Kyrkogatan 11Ä

Eskilstuna 4 150 000 kr utgångspris

Takvåning invid ån i Tunafors fabriker

Välkommen in i denna fantastiska lägenhet med takterrass och egen bastu. Här i ett gammalt tegelhus vid Tunafors fabriker, invid Eskilstunaån, hittar du denna unika lägenhet om 4 rum och kök. Bostadens rymliga atmosfär upplevs bland annat tack vare de många takfönster som ger hemmet ett mycket trivsamt naturligt ljusinsläpp. Ljuset tydliggör även lägenhetens alla detaljer och ger den dess charm och karaktär. Från den privata takterrassen blickar du ut över Eskilstunaån och vackra Söder på andra sidan vattnet. Vidare kan du njuta av hemmets fina samvaroytor där både påkostat kök såväl som vardagsrum med braskamin skapar en härlig harmoni. Här finns också en privat relaxavdelning med badrum och ett smakfullt loungerum för vila och lugn intill den rymliga bastun.

Lägenhetens omgivning, i de gamla vackra industrimiljöerna som tidigare varit en knivfabrik, med ett kort gångavstånd till centrum, Universitet och Centralstation är en ynnest för dig som vill bo med Eskilstunas bästa läge. På kort cykelavstånd når du också Vilsta Friluftsområde med skidbacke, löparspår och bad. I föreningen finns lokal som hyrs ut till en trevlig italiensk restaurang – din egen kvarterskrog.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => Yes [total_number_of_floors] => 3 [floor] => [floor_commentary] => Vindsvåning. [readable_elevator] => Ja [readable_floor] => 0 av 3 ) 1

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 109 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Vindsvåning.

Bekvämt tar vi oss upp till byggnadens högsta våning med hiss. Här nås lägenhetens hall utrustad med tåligt mörkt klinkergolv som ger en exklusiv känsla tillsammans med de ljust målade väggarna. Vidare finns en platsbyggd garderob med spegeldörrar för förvaring av ytterkläder och skor.

Från hallen kommer vi vidare in i vardagsrummet där vi möts av ljusskenet från flera stora takfönster och de mörkbetsade takbjälkarna. Det ljusa parkettgolvet finns i såväl vardagsrum och kök som de två sovrummen vilket skapar en behaglig enhetlig känsla. I vardagsrummet ryms en sittgrupp med soffa och fåtölj framför eldstaden. Här finns också plats för matbord med utrymme för många middagsgäster. En öppen, social yta som är som gjord för middagar med vänner och familj. Via vardagsrummet nås kattvind, perfekt utrymme för förvaring.

Vidare kommer vi till lägenhetens takterrass. På trädäcket kan du möblera med stolar och bord eller varför inte en solstol. Här njuter vi av morgonsolen med en kopp nybryggt kaffe i handen. Takterrassen vetter mot Eskilstunaån men är avskild och ger en privat känsla.

Köket har exklusiva, vita, släta luckor med inbyggda handtag på både över- och underskåp samt på köksön. Köksön har fyra sittplatser, perfekt för frukosten med familjen eller för att duka upp charkbrickan som äts upp medan ni lagar mat tillsammans med vänner. Den mörka stenbänkskivan ger köket ett elegant uttryck. Här finns inbyggd kaffemaskin, inbyggd kombinationsugn, kyl/frys och diskmaskin. Köket har stort fönster mot terrassen såväl som ett takfönster.

Mittemot matplatsen i vardagsrummet finns lägenhetens första sovrum. Här ryms dubbelsäng, sängbord och fåtölj eller möbel för klädförvaring. Takfönstret ger ett härligt ljus och precis som i resten av lägenheterna är de mörkbetsade bjälkarna vackert framtagna. En stor inbyggd garderob med ett skjutbart spegelparti rymmer generöst med kläder.

Längre in finns lägenhetens andra sovrum, också här finns plats för dubbelsäng. Takfönstret, det ljusa parkettgolvet och mörka bjälkarna ger, precis som i det andra rummen, en exklusiv känsla. I sovrummet finns en platsbyggd garderob med skjutdörrar. I anslutning till sovrummet finns även rymlig klädkammare med plats för ytterligare förvaring.

Nu har vi kommit till lägenhetens pärla – en avkopplande relaxdelning med bastu. I relaxdelen ryms ett par fåtöljer och ett bord – en perfekt plats att njuta av ett glas efter en varm bastu. I anslutning till relaxdelen finns också det stora badrummet. Mörkt klinkergolv, vita stora kakelplattor och spotlights i taket. Glasdörren mot bastun och relaxavdelning gör att ljusinsläppet från takfönstret letar sig ända in hit och gör badrummet ljust och fräscht. Badrummet är utrustat med vägghängd toalett, kommod, handdukstork och en duschhörna med takdusch samt golvvärme. Här finns också tvätt- och torktumlare samt två överskåp för förvaring – något som ger dig flexibiliteten att tvätta när du vill. Den stora bastun har mörkt klinkergolv och ljusa bastulavar. Det stora fönsterpartiet som vetter mot relaxavdelning gör det ultimat för en social tillställning. Sitt i bastun och kika på senaste nytt på teven eller socialisera med vännerna som kopplar av i relaxens fåtöljer.

Från hallen, i anslutning till entrén, når vi också det helkaklade gästbadrummet. Här finns ett mörkt klinkergolv med stora vita kakelplattor på väggarna. Badrummet är utrustat med självklarheter som toalett och kommod men har också handdukstork och ett badkar för en avkopplande stund. Hög komfort med golvvärme.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 109 kvm
Byggnadsår 2015
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, FTX
Övriga byggnader Gemensamt vindsförråd tillhörande lägenheten finns på våningsplanet.

Energideklaration

Utförd Ja
Datum 2019-10-10

Ekonomi

Lägenhetsnummer 5-3323-1-3108-1 i Brf Tunafors i Eskilstuna
Pris 4 150 000 kr utgångspris
Avgift 4818 kr/mån
Kommentar inkl värme, kabel-TV, bredband, bostadsrättstilläggsförsäkring
Driftkostnad 8500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2000 kr
  • Försäkring: 1500 kr
  • Hushållsström: 5000 kr

Enligt schablonberäkning.

Bostaden är pantsatt .

Andel i förening 1.62003%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 500 701 kr

Närområde

Allmänt Området kring Tunafors har varit en plats av stor betydelse för Eskilstuna redan så tidigt som på 1500-talet. Många verksamheter valde att etablera sig på just denna plats då vattenkraften ifrån ån användes till att driva maskinerna i produktionen. Senare på 1800-talet skulle även Tunaforsfabriker utnyttja det strategiska läget för tillverkning av bland annat knivar och gafflar. Den blomstrande industritiden från 1800-talets slut kom under tuffare konkurrensförhållanden att tvingas stänga lokalerna på 90-talet. Byggföretaget Peab övertog fastigheten i början på 2011 med syfte att bygga bostäder i en unik miljö.

Brf Tunafors är en stor förening med 77 bostäder och 1 lokal. Föreningen har 16 carportplatser och 48 vanliga parkeringsplatser varav 20 har laddbox (separat kö för dessa). Även intilliggande fastighet hyr ut p-platser till föreningens medlemmar.
Lokalen kan hyras av föreningens medlemmar för en kostnad om 300kr.-/natten.
Föreningen har gemensamt elavtal som debiteras kvartalsvis i efterskott och detsamma gäller för varm- och kallvatten. Bredband 100/100 Mbit, digital-TV paket Lagom och bredbandstelefoni från Telia ingår i din månadsavgift.

Förening

Föreningsnamn Brf Tunafors i Eskilstuna
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769625-9295
Gatuadress Kyrkogatan 11
Ort Eskilstuna
Antal lägenheter 77
Antal lokaler 1
Renoveringar 2016 Byggnation av uterum för restaurangen
2017 Anläggning av 6 nya parkeringsplatser
2018 OVK besiktning
2019 Investering i 12 ladd boxar för elbilar
2020 Uppförande av staket vid parkeringar, anläggning av farthinder, kylrum i restaurangen, belysning cykel förråd och brevlådor
2021 Investering i 8 ladd boxar för elbilar, investering i dörr automatik i trapphusens ytterdörrar och miljö rum, OVK besiktning
Parkering 16 carportplatser och 48 Bilplatser, varav 12 platser laddboxar
Tv och bredband Telia
Överlåtelseavgift 1313
Pantsättningsavgift 525
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Video

Film

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR