Aspirantgatan 10

Eskilstuna 3 195 000 kr utgångspris

Välskött villa på hörntomt i familjevänliga Glömsta!

Välkommen till en rymlig familjevilla längst in på lugn återvändsgata i Glömsta. Här bor du på en praktisk hörntomt med vackra buskage, lättskött gräsmatta och härligt trädäck för trivsamma grillkvällar. Villan erbjuder genomgående generösa rum med fina ytskikt, trevligt parkettgolv och härligt ljusinsläpp genom stora fönster. Ljust kök med smakfulla vitrinskåp och inbyggd belysning, gott om förvaringsmöjligheter samt fridfull matplats intill fönsterparti. Generöst sällskapsrum med plats för soffgrupp och matsalsmöbel samt utgång till lummig uteplats. Sovrum med bra förvaringsmöjligheter och intilliggande kontorsdel. Övervåning med mysigt tv-rum. Två rymliga sovrum samt stor klädkammare. Bostaden erbjuder vidare två badrum, ett utrustat med dusch och ett med badkar. Tvättstuga med bra arbetsytor, tvättmaskin och torkskåp.
Lättskött trädgård med buskage mot gatan, gräsmatta intill altan samt träd och rabatter. Det stora trädäcket i bästa söderläge ger bra möjligheter att njuta tillsammans med nära & kära! I anslutning till huset finns garage och stenlagd parkeringsplats för en bil.

På promenadavstånd hittar du mataffärer, restauranger, gym, skola och flera förskolor. I närområdet finns flertalet lekplatser och pulkabacke på vintern och fina strövområden i skogen. Uppskattar du promenader eller löpturer finns Gyllenhielmska leden i närheten. Härifrån har du även närhet till Torshargs fritidsanläggning med fotbollsplaner och elljusspår som även blir skidspår på vintern. Mycket bra kommunikationer till centrala Eskilstuna.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 5,5 varav 3-4 sovrum
Boarea 135 kvm. taxeringsinformation

Hall
Välkommen in i en stor hall med avhängning precis innanför ytterdörren. Gott om utrymme för extern förvaringsmöbel eller fåtölj. I anslutning till entrén ligger tvättstuga, badrum samt en inredd klädkammare under trappen. Hatthylla och plats för skoställ.

Kök
Direkt till höger från hallen tar vi oss till ett luftigt kök. Luckor i björk, vitt kakel över den ljus köksbänken. Stor diskho med avställningsyta i rostfritt. Smakfulla vitrinskåp med samt praktisk bänkbelysning. Flera öppna hyllor för prydnadsföremål eller kokböcker. Vidare är köket utrustat med diskmaskin, fristående kyl och frys samt spis med häll. Gott om förvaringsmöjligheter i både bänk- och väggskåp. Bra med utrymme i anslutning till stora fönster för ett trevligt matbord. Härlig plats att titta på fåglarna som leker i buskarna utanför.

Vardagsrum
Från köket tar vi oss vidare in i vardagsrummet. Generöst sällskapsrum med gott om utrymme för såväl soffgrupp som matsalsmöbler. Stora fönster med utsikt och utgång mot altan.

Sovrum med intilliggande kontor/barnrum
Vidare in i bostaden hittar vi ett stort sovrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel. Garderober längs med ena hela väggen. I anslutning till rummet finns dessutom ett mindre rum - perfekt som arbetsrum eller barnrum med utrymme för spjälsäng och skötbord. Stora fönster som ger härligt ljusinsläpp i båda rummen.

Badrum
Badrummet utrustat med badkar, handfat och toalett. Plats för förvaringsskåp. Frostat vädringsfönster ger ljus åt rummet. Våtrumsmatta på väggar och golv.

Tvättstuga
Praktiskt placerad tvättstuga intill hallen, dessutom med egen entré utifrån. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torkskåp, varmvattenberedare, vask och förvaringsskåp. Bra ljusinsläpp från två fönster. Våtrumsmatta på golvet.

Övervåning
Svängd ektrapp tar oss upp till ovanvåningen. Halvvägs upp i trappen finns en läcker hylla under takfönster som ger fantastiskt ljus åt hela trapphuset.

Allrum
Trapphuset ansluter till ett gemytligt allrum. Det är här lördagsgodiset smakar som allra bäst! Gott om utrymme för en stor soffa, mediabänk och förvaringsskåp.

Sovrum 2
Generöst sovrum med plats för säng, klädförvaring och även ett skrivbord om så önskas!

Sovrum 3
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Bra förvaring med garderob. Fantastiskt naturligt ljusinsläpp genom takfönstret.

Badrum
Intill ett av sovrummen ligger ett stort badrum utrustat med dusch innanför svängbara glasdörrar, toalett, handfat med kommod samt vägghängt spegelskåp. Vädringsfönster ovan toaletten. Mörk våtrumsmatta på golv och ljus våtrumstapet på vägg.

Klädkammare
För extra förvaring finns en stor klädkammare mellan badrum och trapp. Säsongsförvaring eller vardagsskjortan, du bestämmer!

Trädgård
Husets entré bjuder på en trevlig plattgång fram till takad entré. Buskar och nätta rabatter mot gatan. Runt hörnet hittar vi en lättskött gräsmatta med plats för odlingslådor. Utanför vardagsrummet ligger ett stort trädäck omslutet av staket och spaljé målat enhetligt med fasaden. Trevlig plats för alla i familjen att samlas på. Medan de vuxna dricker kaffe och smygäter chokladpraliner kan barnen göra kullerbyttor på gräsmattan alldeles intill.

Garage
I nära anslutning till groventré hittar vi garaget. Med fjärrstyrd port tar vi oss in. Bra plats för bil, cyklar eller använd som hobbyverkstad. Flera hyllor finns. Framför garaget finns stenlagd parkeringsplats för en bil.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Boarea 135 kvm
Biarea 25 kvm
Byggnadsår 1979
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 1981
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Tegel
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Direkt El
Ventilation Mekanisk (frånluft)
Övriga byggnader Garage vidbyggt huset med utrymme för förvaring och trädgårdsutrustning.

Renoveringar i bostaden
1981 Nya radiatorer övreplan
1990 Ekparkett övreplan
1995 Radiatorer utbytta i båda badrummen
1999 Ny tapet i badrum bottenvåning
2000 Ny kyl/frys
Nya fönster i takkupa
2001 Takfläkt utbytt
2003 Nya panel och nya vindskivor på gavlar
2004 Nytt parkettgolv i hall - Tarkett Viva
Uteplats ombyggd med nytt virke
2006 Ny tvättmaskin
2009 Garagetak omlagt
2010 Ny garageport
Helrenoverat badrum övreplan
2011 Kök renoverat med IKEA Ädel björk och nytt golv - Ekparkett Tarkett Viva
Ny spis och köksfläkt
Radiatorer utbytta i kök och tvättstuga
2012 Sovrum/Arbetsrum bottenplan renoverat ink nya radiatorer och garderober - Ekparkett Tarkett Viva.
Icopal Fondo-matta.
2014 Takfönster över trappan utbytt
Målning alla fönster
2015 Övervåning renoverad, nytt golv i sovrum - ekparkett Tarkett Viva
Markis takkupa
2016 Trappa renoverad
2017 Ny diskmaskin
2020 Ny varmvattenberedare
2022 Målning av fasad och fönster samt ny fasad och vindskivor på gavlar
Gul nyans från Färgbolaget "Götes gula"

Energideklaration

Utförd Ja
Datum 2023-02-15

Ekonomi

Pris 3 195 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 226 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 572 000 kr
Värdeår 1980
Summa inteckningar/pantbrev 608 000 kr
Driftkostnad 45580 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 6200 kr
 • Försäkring: 5000 kr
 • Renhållning: 2980 kr
 • Hushållsström: 29000 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 2400 kr

Elförbrukning 18 900 kWh/år

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 1 572 000 kr
 • Småhusmark: 654 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 462 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Glömsta GA:1 ändamål: Vägar, Grönområden
  Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp Starkström, 04-78/191.2
  Last: Officialservitut Upplagsplats, 04-78/191.1
  Planbestämmelser Stadsplan

  Video

  Film

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR