Vallgatan 7

Eskilstuna 2 995 000 kr utgångspris

Omhändertagen villa på lugn återvändsgata i Torshälla!

Längs med Torshällas charmiga gator hittar ni denna välskötta fastighet. Vallgatan 7 erbjuder ett trivsamt hem med gott om utrymme för den stora familjen. Här kan ni njuta av den gnistrande elden i den öppna spisen eller bastuns sköna värme efter en dag i den närliggande skogen.

Fastigheten erbjuder ett gemytligt hem med en lättskött trädgård. Entréplan tillhandahåller ett väl tilltaget kök där umgänge kan ske samtidigt som grytan kokar och barnen bakar muffins till efterrätt. Generöst vardagsrum med ett fantastiskt ljusinsläpp via stort burspråk. Utmärkt att inreda för måltider med familj och vänner eller skön avslappning i tv-soffan. Tre sovrum med praktiska förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Helkaklat badrum med stor duschplats. Källarvåningen är inredd med stor gillestuga med öppen spis, värmande bastu samt tvättstuga. Flera rum som kan användas som sovrum, kontor eller förråd.
Fastigheten har vackert stenbelagd uppfart där flera bilar kan parkera och garage med plats för en bil eller familjens alla cyklar. Lättskött trädgård med gräsmatta och omhändertagna träd. Utmärkt plats för vattenkrig under varma sommardagar!

Torshälla är ett pittoreskt samhälle med gamla anor, beläget endast några kilometer från Eskilstunas centrala delar. I bostadens närhet finns ett rikt utbud av bland annat kultur, restauranger och affärer. Här finns de flesta bekvämligheter som bibliotek och flera matvarubutiker förskolor och grundskolor inom gångavstånd från bostaden. Närområdet är mycket barnvänligt och flera lekplatser finns att tillgå. Bra bussförbindelser med täta avgångar mot Eskilstuna. I Torshälla finns en rad återkommande händelser under året som bland annat Torshälla marknad med traditionella hantverk i unik gammeldags miljö.

Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 5 varav 4 sovrum

Entré
Via den takade entrén tar ni er smidigt in i bostaden. Här välkomnar en ljus och öppen hall. Entrédelen har praktiskt klinker som sedan övergår till ljust trämönstrat golv. Vackert ljusinsläpp från stort sidoljus intill den gedigna ytterdörren. Rummet har bra utrymme för hatthylla, skoställ samt ytterligare förvaringsmöjligheter i platsbyggd garderob. Hallen leder till samtliga rum på entréplan samt trapphus ner till källaren.

Kök
I bostaden erbjuds ett generöst och praktiskt kök med tilltagna ytor för matlagning och umgänge. Kökets skåpinredning sträcker sig längs med flera av rummets väggar med såväl bänk-, väggskåp som ordentlig arbetsbänk. Att dricka glögg och baka lussebullar tillsammans med hela familjen och era grannar är inga problem. Kökets är utrustat med diskmaskin, spis med ugn samt kyl och frys. I rummet finns trivsamt utrymme att möblera med stort matbord för 6 personer. Vacker utsikt mot trädgården genom fler fönster samt utgång till stenbelagd uteplats. Utmärkt plats för eftermiddagsfikat!

Vardagsrum
Det rymliga vardagsrummet ger perfekt plats för umgänge och sociala tillställningar. Enkelt att möblera med stor soffgrupp, mediabänk samt vitrinskåp. Vidare kan ni duka upp stort matbord när vänner är på besök för pepparkaksfika. Rummet har ljusa ytskikt och präglas av det underbara ljus som strömmar in genom det stora burspråket och fönster med vy mot entrén.

Sovrum 1-3
Bostaden erbjuder tre sovrum som kan inredas med säng och sängbord samt övrigt möblemang. Varje rum är utrustat med platsbyggda garderober som ger er praktiskt förvaringsutrymme.

Badrum
Med smidig ingång från entréhallen ligger bostadens badrum. Helkaklat rum i behaglig grön nyans. Vackert dekorkakel ger en elegant känsla i rummet. Här hittar ni toalettstol, stor kommod med tvättställ, vägghängt spegelskåp. och stort duschutrymme. Vädringsfönster med frostad ruta ger vackert sken till rummet.

Gillestuga
En trappa ner ansluter en ombonad gillestuga. Textilmatta och furupanel på väggarna ger en hemtrevlig känsla. Utmärkt plats att möblera för filmkvällar eller sällskapsspel. Njut av värmen från den öppna spisen och det mysiga ljudet från den sprakande elden.

Kontor & förvaringsutrymmen
Källaren har flera rum som kan användas som hemmakontor, hobbyrum, sovrum eller som förvaringsutrymme. Generösa ytor som kommer ge plats till alla era behov!

Duschrum & bastu
Ett stort duschrum med kaklade ytskikt i varma nyanser. Rummet är utrustat med handfat, spegelskåp och duschplats. Vidare finns ingång till den rymliga bastun. Gott om utrymme för att bjuda över vänner på värmande bastukvällar - nu när höstrusket biter i er!

Tvättstuga
Källaren tillhanda håller dessutom stor tvättstuga med väggar i gul nyans. Rummet är utrustat med tvättmaskin, diskbänk och vask. Gott om utrymme att inreda med externa förvaringsmöbler.

Garage och trädgård
Vidbyggt till bostaden finns ett garage. Utmärkt plats att parkera en bil eller familjens cyklar. Möjlighet att parkera flera bilar på fastighetens stenlagda uppfart.
Vidare består trädgården av stenlagd uteplats där det finns utrymme att möblera med matbord eller loungemöbler. Lättskött gräsmatta och flera vackra träd och buskar.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Boarea 109 kvm
Biarea 109 kvm
Byggnadsår 1983
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp året om.
Fasad Tegel/Trä
Fönster 2+1-glas fönster och 3-glas isolerrutor
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Lufts/vatten-värmepump med vattenburna radiatorer. Elgolvvärme. Öppen spis
Ventilation Mekanisk (frånluft)
Övrigt om byggnaden Renoveringar
1990 Renovering av kök och badrum
Övriga byggnader Garage ca 20kvm, förråd ca 7kvm
Renoveringar Renoveringar
1990 Renovering av kök och badrum

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2023-05-09
Primärenergital 140

Ekonomi

Pris 2 995 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 985 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 396 000 kr
Värdeår 1983
Summa inteckningar/pantbrev 682 000 kr
Driftkostnad 40861 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 8597 kr
 • Försäkring: 5724 kr
 • Renhållning: 4284 kr
 • Hushållsström: 22256 kr

Uppvärmning inkluderat i elkostnad.

Elförbrukning 16 996 kWh/år
Personer i hushållet 2 personer

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 1 396 000 kr
 • Småhusmark: 589 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 837 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Avtalsservitut Vattenledning Mm
  Last: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 04-IM2-82/22913.1
  Last: Officialservitut Väg, 04-80/1.1
  Planbestämmelser Tomtindelning (1979-10-08) Stadsplan (1957-01-18) Fornlämning (1 st)

  Video

  Film

  Planritning entréplan
  Planritning entréplan
  Planritning källaren
  Planritning källaren
  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR