Väsbyholmsvägen 7

Eskilstuna 15 950 000 kr som utgångsbud

Sjötomt vid Mälaren med egen brygga, båthus & orangeri. Båt ingår!

Välkommen till en av områdets största strandfastigheter med svårslaget läge i Mälarbaden. Direkt access till bad- och båtliv, på tomten finns ett trevligt båthus och motorbåt ingår i köpet! Väl omhändertaget bostadshus med inglasat uterum och altan med vy över glittrande vatten. Fastighetens orangeri erbjuder vedeldad kamin såväl som indraget vatten och el. För besökande finns välutrustad gäststuga belägen i anslutning till huvudbyggnaden. Fastigheten ger möjlighet att njuta till fullo av årstidernas växlingar. För dig som uppskattar uppfriskande vinterbad finns möjlighet att välja bastu efter smak - här finns två stycken. Sommartid prunkar trädgården av vacker växtlighet som rabatter, odlingar och fruktträd. Förvaringsutrymmen utgörs av flertalet bodar för ved, trädgårdsredskap etc. Lekplats för de små på tomten, och alla möjligheter att skapa minnen av morgondopp, solnedgångar och ljumna sommarkvällar. Grusad infart med maffig entrétrapp i sten och parkeringsmöjlighet i garage.

Bostadhuset erbjuder öppna, sociala ytor mellan kök och vardagsrum. Som gjort för att spendera tid tillsammans vid täljstenskaminen eller fira årets alla högtider med vacker utsikt mot Mälaren. Fullutrustat kök med diskmaskin, micro i bekväm arbetshöjd, häll, ugn samt kyl och frys. Trevligt utrymme att möblera med matbord. Därtill trivsamt, inglasat uterum med öppningsbara partier till generöst trädäck i underbart solläge. Vidare i bostaden finns tre rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter genom platsbyggda garderober. Badrum med badkar, helkaklad gästtoalett samt separat duschutrymme intill värmande bastu. Tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torkskåp. Maffig stentrapp med smidesräcke upp till bostadens takade entré. Belyst uppfart med möjlighet att parkera flera bilar.

Tomten inbjuder till härliga badstunder och njutbara sommarkvällar på den egna bryggan. Båthus med elhissanordning när det är dags att sjösätta båt. Bastuhus alldeles intill vattenbrynet och badplats för svalkande dopp under varma dagar. Två bryggor på eget vatten (ca1500kvm) varav den stora utrustad med smakfull ledbelysning. Inglasad altan och öppet trädäck inramat av glasstaket med utsikt över fastigheten. Garage med motorstyrd port, parkeringsplats för bil och utrymme att förvara verktyg. Välutrustad gäststuga med två rum, kök och badrum. Vidare erbjuder tomten flertalet förråd att förvara krukor, verktyg, trädgårdsredskap och dessutom vedförråd.

Mälarbaden är fantastiskt beläget med närheten till vattnet, en mil utanför Eskilstuna och endast några kilometer från Torshälla. Området är mycket attraktivt och erbjuder möjlighet till badplatser med sandstrand. Vidare finns välrekommenderade Mälarbadens golfklubb på cykelavstånd. Bredvid golfbanan finns restaurangen Mälarbadens Sjökrog. Även gästhamn, camping och naturreservat finns i området. På behagligt cykelavstånd i Väsbyholm finns välbesökta butikerna hos Wäsby Magasin. Även Torshälla nås på cykelavstånd och här erbjuds ett rikt utbud av bland annat kultur, restauranger och affärer. Vidare finns de flesta bekvämligheter som bibliotek och fler välsorterade matvarubutiker, förskolor och grundskolor upp till årskurs 9.

Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 7 varav 4-5 sovrum

Entré
Välkommen in i rymlig entré. Rummet har gott om utrymme för avhängning, extern förvaringsmöbel samt ytterligare kläderförvaring i två platsbyggda garderober. Väggarna är klädda med mörk träpanel. Ljust golv och trevligt ljusinsläpp från fönster invid ytterdörren. Rummet ansluter till tvättstuga och gästtoalett. Den helkaklade toaletten är utrustad med toalettstol och praktisk kommod med handfat. Spegelskåp ovanför tvättstället med inbyggd belysning. Schackrutigt klinker på golv, vita kaklade väggar.

Kök
Genom tilltalande, öppen planlösning ansluter både kök och vardagsrummet mot entrén. Direkt till vänster återfinns ett ljust träkök med goda förvaringsmöjligheter. Gott om köksskåp i såväl bänk-, vägg- och högskåp. Stora ytor underlättar matlagning och bakning. Köket är utrustat med häll, ugn och micro i bekväm arbetshöjd samt kyl och frys med heldörrar. Praktiskt kakel med stenstruktur sitter som stänkskydd på väggen. Möjlighet att möblera med matbord för 4 personer alldeles intill två fönster som ger dig vacker utsikt över altan och vidare mot vattnet.

Vardagsrum
Luftigt vardagsrum tar plats i anslutning till köket, rummet går med enkelhet att möblerna med exempelvis hörnsoffa. Härlig plats att samlas på framför en värmande brasa i den stadiga täljstenskaminen, som förhöjer stämningen och ger behaglig värme till sällskapsdelen. Vidare finns utrymme att möblera med mediabänk och skåp bredvid soffan. Vardagsrummet övergår till matsalsdel intill fönsterpartier. Duka upp med långbord för familjen vid årets alla högtider och njut av utsikt över trädgården och sjön.
Luftvärmepump finns installerad i rummet.

Inglasat uterum & altan
Mellan kök och vardagsrum ligger utgång till det inglasade uterummet. Väl tilltaget rum med skjutbara glaspartier mot altan. Trall på golvet och träpanel i taken med infälld belysning. Trivsamt utrymme att möblera som din egna skyddade oas med sittmöbler och växter.
Via skjutpartiet nås generöst trädäck inramat med staket i glas. Möjlighet att möblera med möbler och grill. Njut i skyddat läge då glasräcket ger behagligt skydd utan att skymma utsikten.

Sovrum 1-2
Till vänster från hallen nås den privata delen med flera sovrum. Båda sovrummet ger goda möjlighet att möblera med dubbelsäng, nattduksbord och skrivbord. Flera inbyggda garderober erbjuder bra förvaring. Ljusa ytskikt och trevligt dagsljus från fönster som vetter mot entrén.

Sovrum 3
Längst ner i passagen ligger ytterligare ett sovrum. Ljusa ytskikt samt fönster i två väderstreck, varav ena fönstret vetter ut mot vattnet. Fint rum med plats för säng eller kontorsmöbel. God förvaring i två platsbyggda garderober.

Badrum
Med närhet till samtliga sovrum ligger rymligt badrum som går i jordnära färger. Badrummet är utrustat med toalettstol, ordentlig kommod med luckor i trä. Spegelskåp på väggen med inbyggd belysning ger ytterliggare förvaringsutrymme. Vidare finns toalettstol och badkar under frostat vädringsfönster. I badkaret finns möjlighet att slappna av och njuta en stund av härliga bubblor.

Tvättstuga
Med ingång från hall och groventré på husets gavel hittar vi tvättstuga. Här erbjuds tvättmaskin, torkskåp och bra ytor på arbetsbänk. Förvaringsutrymme i trådbackar och väggskåp. Stort fönster över bänken ger dagsljus till rummet. Via tvättstugan nås separat duschutrymme och vidare en värmande bastu. I tvättstugan finns centraldammsugare och utrusting för luftvärme.

Garage
Ingång till garaget nås vid fastighetens infart. Motorstyrd port med kodlås. Här finns möjlighet att parkera bil eller annat fordon. Gott om förvaringsutrymme för verktyg och maskiner. Dörr längts in garaget leder till krypgrund. I anslutning till garaget finns rymligt kontorsutrymme med plats för bland annat skrivbord och förvaringshyllor.

Trädgård och byggnader på tomten:

Gäststuga
Intill bostadshuset har en gäststuga uppförts, utmärkt för familj och vänner vid besök. Gäststugan omfattar två rum och kök. Köket är utrustat med spis, köksfläkt, diskho och kombinerad kyl och frys. Rum som rymmer matbord för 4 personer. Vardagsrumsdel går att möblera med soffa och tv-möbel. Vidare finns rymligt sovrum med garderober. Badrum utrustat med toalett, kommod, spegelskåp samt dusch. Från vardagsrummet nås altan som med enkelhet möbleras med sittmöbler. Trevlig glimt över vattnet och trädgården.

Orangeri
Trädgårdens imponerande orangeri är stabilt med murad sockel och glasrutor i aluminiumstomme. Rustikt stengolv i röd nyans. Orangeriets pärla är dess gedigna vedspis! Värm dig med en brasa och njut av nygräddade våfflor från spisen. Vatten och el finns indraget i utrymmet. Trivsam plats att förse med möbler och växter.

Båthus
Längst ner på tomten ligger ett ordentligt båthus och egen brygga. Motorstyrd port och elhissanordning för att lyfta upp båten som ingår vid sjösättning. Bra båtplats i skyddat läge. Båthuset har ett läckert loft och ytor för att förvara utemöbler under vinterhalvåret.
I anslutning till båthuset nås bryggan. En egen, rofylld plats att spendera tid på. Njut under pergolan eller sola alldeles invid sjön.

Bastuhus
Vidare längs vattenkanten nås fastighetens finska bastu. Förrum med plats för sittmöbel och förvaringsmöbel för handdukar och ombyte. Ytterligare ett steg in hittar vi gedigen vedeldad bastu med sittplatser i olika etager. Efter bastubad tar du dig enkelt ett dopp vid badplatsen eller svalkar dig på altanen utanför bastuhuset. Privat och skyddat läge med svårslagen utsikt.

Trädgård
Trädgården är välplanerad i olika nivåer, stora ytor av gräsmatta, vackra buskar och uppväxta träd. Odlingsmöjligheter på flera håll samt praktiskt installerade vattenutkastare med sommarvatten fördelade på sex olika ställen i trädgården. Päron- och körsbärsträd och magiskt fin rosenbuske vid entrén.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med suterräng
Boarea 135 kvm
Biarea 45 kvm
Byggnadsår 1986
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Betongpannor
Grundläggning Krypgrund, betongplatta
Uppvärmning Takvärme, luftvärmepump, täljstenskamin
Ventilation Mekanisk
Övriga byggnader Ett flertal förråd och bodar finns att tillgå, med utmärkt möjlighet att förvara trädgårdsredskap, krukor, ved, mindre maskiner. Fastigheten erbjuder även en charmig lekstuga.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Beställd
Datum 2023-05-10
Energikonsumtion 139 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 15 950 000 kr som utgångsbud
Taxeringsvärde 6 730 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 730 000 kr
Värdeår 1986
Summa inteckningar/pantbrev 1 300 000 kr
Driftkostnad 66620 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 4000 kr
 • Försäkring: 6580 kr
 • Renhållning: 2740 kr
 • Hushållsström: 46000 kr
 • Sotning: 600 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 1700 kr
 • Övrigt: 5 000 kr

Uppvärmning inkluderad i Hushållsström.

Elförbrukning 28 000 kWh/år

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 1 730 000 kr
 • Småhusmark: 5 000 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 7568 kvm
  Tomttyp Sjötomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Torshälla-Väsby GA:6 ändamål: Vägar, Grönområden
  Förmån: Avtalsservitut: Område För Utfartsväg, 04-IM2-98/9669.1
  Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning, 04-IM2-77/14172.1
  Förmån: Officialservitut Väg, 04-TOJ-247.1
  Planbestämmelser Byggnadsplan Ändring Av Dp

  Video

  Film

  Entréplan
  Entréplan
  Garage
  Garage
  Säljares bild från högsommar
  Säljares bild från högsommar
  Gäststuga
  Gäststuga
  Bastu
  Bastu
  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR