - Målning i källaren, nya lås, plåtarbeten
2012 - Byte av radiatortermostater
2013 - Växlarbyte, relining av ledningar
2014 - Byte av lägenhetsdörrar, postboxar, låssystem, utvändig målning av fönster
2016 - Torktumlare TMB 340 Miele
2017 - Byte av trapphusbelysning med automatiskt påslag och rörelsesensorer
2017 - Renovering av övernattningsrum
2019 - Renovering av förråd på gården samt staket
2020 - Renovering av entrédörr
2020 - Målning utsida fönster
2022 - Markarbeten innfart och gård

Förråd som tillhör lägenheten finns på vinden samt i källaren.
Gemensam tvättstuga finns i källarplan 25kr/gång.
Vidare förfogar föreningens medlemmar över gym, snickarbod, relaxavdelning med bastu samt övernattningsrum.
Kabel-TV och bredband via Telenor.
7 st parkeringsplatser med separat kösystem.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja
Datum 2021-05-21
Energikonsumtion 75 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 571-009 i Brf Sörgården i Eskilstuna
Pris 2 395 000 kr utgångspris
Avgift 2771 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, kabel-TV
Driftkostnad 5000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1000 kr
  • Hushållsström: 4000 kr

Enligt schablon.

Bostaden är pantsatt .

Andel i förening 9.1995%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 24 739 kr

Närområde

Allmänt Här bor du i trivsamma kvarter på söder. I närområdet finns den grönskande Eskilsparken, fina promenadstråk längst ån och trevliga restauranger. Vid Sveaplans köpcentrum hittar du all service du kan tänkas behöva så som gym, mataffär, vårdcentral, bageri etc. Ett stenkast bort ligger Gamla stadens mysiga butiker, caféer och salonger och en kort promenad över ån leder dig till tågstationen, centrumkärnan och Mälardalens högskola.
Parkering Separat kö till föreningens p-platser. Enkelt att parkera med områdesbiljett (400kr/mån) utmed närliggande gator.

Förening

Föreningsnamn Brf Sörgården i Eskilstuna
Organisationsnummer 718000-0189
Gatuadress Stensborgsgatan 5
Postnummer 63355
Ort ESKILSTUNA
Allmänt om föreningen Brf Sörgården i Eskilstuna

Fastighetens registerbeteckning är Stensborg Norra 15 och omfattar 12 lägenheter, med en yta av 934 kvm, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

Föreningens administrativa förvalning har handhafts av Mark Redovisarna i Eskilstuna AB.
Antal lägenheter 12

Video

Film

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR