Lantmästarvägen 8

Eskilstuna 4 295 000 kr utgångspris

Snygg och mycket välskött funkis som genomgått många stora renoveringar. Populärt läge i Slagsta!

Fastigheten välkomnar oss med en rejäl uppfart, väl omhändetagen trädgårdstomt, stensatta gångar och en av områdets finaste hus. På framsidan, i anslutning till stort uterum, finns rejäl altan som erbjuder generösa ytor för umgänge i fantastiskt solläge vid den svalkande poolen. Altanen erbjuder flera ljuvliga platser med möbelgrupper att njuta av solen på.
Bostaden har en genomgående fin standard med välskötta ytskikt och många stora renoveringar utförda. Imponerande sällskapsdel med öppen plan mellan matrum och vardagsrum. Renoverat kök i modern tappning, två badrum, flertalet sovrum och stor gillestuga med eldstad som inrymmer både familj och vänner. Återkommande smarta förvaringslösningar med garderober såväl som stora förråd i källarplanet. I källarplanet finns även en värmande bastu. Bekvämligheter såsom kommunalt VA och fjärrvärme. Besiktning utförd.
Asfalterad uppfart med plats för två bilar samt stort dubbelgarage och förråd. På tomten finns även förrådshus för förvaring av alla trädgårdsredskap och robbotgräsklippare som hjälper till att hålla gräsmattan fin.

I omtyckta Helgestahill, vid Slagsta, bor du i ett lugnt och barnvänligt område, här finns allt du behöver! Området har mycket hög servicenivå med gångavstånd till ICA Slagsta, fem förskolor och grundskola årskurs 1-6. Här finns även pizzeria och populär glasskiosk. Från fastigheten har du en kort promenad till busshållplats med täta bussförbindelser till Eskilstuna centrum samt Torshälla. Föredrar du att ta cykeln finns cykelbana hela vägen in till centrum. Området ligger naturnära och passar perfekt för den som gillar långa promenader och närhet till lugn och natur. Här bor du nära en lantlig miljö med får och hästhagar runt knuten. Pendlar du har du här även närhet till påfart till E-20 som smidigt tar dig till Stockholm på ca timmen!

Varmt välkomna att anmäla ert intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 5 varav 3 sovrum

Entréplan

Hall: Via entrédörr nås en välkomnande hall med ljusa ytskikt, klinkergolv och luft/luftvärmepump. En halv trappa upp nås avhängningsyta med hatthylla och extern garderob för förvaring.

Matrum/Vardagsrum:
Via hallen, med öppen planlösning, nås stort matrum och allrum. Här är ljusa ytskikt och klassisk parkett på golv enhetlig med hela övervåningen. Matplatsen är väl tilltagen och inrymmed det stora matbordet såväl som intilliggande rums soffgrupp. En perfekt yta att samla familj och vänner på.

Kök:
Bostadens kök är modernt renoverat med ljusa skåpsluckor, mörk bänkskiva och snyggt ljust mönstrat mosaikkakel i arbetsdelen. Här finns gott om plats för förvaring i över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, hel kyl och frys, fläkt, häll och integrerad ugn och mikro. I anslutning till köket finns köksö med bra avlastningsyta, ytterligare förvaring i utdragbara lådor och två sittplatser intill altandörren. Härifrån nås det tilltagna uterummet.

Sovrum 1 och 2:
På övre planet finns två tilltagna sovrum varav ett med fördel kan delas in till förmån för fler rum. Rummen har gott om ljusinsläpp från fönster, randigt mönstrade tapeter på väggar och parkettgolv.

Altan/pooldäck:
Bostadens inglasade altan är väl tilltagen och inrymmer större matgrupp såväl som loungemöbel. Här är en trevlig takhöjd, glasade fönsterpartier och infravärme som gör det möjligt att sitta ute och njuta från tidig vår och sent in på hösten. Från uterummet nås ett stort trädäck. Här hittar vi generösa ytor att umgås på och möjlighet att möblera med grill, utemöbler såväl som den bekväma loungemöbeln. Staket längs med hela altanen gör uteplatsen till en insynsskyddad oas. Dessutom hittar vi här en ovalt formad pool nedsänkt i altanen att svalka sig i under sommarens varmaste dagar!
Från altanen tar vi oss ner till en välkött gräsmatta inramad av grusgångar och stensättningar runt huset. Här är givet att spela kubb och leka kull.
Förrådsbyggnad för trädgårdsredskap. Tomten angränsar med staket och thujahäck mot grannar.

Badrum: På våningsplanet finns även ett av bostadens badrum. Badrummet är utrustat med stor kommod med överhängande spegelskåp, duschplats, wc-stol, matta på golv och våtrumstapet på väggar.

Källarplan

Gillestuga:
Via rejäl trapp i vitt med svarta steg nås rymlig gillestuga med fungerande eldstad. Rummet har ljus panel på väggar, stora fönster för ljusinsläpp och en skön textilmatta i mörk ton på golv. Snyggt målad tegelvägg i vitt.

Gästrum/sovrum/förråd:
Via gillestugan nås gästrum med vit träpanel på väggar. Ljust mönstrad tapet på väggar och ek-parkett på golv. Plats finns för dubbelsäng, extern förvaring och skrivbord. Med ingång från rummet nås stort förråd som inrymmer golfklubbor, resväskor och mycket mer därtill. Rummet kan även med fördel göras om till gym eller hemmakontor.

Duschrum/bastu:
I källarplanet finns även en modern duschplats med mörkt klinkerbelagt golv, vitt kakel på vägar och spotlights i tak. Här finns duschplats med takdusch och infällbara duschväggar i glas. Kommod med överhängande badrumsspegel samt plats för loungegrupp. Via duschrummet nås värmande bastu med plats för hela familjen.

Tvättstuga: Hemmets tvättstuga är renoverad under senare år med mörkt klinker på golv och ljusa väggar. Här är utrustat med tvättmaskin, torktumlare och gott om skåpsförvaring. Härifrån nås utterligare ett förråd med bra förvaringsutrymmen.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Boarea 98 kvm
Biarea 98 kvm
Byggnadsår 1972
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Betong/trä
Fasad Tegel/Trä
Fönster 3-glas isolerrutor
Tak Tegelimiterad plåt. Papptak över garage.
Grundläggning Källare/Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme med vattenburna radiatorer. Luft/luftvärmepump. Eldstad.
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Ja
Datum 2024-05-27

Ekonomi

Pris 4 295 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 577 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 722 000 kr
Värdeår 1972
Summa inteckningar/pantbrev 821 500 kr
Driftkostnad 51715 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 16541 kr
 • Vatten/avlopp: 7627 kr
 • Försäkring: 3917 kr
 • Renhållning: 2684 kr
 • Hushållsström: 20346 kr
 • Sotning: 600 kr

Elförbrukning 6 699 kWh/år
Personer i hushållet 2 personer

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 1 722 000 kr
 • Småhusmark: 855 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 701 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt
  Parkering Vid fastighetens asfakterade uppfart finns plats att parkera 2 bilar varav. Vidare finns stort dubbelgarage med fjärrstyrda portar.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Tomtindelning (1971-11-03) Stadsplan (1969-09-26)

  Övrigt

  Bredband Trådlöst, förberett för fiber.

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR