Klostergatan 5C

Eskilstuna 1 550 000 kr utgångspris

Smakfullt renoverad tvåa i populär förening på Norr!

Här är en lägenhet utöver det vanliga! Bostaden erbjuder en rymlig hall med gott om förvaring i platsbyggda garderober. Stiligt klinkergolv som gör det enkelt att hålla rent och snyggt och en smakfull tapet i oranget mönster.
Bostadens kök är modernt med en påkostad maskinell utrustning i rostfritt och erbjuder extremt generösa förvaringsmöjligheter. Mörka stenskivor på den tilltagna arbetsbänken gör det enkelt och trivsamt att laga mat här.
Hemmets rymliga vardagsrum har smakfulla ytskikt på väggar och ett fint parkettgolv enhetligt med övriga rum i hemmet. Här finns utgång till balkong med söderläge och vacker utsikt över området. Här kopplar ni av från tidig vår till sen sommar.
Det generösa sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng och förvaring av alla era kläder i patsbyggda garderober. Även bostadens badrum är av högsta standard med smakfullt kakel på väggar och klinkergolv. Här finns utrustning såsom tvättmaskin och vattenburen handdukstork. Välkommer till ett hem som erbjuder allt du behöver för en bekväm och stilfull vardag!

Bostaden har ett toppenläge mitt på omtyckta Norr. Endast ett kvarter bort hittas livsmedelsaffär, pizzeria samt den trevliga kvarterskrogen Café Norr. Med en kort promenad över ån nås även centrumkärnan med universitet, butiker och restauranger. Från bostaden har du nära till den vackra stadsparken och stråken längs med ån erbjuder fina promenader där du bland annat når det växande Munktellområdet.

Varmt välkomna att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => Yes [total_number_of_floors] => 6 [floor] => 3 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Ja [readable_floor] => 3 av 6 ) 1

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 55.3 kvm
Balkong Ja.
Våning 3 av 6

Hall
Välkommen till denna välplanerade bostad där alla ytor är genomgående renoverade och inget lämnats åt slumpen. När ni kliven in i hemmet möts ni av en vackert mönstrat tapet i orange ton. Här finns flertalet platsbyggda garderober som ger utrymme för alla era ytterkläder och skor. Hallen ger även möjlighet att möblera med hatthylla och skoställ. Smakfull spotlightsbelysning i tak som fortsätter in till bostadens kök. Från hallen nås hemmets alla rum.

Kök
Rakt fram nås hemmets kök. Här tilltagna arbetsytor som präglas av vackert ljusinsläpp från centrerat fönsterparti. Bakom de vackra skåpsluckorna i profil finns gott om förvaringsutrymme för alla era matvaror och köksredskap. På den slitstarka bänkskivan i svart sten och med 70cm djup finns gott om utrymme för matlagning och bak. Mellan över- och underskåp finns vitt kakel på vägg som gör det enkelt att hålla rent efter matlagning. I taket finns spotlights installerade och under överskåpen finns gott om eluttag. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys med heldörr. Varmluftsugn och micro i bekväm arbetshöjd samt integrerad diskmaskin. Vidare finns integrerad häll och fläkt. Köksön erbjuder ytterligare arbets- och avlastningsutrymmen.

Vardagsrum/balkong
Med delvis öppen planlösning från kök nås vardagsrummet. Här finns ett vackert fiskbensparkett på golv, ljusa väggar samt vackert ljusinsläpp från tilltagna fönsterpartier. Möblera rummet med soffa, soffbord, mediamöbel och övrigt möblemang efter smak och tycke. Från vardagsrummet nås den härliga balkongen med förmiddagssol. Inred med bekväma sittmöbler och era favoritväxter och njut av en fika i solen.

Sovrum
Stort sovrum som med enkelhet kan möbleras med dubbelsäng, sängbord och extern förvaringsmöbel. I generös garderob förvarar ni alla era kläder. Fönster ger ett trevligt ljusinsläpp.

Badrum
Stiligt renoverat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustningen består av handfat med kommod, spegelskåp, toalettstol, duschplats med nitsch samt er egen tvättmaskin. Hög komfort med vattenburen handdukstork och dimbar spotlightsbelysning i tak.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Hiss Ja
Byggnadsår 1961
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Övriga byggnader Källarförråd tillhör lägenheten.
Låst cykelförråd och gemensam tvättstuga med torkrum i källarplan.
TV via ComHem ingår i avgiften.
Internet med ComHem och Tele 2.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2019-12-11
Primärenergital 109

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0269 i Brf Nötskalet 3
Pris 1 550 000 kr utgångspris
Avgift 2770 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, kabel-TV, trappstäd
Driftkostnad 4750 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1250 kr
  • Hushållsström: 3500 kr

Enligt schablonberäkning.

Bostaden är pantsatt.

Personer i hushållet 1 person
Andel i förening 1.0877%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 105 966 kr, Enligt 2023 årsredovisning

Närområde

Allmänt Bostaden är belägen med attraktivt läge på Norr, här finns något för alla! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med restaurang P2 samt Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. Området präglas just nu av spännande förändringar. Några av dessa är Eskilstunas nya badhus som är beläget intill Munktellstaden samt STIGA multiarena.
Parkering Föreningen har 21 parkeringsplatser och 20 garageplatser med separat kösystem. Möjlighet att köpa månadsbiljett (400kr/mån) omkringliggande gator.

Förening

Föreningsnamn Brf Nötskalet 3
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 718000-0452
Gatuadress Klostergatan 5A
Postnummer 63341
Ort ESKILSTUNA
Allmänt om föreningen Brf Nötskalet 3 bebyggdes 1960 och är belägen i Eskilstuna kommun. På fastigheten finns 1 st bostadshus innehållande 84 lägenheter och 5 lokaler varav 4 lokaler är hyresrätter. Dessutom finns det 20 garage och 21 p-platser.
Föreningens ekonomi 2023 Översyn av ventilation i trapphus
Antal lägenheter 84
Antal lokaler 5
Renoveringar 1998 om- och tillbyggnad av hissar
2005 stambyte, om- och tillbyggnad av loka
2007 källsorteringshus
2008 fönster - och dörrbyte
2011- 2012 målningsarbete i trapphus och på räcken
2012 OVK-åtgärder
2013 byte av armaturer i trapphus.
2014 utbyte av fjärrvärmeundercentral
2015 byte av källarbelysning och komplettering av ytterbelysning
2016 montering av nya korgtablåer hiss och målning av garagedörrar samt cykelrum.
2017 byggnation av cykelrum, iordningställande av 4 p-platser och asfaltering.
2018 beskärning av 12 st oxelträd och renovering av föreningen rabatter och häckar. Uppsättning av järnstaket.
2019 utbyte av tvättmaskin och slutförande av utvändiga markarbeten.
2020 Byte av hiss Klostergatan 5A
2021 Byte av hissar Klostergatan 5B och 5C, rivning av vägg och installation av nätförråd samt byte av kompressor till värmepump, 2022 installation av brandgasluckor och stamspolning lägenheter-lokaler och tvättstuga. Dessutom har översyn av skyddsrum ägt rum.
Parkering 20 garage 21 parkeringsplatser
Överlåtelseavgift 1433
Pantsättningsavgift 573
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR