Lövsta Grindstugan

Eskilstuna 2 750 000 kr

Unik fastighet med charm i natursköna Solvik!

Välkommen till detta smultronställe med anor från 1700-talet. En charmig allé av tujor tar dig genom trädgården till bostaden. Här hittar vi en rödmålad villa med vita knutar, snickarglädje runt fönster och på fasaden. Huvudbyggnaden på totalt 184 kvm erbjuder kök, matsal och tre sovrum. Vidare finns även två badrum, kontor och ett vardagsrum med högt i tak och härlig rymd. Huset är tillbyggt och erbjuder många vinklar och vrår som tillsammans med en variation i färg- och materialval gör huset extra charmigt. Det finns tre kaminer i huset som bidrar med härlig värme och mysfaktor.

På den stora tomten om drygt 3000 kvm hittar vi flera byggnader såsom gäststuga, förråd, garage, carport och en byggnad innehållandes tvättstuga och dusch. Utöver detta erbjuder denna mysiga fastighet ett växthus, hönshus och en fantastiskt vacker trädgård med flera ställen att vila upp sig på. Här finns uteplatser i alla väderstreck, både med och utan tak, i anslutning till huset och in bland växterna med skifferstenar under fötterna. Trädgården bjuder på vackra planteringar och bärbuskar. Här bor du lugnt och avskilt med gott om utrymmen för exempelvis djurhållning eller bilintresse. En unik fastighet som måste upplevas på plats! Kommunalt VA och friköpt tomt.

I Solvik bor du i en Mälarnära idyll endast några kilometer från Torshälla och en knapp mil från Eskilstunas centrala delar. I Torshälla finns de flesta bekvämligheter såsom restauranger, bibliotek och flera välsorterade matvarubutiker, förskolor och grundskolor upp till årskurs 9. Vidare finns välrekommenderade Mälarbadens golfklubb i närheten och bredvid golfbanan finns restaurangen Mälarbadens Sjökrog. Här bor du lantligt men endast ett stenkast från alla de bekvämligheter som städerna erbjuder.

Varmt välkommen att boka visning hos oss!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 6 varav 3 sovrum

Hall
Välkommen in i en rymlig hall med charmig pärlspont på väggarna. Här finns plats för klädhängare och skohylla. Gott om utrymme för att ha en fristående förvaringsmöbel som en byrå samt sittmöbel om man så vill.

Kök/matplats
Ett u-format fullutrustat kök med vita luckor. Kakel på väggarna längs arbetsbänken i ett schackrutigt mönster. Gott om förvaring och bra arbetsyta i hela köket. Trevligt ljusinsläpp i hela rummet med fönster från olika håll. Ugn, diskmaskin, kyl & frys samt fläktkåpan är i rostfritt. Häll från Gaggenau med praktisk och unik utformning. Vidare från hallen fortsätter pärlsponten in i detta rum. I direkt anslutning till köket finns plats för ett matbord för 4 personer. Mellan matplats och kök hittar vi en charmig kamin i gjutjärn.

Matsal
Vidare i huset hittar vi även en matsal. Ett charmigt rum med massivt trägolv, tapetserade väggar och synliga takbjälkar. Här finns plats att samlas runt ett större matbord eller kring den stora kaminen som är målad i vitt. Fint ljusinsläpp genom fönster i två väderstreck.

Vardagsrum
Ett mysigt vardagsrum med plats för både soffa, fåtöljer och mediamöbel. Här hittar vi husets maffigaste kamin. En murad kamin med kassett installerad. Ett rum med mycket karaktär och högt i tak. Även här ligger ett massivt trägolv, tapetserade väggar och ett träpaneltak med synliga takbjälkar.

Kontor
Med ingång från vardagsrummet, via ett valv, nås ett mindre rum som erbjuder en perfekt plats för ett skrivbord och förvaring. Även här erbjuds en väldigt generös takhöjd.

Sovrum 1 & 2
Bostaden har två sovrum på entréplan, i vardera rum finns det plats för en dubbelsäng och sängbord.

Badrum
Ett helkaklat badrum med rymlig duschhörna. Här hittar vi en stor kommod med bra förvaring, två väggskåp bredvid spegeln och toalett.

Klädkammare
En klädkammare med bra förvaring för kläder. Klädstänger och plats för hyllsystem.


Övre plan
En halvtrappa nås övre plan. Hela våningsplanet räknas som biyta då takhöjden är begränsad.

Sovrum 3
Till vänster hittar vi ett utrymme som har plats för säng och sängbord. Två fönster i olika väderstreck ger härligt ljus till rummet. Snedtaket är praktiskt utnyttjat med platsbyggd förvaring.

Badrum
På loftet hittar vi ett mindre badrum. Här finns ett badkar, toalett och handfat. Plastmatta på golvet och målad väv på väggarna.

Tvätthus
Alldeles intill bostadshuset finns ett uthus där vi hittar tvättstuga, dusch och bastu.
Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och en mangel. Ordentlig arbetsbänk med förvaring. Intill tvättstugan finns en dusch och en bastu.

Trädgård
En vacker väl omhändertagen trädgård. Här finns allt ifrån planeringar i små och stora grupper. Hallon, vinbär och krusbärsbuskar. För den som gillar odling passar växthuset perfekt och varför inte skaffa några nya familjemedlemmar till hönshuset. Trädgården erbjuder charmiga stenläggningar och vackra buskage. Två stycken altaner med tak, i olika väderstreck.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla i vinkel
Boarea 120 kvm
Biarea 64 kvm
Byggnadsår 1909
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Torpargrund
Uppvärmning Vedpanna med vattenburen värme, luftvärmepump, kamin
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Renoveringar
Plåttak 1998/2017
Nytt badrum 1997
Ny kamin i köket 1998
Nya luftvärmepumpar 2010 & 2019
Nya köksluckor 2018
Inkoppling kommunalt VA 2018

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2022-08-23
Primärenergital 152

Ekonomi

Pris 2 750 000 kr
Taxeringsvärde 1 316 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 884 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar/pantbrev 685 000 kr
Driftkostnad 39408 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 12000 kr
 • Vatten/avlopp: 4472 kr
 • Försäkring: 3228 kr
 • Renhållning: 2918 kr
 • Hushållsström: 13090 kr
 • Sotning: 2500 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 1200 kr

Posten "Uppvärmning" avser ved. Förbrukning ca 12-15 kbm/år.

Elförbrukning 15 587 kWh/år

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 884 000 kr
 • Småhusmark: 432 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 3164 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Tumbo-Lövsta GA:1 ändamål: Vägar

  Video

  Film

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta
  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR