Östra Storgatan 8

Eskilstuna 1 625 000 kr utgångspris

Ljus & trivsam bostad högst upp i fastighet med attraktivt läge på Norr!

Njut av det fantastiska läget från den inglasade balkongen. Underbar plats att möblera med bekväma möbler och samla soltimmar stor del av året! Svårslagen utsikten över vackra takåsar och mot stadens gator.
Här erbjuder vi en ljus lägenhet, högst upp i fastigheten belägen på stadsdelen Norr. Bostaden har ett hemtrevligt kök med ytor för matlagning och bra förvaringsmöjligheter med stiliga vitrinskåp och på öppna hyllplan. Duka upp för era närmaste vänner och bjud på en välsmakande parmiddag. Vardagsrummet erbjuder plats för umgänge i den stora soffgruppen. Vidare kan rummet möbleras efter egna önskemål. Två generösa sovrum med gott om förvaringsmöjligheter i stora garderober. Stambytt badrum med kaklade ytskikt och egen tvättmaskin. Hall med säkerhetsdörr och förvaring i klädkammare. Här bor du dig i en välskött HSB förening som utfört de flesta stora renoveringar. Låg månadskostnad där TV & bredband, tilläggsförsäkring för bostadsrätt, värme, VA och trappstäd ingår i avgiften. På föreningens innergård finns trevlig sittplats med pergola iordninggjord. Grönytan är vackert inramad av väldoftande lavendel. Hiss finns i huset för att enkelt ta dig högst upp. Välkommen hem!

Här bor du attraktivt och lugnt med närhet till grönområden i Stadsparken och Slottsbacken. I närheten ligger även Balsta Musikslott där det ordnas olika musikevenemang. Nyligen anlagda Balsta Våtmarkspark för fågelintresserade med fina promenadstråk via kurviga grusvägar och broar över fågelbadet. I närområdet finns flera mataffärer, konditori, pizzerior samt kort gångavstånd till busshållplats och lekparker. Skola och förskola ligger endast något kvarter bort. En fin promenad eller cykeltur över ån leder er till centrum som erbjuder såväl restauranger, shopping som universitet!

Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => Yes [total_number_of_floors] => 6 [floor] => 6 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Ja [readable_floor] => 6 av 6 ) 1

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 73.5 kvm
Balkong Ja.
Våning 6 av 6

Hall
Här stiger ni in i bostaden via säkerhetsdörr. Ni välkomnas av ljusa väggar och trevligt, trämönstrat golv. I direkt anslutning till ytterdörren finns god avhängningsyta för ytterkläder och plats för skor. För ytterligare förvaring finns klädkammare med garderob och förvaringshylla. Hallen kan vidare möbleras med externa förvaringsmöbler om så önskas.

Kök
Från hallen tar ni er in till hemmets kök. En trivsam yta med ljusa luckor och vita väggar. Kakel ovan arbetsbänken ger en varm känsla till köket i sin jordnära ton. Utmärkt plats att rulla köttbullar eller fritera falafel. Bakom flera fina vitrindörrar finns plats för glas och porslin. Samtidigt som de öppna hyllorna gör det enkelt att hitta rätt bland pastasorter och müslin. Kökets kapitalvaror består av häll med ugn, skåpsfläkt och kombinerad kyl/frys. Intill arbetsytan finns bra plats att möblera med matbord för fyra personer.

Balkong
Inglasad balkong med ett fantastiskt läge högst upp i fastigheten. Möblera med sköna sittmöbler där ni kan äta en god frukost i morgonsolen. Njut av den underbara utsikten över takåsarna och Eskilstunas centrumkärna. Här kommer ni trivas!

Vardagsrum
Hemmets vardagsrum erbjuder rikligt med ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Rummet har gott om utrymme att möbleras med soffgrupp, vardagsrumsbord, media-möbel samt externa möblemang. Luta er tillbaka i en bekväm soffa, tänd några ljus och slappna av!

Sovrum 1 & 2
Här erbjuds två rymliga sovrum som ni kan inreda med säng och nattduksbord. Utrymme finns även för andra möblemang såsom byråer och skrivbord. Stort fönster ger vackert ljusinsläpp hela dagen. Båda rummen erbjuder gott om utrymme för förvaring med garderober. Ovan ena rummets garderober finns smakfull belysning med spotlights.

Badrum
Bostadens badrum är rymligt med ljusa ytskikt. Grått kakel på väggar och matchande klinkerbelagt golv. Stambyte är genomfört och badrummet håller en god standard. Här finns utrustning som kommod med tvättställ samt vägghängt spegelskåp. Rymlig duschplats innanför skjutbara dörrar, uppvärmd handdukstork samt toalettstol. Dessutom finns egen tvättmaskin, praktisk bänkyta och förvaring till tvättmedel i väggskåp

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Hiss Ja
Byggnadsår 1957
Kommentar till byggnadsår nedre del av byggnad ombyggd 2013
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Övriga byggnader Renoveringar:Till bostaden hör stort vindsförråd.
Gemensam tvättstuga finns i trapphuset.
Låst cykel- barnvagnsrum finns i huset.
Basutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften.
Bredband via ComHem (100/10mbit) ingår i avgiften.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja
Datum 2015-06-12
Primärenergital 167

Ekonomi

Lägenhetsnummer 83 i Brf Nattugglan 89
Pris 1 625 000 kr utgångspris
Avgift 4216 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, kabel-TV, Bredband, trappstäd, bostadsrättstillägg
Driftkostnad 5000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1000 kr
  • Hushållsström: 4000 kr

Bostaden är pantsatt.

Andel i förening 1.2021%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 246 896 kr

Närområde

Allmänt Bostaden är belägen med attraktivt läge på Norr, här finns något för alla! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med restaurang P2 samt Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. Området präglas just nu av spännande förändringar. Några av dessa är Eskilstunas nya badhus som är beläget intill Munktellstaden samt stadens nya multiarena.
Parkering
Kösystem tillämpas föreningens bilparkeringsplatser och garage.
Parkering är även möjlig med månadsbiljett B1 utmed omkringliggande gator

Förening

Föreningsnamn Brf Nattugglan 89
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 718000-3365
Antal lägenheter 90
Antal lokaler 2
Renoveringar 2002 Stambyte, Renovering badrum
2009 Dörrbyte och bredbandsinstallation
2010 Byte av låssystem
2010/2011 Tvättstugor
2012 Ny garageport
2012/2013 Ny belysning
2013 Mark och trädgård
2014 Fasadrenovering, Utbyggnad sophus, Balkong- och fönsterrenovering, omdränering av garaget infart
2016 Installation av bredband/telefoni
2020Nya inglasade balkonger
2018 Putslagning fasad
2019 Om dragning dagvattenledningar,
2020 Nya balkonger, mark och trädgård
2021 Piskbalkonger låghuset, pelare garaget, mur till staket
2022 rensning av ventilationskanaler samt ventilbyten av elementet
Parkering 51 garage platser och 27 p-platser
Tv och bredband Comhem/Tele 2
Överlåtelseavgift 1433
Pantsättningsavgift 573
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Video

Film

Planritning
Planritning

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR