Brunnsallén 11

Eskilstuna 3 450 000 kr utgångspris

Unik villa med vackra detaljer, separat ateljébyggnad, bastubyggnad och dubbelgarage!

Varmt välkommen till denna charmiga villa på Brunnsallén 11. Här finns sociala ytor för familj och vänner samt två värmande eldstäder. Nyrenoverat kök och påkostat badrum med vackra ytskikt.

Den maffiga dubbeldörren leder er in i bostaden där ni möts av bra avhämtningsytor och en klädkammare för extra förvaring. Från hallen tar ni er till vardagsrum och matplats. Med generösa fönster och charmiga tapeter får ni en ombonad och mysig plats att koppla av på. Vidare in i bostaden finns trevligt rum att disponera efter behov, såsom exempelvis hemmakontor eller bibliotek. Påkostat kök med härliga, gröna luckor och generös arbetsbänk och moderna vitvaror. På övre plan finner ni bostadens tre sovrum, renoverad tvättstuga och badrum. Bostaden har genomgått många stora renoveringar, bland annat är takbyte utfört med vackra tegelpannor som bevarar husets ursprungliga karaktär. På tomten finns separat ateljébyggnad som är en perfekt yta för kreativitet och trivsel för stora som små. Vidare finns stort dubbelgarage med duschutrymme, vidbyggt förrådsrum till huset och bastu i separat byggnad på tomten. En vedeldad badtunna i anslutning till bastu bidrar till en riktigt skön livsstil. Här finns bra utrymmen för alla!
Tomten är stor med fler uteplatser och utrymme för självhushållning, lek och härligt umgänge med familj och vänner.

I familjevänliga Hällby finns flera förskolor, samt en kommunal grundskola. Området är barnvänligt och lugnt med flera lekplatser att tillgå i nära anslutning till bostaden. På bekvämt avstånd ligger handelsområdet Tuna park med restauranger, matvarubutiker och shoppingcenter. Till Eskilstuna centrum tar det cirka 8-9 min med bil. Goda bussförbindelser och endast ett par minuters gångavstånd från bostaden till närmaste busshållplats. Närliggande finns påfart till E20 som tar er vidare till stora delar av Mälardalen.

Varmt välkomna att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Hall
Via maffiga pardörrar kliver ni in i denna charmiga villa. I hallen möts ni av vackert ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Här finns plats att möblera med skoställ och hatthylla. För extra förvaring finns en rymlig klädkammare för kläder och väskor. Gula väggar med röda detaljer samt mönstrat golv bidrar till en rustik, välkomnade känsla i hemmet.

Kök
Bostadens kök är rymligt med goda förvaringsmöjligheter. Från det centrerade fönstret släpps ljus in som sprider sig över rummet. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, häll, fläkt samt ugn och mikro i bekväm arbetshöjd. Kyl med dubbeldörrar och fryslådor undertill. Gott om arbetsyta på den stora arbetsbänken i trä som bjuder in till mysigt bullbak med barnen. Rutigt golv, gröna luckor och svart färg på ugn och mikro skapar en industriell touch.

Vardagsrum/matplats
Bostadens vardagsrum bjuder in till många mysiga filmkvällar. Här finns gott om plats att möblera med soffgrupp, mediamöbel och bord för att duka upp för fredagsmyset. Vacker, mönstrad tapet på väggar och generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier gör utrymmet ombonat. I hörnet av rummet finns en maffig kakelugn som skänker stämning och värme. Med öppen planlösning till vardagrummet finns matplats. Här finns även en värmande braskamin som höjer mysfaktorn och värmer er under ruskiga höstkvällar.

Gästtoalett
Bostadens nedre plan inrymmer en praktisk gästtoalett. Utrustningen består av WC samt kommod.

Övre plan

Sovrum 1
På övre plan finner ni bostadens alla sovrum. Det första sovrummet möts ni av direkt efter spiraltrappan som leder upp till övervåningen. I rummet finns plats för dubbelsäng. Väggarna är färgade i blått och har inbyggda hyllplan för förvaring och prydnad. Här finns även Inbyggda förvaringsutrymmen bakom vita dörrar för kläder och lakan. Från rummet leder en ingång till hemmets stora badrum och tvättstuga.

Sovrum 2
I fil med första sovrummet finner ni bostadens andra sovrum som har plats för såväl säng och sängbord som skrivbord. Här finns vacker mönstrad tapet och en lekfull färg på trägolvet.

Sovrum 3
Vidare i tredje sovrummet finns plats att möblera med säng, sängbord och extern förvaringsmöbel. Här finns även ingång till badrum och tvättstuga.

Badrum/tvättstuga
Påkostat, helkaklat bardum med klinkerbelagt golv. Här finns stor duschplats med duschvägg i glas, toalettstol och handfat med kommod för förvaring. Hög komfort med golvvärme. Intill badrummet finns tvättstuga med ljusa ytskikt. Stor arbetsbänk samt tvättmaskin och torktumlare.

Källare / Förrådsbyggnad
Med ingång från utsidan nås rejäl källare med gott om utrymme för förvaring. Här finns även den perfekta ytan att inreda er vinkällare. Vidbyggt till huset finns stort förrådsrum med generösa förvaringsmöjligheter för cyklar, pulkor, trädgårdsredskap och annat.

Ateljé
På den generösa tomten finns en ateljé som även kan användas som hobbyrum. Här är ytskikten ljusa och generösa fönsterpartier ger ett härligt ljus. Gör detta till ditt eget kontor, ateljé eller lekstuga, bara fantasin sätter gränserna!

Dubbelgarage
Här finns även stort garage med förråd och duschrum.

Bastubyggnad / vedeldad tunna
På tomten finns tillgång till er egna, rymliga bastu där ni smidigt kan njuta av avkoppling och värme under kalla dagar. Intill bastubyggnaden finns vedeldad badtunna för den som gillar att ta ett varmt dopp närsomhelst under året.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Boarea 112 kvm
Biarea 20 kvm
Byggnadsår 1920
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme Stående plank/trä/sten/betong
Fasad Träpanel och puts.
Fönster 2-glas och 3-glas, 2+1 -glas,1+1-glas
Tak Sadeltak med yttre taktäckning av tegelpannor.
Grundläggning Källare
Uppvärmning Direkt El, luft/luftvärmepumparn eldstäder.
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Renoveringar

2013 Utbyte av avloppsrör kök. Inredning bastu. Installation av bastuaggregat.

2014 Nya hängrännor och stuprör. Byte av fönster i ett av sovrummen. Ny utvändig trappa. Renovering av gamla fönster med komplettering av 4 mm energiglas. Yttre målning av bastu, badtunna, gamla garaget, lilla och stora entrén och stora trappen

2015 Målning av tak röda rummet. Målning några fönsterfoder.

2017 Uppdatering av el med nya kontakter, strömbrytare, elradiatorer, installation golvvärme hallar, komplettering el i stora hallen.

2018 Klinker i hall. Installation av fiber. Renovering av insatskamin.

2019 Färdigställande av elarbeten i hallarna. eparation av offerbrädor, fönsterfoder och avrinning vid stora entrén. Målning av spiraltrappa. Mattläggning av spiraltrappa.


2020 Badrum, wc och tvättstuga. Ny elcentral kök. Ny elcentral övervåning. Nytt golv blåa sovrummet övervåning. Byte tak ”gamla garaget. Renovering blåa allrummet övervåning: omdragen el, spotlights i tak. Uppreglade väggar, isolering och vägg- och takbeklädnad. Byte trappräcke.


2021 Kök: Nytt uppreglat spångolv med linolium klickgolv på + nytt kök. Elarbete kök. Nytt golv och ommålning hall. Nytt golv och målning lilla entrén. Målning och tapetsering vardagsrum.

2022 Installation av två st luft/luftvärmepumpar. Stora delar av elsystemet samt vissa elcentraler är bytt. Nytt altandäck.

2023 Tak omlagt. Delvis ny råspont. Ny papp, läkt takpannor och plåtdetaljer. Byte tak på hus och garage. Byte delar av panel på garage. Byte panel vid ”tak-kupol” hall övervåning.

2024 Installation utebeslysning garage och stora entré.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2024-01-17
Primärenergital 159

Ekonomi

Pris 3 450 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 987 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 278 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar/pantbrev 2 414 500 kr
Driftkostnad 56924 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 6503 kr
 • Försäkring: 6454 kr
 • Renhållning: 2147 kr
 • Hushållsström: 40399 kr
 • Sotning: 921 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 500 kr

Kommunalt vatten och avlopp året om. Uppvärmning ingår i elavgiften.

Personer i hushållet 4 personer

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 1 278 000 kr
 • Småhusmark: 709 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1255 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Närområde

  Allmänt I Hällby finns flera förskolor, samt en kommunal grundskola. Området i sig är barnvänligt och flera lekplatser finns att tillgå nära bostaden. För den hundintresserade är en hundskola belägen i området. På bekvämt avstånd ligger köpcentret Tuna park där även stor matvaruaffär är finns. Till Eskilstuna centrum tar det cirka 8-9 min med bil. Goda bussförbindelser och endast ett par minuters gångavstånd från bostaden till närmaste busshållplats.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Hällby GA:4 ändamål: Vägar

  Video

  Film

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR