Källgatan 8

Eskilstuna 1 250 000 kr utgångspris

Rymlig genomgångstvåa vid Tunavallen med fantastisk utsikt över stadens centrumkärna!

Välplanerad lägenhet med god standard och fint läge vid Tunavallen. Här erbjuds stor inglasad balkong med högt utsiktsläge och utsikt över Eskilstunas centrumkärna. Det rymliga vardagsrummet erbjuder sociala utrymmen som både inrymmer soffgrupp och matsalsbord. Vidare finns smakfullt renoverat kök med moderna vitvaror. Sovrummet med plats för dubbelsäng och generös med utrymme för förvaring samt en stor klädkammare. Bostadens badrum är kaklat och har genomgått stambyte. Här bor du i stabil och välskött förening som genomfört många stora renoveringar. Hiss finns i huset. Fiber är indraget i fastigheten.

Denna bostad har det perfekt läget! Promenadavstånd till det mesta, såsom matvarubutiker, grönområden och parker. Eskilstuna centrum når du till fots under 10 minuter. Där erbjuds shopping, restauranger, fik, stadsbibliotek, universitet, teater mm. För den som pendlar ligger lägenheten ypperligt. Kort promenad till Eskilstuna resecentrum med täta avgångar till hela Mälardalen. Gång och cykelavstånd till Tuna Park med sitt stora utbud av butiker och restauranger. Eskilstunas välkända djurpark, Parken zoo ligger på behagligt avstånd från bostaden. Där finns möjlighet att njuta av djur och natur samt musik och teateruppträdanden under sommarhalvåret.

Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => Yes [total_number_of_floors] => 7 [floor] => 7 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Ja [readable_floor] => 7 av 7 ) 1

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 58.3 kvm
Balkong Ja.
Våning 7 av 7

Hall / Klädkammare
Välkomnande hall med mörkt klinkergolv i entrédelen mot ljusa väggar och tak. Goda användningsmöjligheter med hatthylla och plats för skoställ. Ingång till rymlig klädkammare med gott om utrymme för förvaring.

Vardagsrum / Balkong
Ljust och luftigt rum med generöst ljusinsläpp från breda fönsterpartier. Smakfull fondvägg med inslag av natursten mot ett stilrent grått golv skapar en gemytlig känsla i hemmets sociala yta. Rummet är väl tilltaget och erbjuder en yta som ger plats åt både matbord och soffgrupp.
Härifrån nås stor inglasad balkong med förmiddagssol och utsikt över Eskilstunas centrala delar. Plats finns för bord och stolar eller loungegrupp. En plats att trivas på!

Kök
Stilrent renoverat kök med modern vitvaror och smakfullt placerad skåpsinredning med ljusa luckor. Den maskinella utrustning består av häll med ovansittande designfläkt, varmluftsugn och mikro med ergonomisk arbetshöjd, kombinerad kyl/frys och diskmaskin. Rymlig matplats för 4 personer under centrerat fönster.

Sovrum
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Sobra färgval på väggar och golv och stor platsbyggd garderob med goda förvaringsmöjligheter som kommer att ingå.

Badrum
Stambytt badrum med vitkaklade väggar och klinkerbelagt golv. Utrustat med infällbara duschväggar, handfat infällt i kommod, överhängande spegel, spotlightsbelysning, toalett och toppmatad tvättmaskin.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Hiss Ja
Byggnadsår 1960
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Övriga byggnader Stort vindsförråd och matkällarförråd tillhör bostaden.
Gemensam tvättstuga.
Motionsrum.
Hobbyrum.
Låst cykel- och barnvagnsrum i källarplan.
Källsorteringshus på gården.
Samlingslokal för föreningens medlemmar.

Energideklaration

Utförd Ja
Datum 2018-10-11
Primärenergital 164

Ekonomi

Lägenhetsnummer 114-703 i Brf Flintan 12
Pris 1 250 000 kr utgångspris
Avgift 3481 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, kabel-TV, trappstäd ( ej garage 400 kr)
Driftkostnad 5000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1000 kr
  • Hushållsström: 4000 kr

Enligt schablonberäkning.

Bostaden är pantsatt.

Personer i hushållet 2 personer
Andel i förening 2.4932%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 119 438 kr, 2022 årsredovisning

Närområde

Allmänt För den som pendlar med tåg har denna bostad det perfekta läget. Under tio minuter till fots nås Eskilstunas resecentrum, här erbjuds mycket tillgänglig kommunikation med både buss och tåg. Eskilstunas citykärna ligger även den inom promenadavstånd under kvarten. Här finns restauranger, fik, nattliv, shopping, högskola, bibliotek och mycket mer. Även flertalet livsmedelsaffärer finns i bostadens närhet. För den som gillar fotboll erbjuds förstklassiga matcher på Tunavallens fotbollsarena tvärsöver gatan. För den som vill ta en löprunda eller en promenad i det gröna finns här både skog, promenadstråk och elljusspår i den närliggande Kronskogen.
Parkering Föreningen förfogar över 7 bilparkeringsplatser (125kr/mån) och 12 garageplatser (350kr/mån). Möjlighet till bilspolining finns i föreningens garage.
Separat kösystem till föreningens parkeringsplatser.

Förening

Föreningsnamn Brf Flintan 12
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 718000-0403
Gatuadress Källgatan 8
Postnummer 63226
Ort ESKILSTUNA
Allmänt om föreningen Föreningen består av fastigheten Flintan 12 belägen på Källgatan 6 och 8. Dess byggnad uppfördes 1960 och innefattar 41 lägenheter upplåtna med bostadsrätt med en total bostadsarea om 2316kvm. Föreningen har genomfört de flesta stora renoveringar såsom stambyte, installation av 3-glas fönster, fasadrenovering, byte till säkerhetsdörrar och hissrenovering. Fastigheten är försäkrad hos Protector och den administrativa förvaltningen skötts av MARK Redovisarna AB.
Föreningen har en låg belåningsgrad och en stabil ekonomi.
Antal lägenheter 41
Renoveringar 1990 (mitten av 1990 talet) stambyte
2006 Dörrbyte
2008 Tvättstugeutrustning och Takarbete
2009 Tvättstugeutrustning, takforsarbete, Parkeringsdäck, Puts/målningsarbete, Golvmålning, fönstertätning, stamspolning, fläktsystem
2010 Byte av värmeväxlare, reparation av garageport, hissreparation, dörrbyte, putsarbeten
2011 Passagesystem, Elarbeten garage
2012 Tvättbokningstavla, spolning avlopp
2013 Rengöring ventilation, visionstavla, porttelefon
2014 Garagedörrar
2015 Hissbyten
2016 Sensorstyrda armaturer
2017 Utvändig putslagn garage socklar, byte ståldörrar
2018 Fiberanslutning
2020 Tvättmaskin o torktumlare
2021 Plåtarbeten vid garage, byte av stamventiler och radiatorventiler
2022 Montering av fågelavvisare, inköp av gräsklippare
Parkering 7 st med elstolpar (175 kr/m), 12 st garage plats (400 kr/m), 6 st i kö

Övrigt

Bredband Fiber

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR