Broby 5

Eskilstuna 2 650 000 kr utgångspris

Arkitektritat hus i vacker lantlig idyll!

Med strålande utsikt och och ett vackert läge hittar du detta smultronställe! Nu har du chans att förvärva ett arkitektritat boende med kvalitéer utöver det vanliga. Här är ett mycket välplanerat hus fördelat på ett plan och loft där varje kvadratmeter är utnyttjad optimalt. Hemmet erbjuder en öppen planlösning med ett påkostat Claesson kök exklusivt utrustat med vitvaror i rostfritt utförande. Intill finns ljust och luftigt vardagsrum med en tilltagen takhöjd om ca 4,8m och generösa ljusflöden genom hemmets många fönster. Via smidestrapp nås loftdel om ca 10kvm som kan nyttjas både till sovrum såväl som kontor. Här finns även bra förvaringsutrymmen med stor kattvind. På entréplanet finns även två sovrum, hall med tåligt kalkstensgolv från Öland, samt gott om platsbyggd förvaring. Ett smakfullt komposterat badrum med höganäskakel, designhandfat med sten från Bali samt en påkostad maskinell tvättutrusning ger fin bekvämlighet. Vidare finns här platta på mark med vattenburen golvvärme, mekanisk ventilation, och en värmande braskamin centralt placerad i vardagsrummet som hjälper till att hålla ner driftkostnaden under den kallare delen av året.
Som grundidé har fokus varit att få byggnaden att smälta in i den vackra omkringliggande miljön med stor hänsyn till estetik och underhållsfria material som underlättar boendet. Huset har ett bandat plåttak och plåtdetaljer i Aluzink. Vidare är fasad tillverkad av sibirisk lärk och behandlad med järnvitriol. Vackra 3-glasfönster med spröjs och en tålig aluminiumbeklädd utsida klarar alla väder. Bostaden erbjuder uteplatser, både under tak- såväl som med rejält soldäck där vedeldad badtunna installerats. Naturen på tomten är till stora delar orörd med både träd, buskar och blomster. Här finns även fina plana ytor perfekta för lek och umgänge. Stora delar av tomten är idag inhängande. Vidare finns växthus, utekök, bra odlingsytor samt ett kaninhem utmed byggnadens gavelsida som kan ingå. Bra förvaring erbjuds här med isolerad förrådsbyggnad om ca 10kvm där el dragits in. En plats som kan användas till förvaring såväl som hemmakontor. Bred uppfart finns på fastighetens framsidan med flertalet bilparkeringsplatser. Friköpt tomt, fiber indragen på fastigheten. Besiktning utförd, se bilaga.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 4 varav 2-3 sovrum
Boarea 72 kvm. Standard SS 21054:2020

Hall: När du kliver innanför dörren möts du av en välkomnande entréhall med vackert Öländskt sjöstensgolv och ljusa ytskikt på väggar och tak. Här är gott om plats för avhängning och förvaring erbjuds med platsbyggd lösning. Från hallen finns ingång till hemmets sociala ytor samt badrum.

Badrum: Badrummet har ett ljust klinkergolv från Höganäs och en vacker inredning med fina trädetaljer. Här är utrustat med wc, dusch med infällbara glasväggar, kommod med handfat som är format av flodsten från Bali, överhängande spegel, förvaring med hyllor såväl som platsbyggt skåp, spotlights i tak, golvvärme samt vädringsfönster. Vidare finns här modern tvättmaskin och torktumlare samt värmepump från Nibe.

Vardagsrum: Vardagsrummet har flertalet stora fönsterpartier som vetter ut mot den vackra tomten i tre olika väderstreck. Via altandörr finns utgång till uteplats delvis under tack och vidare ut på altandäcket. I vardagsrummet finns en centralt placerad braskamin som värmer gott under årets kyliga dagar. Utrymme finns att möblera med både soffhörna och matplats. Ett vackert ljust trägolv behandlat med vitsåpa möter ljusa väggar målade med vit äggoljetempera. De ljusa ytskikten tillsammans med vardagsrummets takhöjd om ca 4,8m skapar en härlig rymd och en trivsam ljus karaktär i hemmets sociala ytor. En plats att trivas på!

Loft: Via smidestrapp i vardagsrummet nås övre plan med loft om ca 10kvm. Här är ljusa trägolv och väggar, fönster i två riktningar och smakfull spotlightsbelysning installerad i golv. Loftet erbjuder gott om förvaringsmöjligheter med ingång till stor kattvind.

Kök: Bostaden har ett mycket påkostat Claesson kök med vackra inslag såsom skåpsluckor i al, två fönster för ljusinsläpp, ljus bänkskiva, spotlights i tak och en modern maskinell utrustning i rotfritt utförande. Utrustningen består av utrustat med stor kyl/frys (amerikansk modell), designfläkt från Trepol, varmluftsugn, häll med fyra hällplattor och grillplatta samt diskmaskin.

Sovrum 1: Hemmets mindre sovrum nås från vardagsrum via praktisk skjutdörr och erbjuder likt övriga ytor i bostaden ljust behandlade trägolv och väggar. Här finns plats för dubbelsäng samt plats för extern förvaringsmöbel. Möjlighet finns att både förvara och utöka med ytterligare sängplats med loftdel.

Sovrum 2: Stort och ljust sovrum med god takhöjd och utrymme för säng, nattduksbord och extern förvaringsmöbel eller skrivbord. Här är gott om ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Likt hemmets andra sovrum nås rummet via ingång utrustad med skjutdörr.

Det stora altandäcket runt huset erbjuder sol större delen av dagen. Här finns möjlighet till möblemang såsom matgrupp, loungemöbel och solstolar. Vidare finns yta att ställa den stora grillen. Här är även en vedeldad badtunna installerad som sätter pricken över i:et!

Varmluftsugn/Ångugn - Miele, 2009
"Amerikansk" kylskåp - Amana, 2009
Induktionshäll - Siemens, 2009
Spishäll - Siemens, 2016
Grillhäll - Siemens, 2009
Diskmaskin - Asko, 2019
Tvätt/tork kombi - Samsung, 2020
Torktumlare - Samsung 2021
Värmepump - Nibe F370, 2017
Fiber - 2020

Byggnad

Typ av byggnad 1-plans hus med loft
Boarea 72 kvm
Biarea 25 kvm
Byggnadsår 2009
Vatten & avlopp Enskilt vatten med borrad brunn. Enskilt avlopp med anläggning från 2009.
Stomme Trä
Fasad Trä (Sibirisk lärk målad med järnvitriol)
Fönster 3-glas Träram insida, aluminium utsida.
Utvändigt plåtarbete Aluzink
Tak Bandat plåttak i Aluzink
Grundläggning Betongplatta på mark
Uppvärmning Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme, ved
Ventilation Mekanisk (frånluft)

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2021-10-13
Energikonsumtion 133 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 2 650 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 492 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 120 000 kr
Värdeår 2009
Summa inteckningar/pantbrev 1 942 000 kr
Driftkostnad 39830 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 5195 kr
 • Försäkring: 5791 kr
 • Renhållning: 2892 kr
 • Hushållsström: 22760 kr
 • Sotning: 486 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 2706 kr

Elförbrukning 14 000 kWh/år

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 1 120 000 kr
 • Småhusmark: 372 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 2088 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt/naturtomt

  Närområde

  Allmänt Lantligt och mycket vackert läge med behagligt bilavstånd till Eskilstunas centrala delar (15minuter) såväl som Västerås centrum (30minuter). Vidare nås både förskola i Tumbo (7min) och skola f-åk9 i Kvicksund (15min) med kort bilavstånd från fastigheten.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Broby GA:3 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Broby GA:4 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Broby GA:8, Gemensamhetsanläggning: Kungsör Östersäby GA:3 ändamål: Vägar
  Förmån: Officialservitut Väg, 0484-08/151.1

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR