Östra Storgatan 2B

Eskilstuna 1 750 000 kr utgångspris

Generös trea på Norr med vacker utsikt mot Klosters kyrka!

Välkommen till denna generösa trea högt upp i fastigheten på Östra storgatan 2B. Från den trivsamma balkongen har ni vacker utsikt mot Klosters kyrka, fantastiska solnedgångar och första parkett till stadens fyrverkerier på nyårsafton!

Bostaden erbjuder ett funktionellt kök utrustat med kyl och frys, häll och diskmaskin. Trivsam plats att njuta av måltider med familjen. Generöst vardagsrum som präglas av välbevarad fiskbensparkett och underbart ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Utmärkt plats att möblera för sociala tillställningar. Härifrån tar ni er till den härliga balkongen. Vidare erbjuder bostaden två rymliga sovrum, helkaklat badrum med egen tvättmaskin samt gästtoalett. Generöst med förvaringsutrymme i såväl platsbyggda garderober, dubbla klädkammare samt externa garderober i sovrum som kommer att ingå. Bostaden är väl omhändertagen med äldre detaljer och färgval. Visst moderniseringsbehov föreligger.

Fastigheten är belägen med ett mycket attraktivt och lugnt läge med närhet till grönområden i Stadsparken såväl som Slottsbacken. I närheten ligger även Balsta Musikslott där det ordnas olika musikevenemang med möjlighet att spela med likasinnade. I området finns stora ytor för fotboll och annan idrott. I närheten finns nyligen anlagda Balsta Våtmarkspark för fågelintresserade med fina promenadstråk via kurviga grusvägar och broar över fågelbadet. I omgivningen finns flera mataffärer, konditori, pizzerior, busshållplats och lekplatser. Skola och förskola något kvarter bort. En fin promenad eller cykeltur över ån leder till centrum.

Varmt välkommen att anmäla ert intresse till visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => Yes [total_number_of_floors] => 6 [floor] => 5 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Ja [readable_floor] => 5 av 6 ) 1

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 84 kvm
Balkong Ja.
Våning 5 av 6

Hall och gästtoalett
Hiss tar er enkelt upp till femte våningen. Här stiger ni in via säkerhetsdörr och möts av en rymlig hall med gott om utrymme att inreda med hatthylla för avhängning och plats för skoställ. Två garderober finns i anslutning till entrén samt flera garderober längre in i hallen. Här finns ingång till gästtoalett som är utrustad med toalett och handfat.

Kök
Ljust och funktionellt kök med färger i pastell. Köket har generöst med förvaringsutrymme samt goda arbetsytor. Belysning över den stora diskhon samt anordning på väggen för att hänga upp knivar och köksredskap. Utrustningen består av fullstora kyl och frys, häll med ugn, fläkt och diskmaskin. Intill köket finns ett trivsamt utrymme att möblera med matbord för fyra personer. Här kan ni samla vänner för en god kopp kaffe och sju sorters kakor.

Vardagsrum och balkong
Pardörrar med glas och stiliga mässingshandtag öppnar upp till det rymliga vardagsrummet. Rummet präglas av det fantastiska ljuset som de stora fönsterpartierna ger samt det välbevarade parkettgolvet med fiskbensmönster. Här kan ni inreda med soffgrupp, matsalsmöbler eller annat möblemang efter eget önskemål. Från vardagsrummet finns utgång till balkong med utsikt mot närområdets takåsar och Klosters kyrka. Balkongen kan möbleras med sittmöbler och vackra blommor. Trätrall finns på golv. Stor markis monterad över hela balkongen för skugga även sommarens varmaste dagar. Utmärkt plats att njuta av det underbara solläget och vackra solnedgångar!

Sovrum 1
Direkt in från hallen nås ena sovrummet. Trivsamt rum att möblera med säng och skrivbord. Rummet är utrustat med flera garderober som kommer att ingå.

Sovrum 2
Längst in finns ytterligare ett rymligt sovrum. Här kan ni enkelt möblera med säng och förvaringsmöbel. Därtill finns ingång till egen klädkammare som ger er generöst med förvaringsutrymme. Vackert ljusinsläpp från det stora fönstret.

Badrum
Stambytt badrum med kaklade ytskikt, färgerna har en neutral och jordnära nyans. Här finns stor duschplats, kommod med tvättställ och vägghängt spegelskåp med inbyggd belysning. Ytterligare förvaringsutrymme finns även i vägghängt skåp. Badrummet är utrustat med toalettstol, vattenburen handdukstork och egen tvättmaskin som kommer att ingå.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Hiss Ja
Byggnadsår 1960
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (frånluft)
Övriga byggnader Till lägenheten hör stort källarförråd och matförråd.
Tvättstuga och cykelförråd finns i trapphuset.
TV via till kabelnät, basutbud ingår i månadsavgiften.
Fiber-LAN bredband via Telia.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2018-09-25
Primärenergital 83

Ekonomi

Lägenhetsnummer 50 i Brf Nåldynan 1 & 2 i Eskilstuna
Pris 1 750 000 kr utgångspris
Avgift 3727 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, kabel-TV, trappstäd
Driftkostnad 5000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1000 kr
  • Hushållsström: 4000 kr

Enligt schablonberäkning.

Personer i hushållet 1 person
Andel i förening 0.672%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 56 555 kr

Närområde

Allmänt Bostaden är belägen med attraktivt läge på Norr, här finns något för alla! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med restaurang P2 samt Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. Området präglas just nu av spännande förändringar. Några av dessa är Eskilstunas nya badhus som är beläget intill Munktellstaden samt STIGA multiarena.

Förening

Föreningsnamn Brf Nåldynan 1 & 2 i Eskilstuna
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 718000-0577
Gatuadress Gränsgatan 3
Postnummer 63342
Ort ESKILSTUNA
Allmänt om föreningen Föreningens egendom omfattar fastigheterna Nåldynan 6 och 7 belägna på Noachsgatan 14 A-B, Gränsgatan 3 och Östra Storgatan 2 A-B i Eskilstuna. Totalt finns 195 bostäder om 11 913 kvm samt 7lokaler om 404 kvm i föreningen. Lägenheterna är fördelade på 70 st lgh om 1 rok, 65 st lgh om 2 rok, 48 st lgh om 3 rok och 12 st lgh om 4 rok.
Föreningen har en låg belåningsgrad.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Södermanland.
Antal lägenheter 195
Antal lokaler 3
Renoveringar Föreningen har en stabil ekonomi där många stora renoveringar är genomförda.

2003/2004 Stambyte samt armaturer. renovering av kök, badrum
2004 Hippnetstandard (3 hål i väggen)
2006 Takomläggning
2007 Balkongrenovering, cykel förråd
2008 Fönsterbyte och sopsorteringshus
2010 Asfaltering
2012 renovering av skärmtak balkonger. målning husgrund,
2011/2012 Energi sparprojekt
2014 Solcellsanläggning. OVK och sanering av kanaler, Bredband och fiber
2016 Tak (plåt och stuprör). ändring av ingjutna dagvattenrör
2017 Fasadtvätt, Byte låscylinder garageport
2019 Renovering trapphus, styrsystem för varmvatten/värme
2020 Tagit bort lekpark och anlagt innergård
2021 Stamspolning, målning av golv i 5 st soprum och pannrum
2022 Byte av 4 st torktumlare, 3 st värmepumpar, 3 st varmvattenberedare, 1 st värmeväxlare.
Parkering 78 bilparkeringsplatser och 29 garage platser
Tv och bredband Telia
Överlåtelseavgift 1313
Pantsättningsavgift 525
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Video

Film

Planritning
Planritning

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR