Svallingegatan 13

Eskilstuna 5 375 000 kr utgångspris

Bekvämt boende med populärt läge i Lundby!

Modern enplansvilla totalrenoverad 2020 och framåt! Bostaden erbjuder genomgående påkostade ytskikt av högsta kvalitet. Här är välplanerade och sociala ytor med stort kök, allrum och vardagsrum utgång till rejäl altan samt ett inglasat uterum. Vidare finns fyra sovrum, goda förvaringsmöjligheter med garderober, ett helkaklat badrum, gästtoalett och tvättstuga. Hög bekvämlighet med fjärrvärme, fiber, frånluftsventilation och kommunalt VA. Friköpt och vackert uppvuxen trädgårdstomt med fruktträd och bärbuskar helt fri från insyn. Nydragen el i hela bostaden och läcker utomhusbelysning. Vidbyggt varmgarage med intilliggande förrådsdel och uppfart med plats för två bilar samt laddbox för elbil. Huset är besiktigat, radonmätning utförd med låga värden.

Här bor du i en lugn omgivning i omtyckta villakvarter med bekvämt avstånd till stadskärnans utbud. I närområdet finns populära förskolor och skola och du bor endast ett stenkast från populära köpcentret Tuna Park med ett stort utbud av butiker och restauranger. Området har goda kommunikationer med buss till och från Eskilstunas centrala delar. Med kort gång- och cykelavstånd nås tågstation med täta avgångar till Stockholm och Västerås såväl som hela Mälardalenregionen. Ett utomordentligt boende för den som pendlar till- och från arbetet.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum

Hall
Via renoverad farstukvist med tålig komposittrall nås svart entrédörr med inbyggt fönster som leder in till bostadens hall. Hallen är försedd med hatthylla för avhämtning av kläder, plats finns även för underliggande skoställ. Gott om möjligheter för klädförvaring med nya garderober. Ljusa nymålade ytskikt på väggar och tak, snygg spotlightsbelysning och ett vackert parkettgolv enhetligt med intilliggande rum ger ett välkomnande intryck i rummet.

Gäst-WC
Med ingång från bostadens hall finns påkostad gäst-WC med mörkt klinkerbelagt golv och ljusa ytskikt på väggar. Här finns WC-stol, handfat nedfällt i kommod med ovanhängande badrumsspegel med inbyggd ledbelysning och vägghängd hylla. Hög komfort med golvvärme!

Kök
Smakfullt och mycket påkostat kök med stor matplats. Här samverkar en modern utrusning med kökets grå skåpsluckor i profil. Vidare följer en ljust kaklad arbetsdel som skapar en fin kontrast mot den mörka bänkskivan. Utrymmet erbjuder goda arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter med över- och underskåp såväl som med hel vitrinvägg. Vidare finns två stora fönster ovan den rymliga matplatsen som släpper in gott om ljus. Den maskinella utrustningen från Siemens är mycket påkostad och består av dubbla ugnar, en av dessa med microfunktion, andra med ångfunktion. Hel kyl med vattenmaskin, hel frys med ismaskin, integrerad diskmaskin, påkostad designfläkt och 80cm bred induktionshäll.

Tvättstuga
Via kök nås hemmets tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Vidare finns praktisk tvättho och blandare, mörk arbetsbänk och ljusa ytskikt på väggar och tak. Gott om förvaring med bänkskåp, städskåp, praktiskt inbyggd strykbräda och vägghängd torkställning. Utrymmet har ett påkostat golv med äkta Marrakeshklinker, vitmålade väggar och vita tak som ger ett ljust och trivsamt intryck. Här finns också en ytterdörr som obehindrat gör det möjligt att kliva ut till garage.

Allrum
Från hallen nås bostadens allrum som är trivsamt placerat i hemmets hjärta. Här finns även hemmets eldstad som ger gott om värme och en härlig mysfaktor. Runt eldstaden finns nylagad klinkergolv i mörk ton. Bakom eldstaden finns smakfull fondvägg i sten. Utrymme finns att möblera med fåtöljer eller loungegrupp.

Vardagsrum
Intilliggande finns hemmets vardagsrum med ljust parkettgolv, vitmålade väggar och tak. Rummet är luftigt och härligt planerat med stora fönsterpartier och altandörr. Här kan du med fördel möblera med den stora soffgruppen, mediamöbel och annat möblemang efter tycke och smak.

Altan
Härlig altan och uteplats inbäddad i grönska helt fri från insyn. Väl tilltagen yta som ger olika möjligheter till möblering. Här finns plats för ett större bord såväl som grill och exempelvis ytterligare sittplatser eller förvaring samt solstolar. Via altanen nås plan och barnvänlig gräsmatta, perfekt för lek! I anslutning till altanen finns även stensatt yta som leder till lekhus och växthus med intilliggande odlingslådor.

Sovrum 1
Via allrummet nås trevligt barnrum med skön heltäckningsmatta på golv, vitmålade väggar och tak. Rummet kan även användas som arbetsrum eller för annat ändamål. I sovrummet ryms barnsäng, byrå och lekhörna. Två fönster i kombination med den ljusa interiören skapar en ljus, harmonisk känsla i rummet.

Sovrum 2
Bostadens andra barnrum har liksom övriga sovrum ljusa textilmatta på golv, ljusa väggar och tak. En smakfullt mönstrad fondvägg i blått utmed rummets långsida. Fönster ger rummet gott om ljusinsläpp. Säng samt sängbord och ytterligare möblemang får plats i här. Vidare erbjuds goda förvaringsmöjligheter med fasta garderober som kommer att ingå.

Sovrum 3
Bostadens största sovrum har ljusa väggytskikt, ljus matta på golv och vita tak. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, byrå och annat möblemang. Smart förvaring längs ena väggen med platsbyggda garderober. Även här erbjuds ett härligt ljusinsläpp från fönster.

Sovrum 4
Här är liksom övriga sovrum ljus textilmatta på golv, ljusa väggar och tak. Fönster ger rummet gott om ljusinsläpp. Säng, sängbord och skrivord får plats. Vidare finns plats för extern förvaring såsom garderober och byrå.

Badrum
Exklusivt och mycket påkostat badrum med mörkt klinkerbelagt golv och mörka plattor på väggar i matchande mönster. Badrummet är utrustat med en mycket påkostad inredning som består av kommod och handfat, överhängande badrumsspegel, WC och duschplats med takdusch samt infällbara glasväggar. Vidare finns här vädringsfönster och handdukstork, vägghängd hylla och badrumsskåp. Smakfull belysning med spotlights i tak och hög komfort med golvvärme. Vackra nischer med inbyggd spotlightsbelysning samt smakfullt kuverbeskärda plattor i duschdelen bidrar till badrummets luxuösa känsla.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Boarea 126 kvm
Biarea 35 kvm
Byggnadsår 1989
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Takpannor
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX med värmeåtervinning
Övriga byggnader Renoveringar:

Tidigare ägare:
2008 Inglasning altan
2009 Växthus
2011 Ny fjärrvärmeväxlare
2013 Ny garageport
2016 Fiber
2017 Målning fasad
2018 Nya vindskivor
2019 Tak tvättat, målat och behandlat
2019 Ny altandörr

Nuvarande ägare:
År 2020
1. 2020 Kök
2. 2020 Vitvaror Siemens. - dubbla ugnar, en av dessa med microfunktion, andra med ångfunktion, kyl med vattenmaskin, frys med ismaskin, fläkt, induktionshäll, integrerad diskmaskin. Nytt golv.
3. 2020 Invändig målning av hela huset, tak, väggar och fönster.
4. 2020 Nya golvlister och dörrlister i hela huset.
5. 2020 Ny garderob i hall.
6. 2020 Spottlights I hall.
7. 2020 Nya innerdörrar i samtliga rum.
8. 2020 Heltäckningsmatta på samtliga sovrumsgolv.
9. 2020 Nytt sovrum uppfört i anslutning till allrum.
10. 2020 Nytt klinker golv framför kamin.
11. 2020 Stenplattor på vägg bakom kamin.
12. 2020 Nya fönsterbrädor i hela huset.
13. 2020 Nyrenoverad entré med komposittrall och nymålade ytskikt.
14. 2020 Ytterdörr ommålad.
15. 2020 Ny ytterbelysning.
16. 2020 Thujahäck.
17. 2020 Ringklocka med foto/videoövervakning.

År 2021
1. 2021 Flytt av fiber box.
2. 2021 Badrum med golvvärme, nischer, utskärning.
3. 2021 Wc med golvvärme.
4. 2021 Tvättstuga med inbyggd strykbräda, golvvärme, påkostat Marrakeshgolv.
5. 2021 Ny elcentral med automatsäkringar, jordfelsbrytare och separat jordfelsbrytare till garaget.
6. 2021 Hela huset jordat, nya eluttag och strömbrytare.
7. 2021 Inkoppling av vattenburet element i garaget.
8. 2021 Altan.
9. 2021 Breddat parkeringsuppfart framför garage, plats för två bilar.
10. 2021 Nya stenplattor runt altan och baksida vid garage.
11. 2021 Lekstuga.

År 2022
1. 2022 Laddbox till elbil.

Växter:

1. Vinddruvsplantor
2. Krusbär
3. Rabarber
4. Amerikanska blåbär
5. Hallon
6. Vinbär
7. Björnbär
8. Äppleträd
9. Päronträd
10. Plommonträd
11. Körsbärsträd
12. Fläderträd

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2019-10-11
Energikonsumtion 96 kWh/m2 år.
Primärenergital 103

Ekonomi

Pris 5 375 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 759 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 806 000 kr
Värdeår 1989
Summa inteckningar/pantbrev 3 249 400 kr
Driftkostnad 44526 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 11101 kr
 • Vatten/avlopp: 8553 kr
 • Försäkring: 5200 kr
 • Renhållning: 3408 kr
 • Hushållsström: 15907 kr
 • Sotning: 357 kr


Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 1 806 000 kr
 • Småhusmark: 953 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 933 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Närområde

  Allmänt Här bor du i en lugn omgivning i omtyckta villakvarter med bekvämt avstånd till stadskärnans utbud. I närområdet finns populära förskolor och skola och du bor endast ett stenkast från populära köpcentret Tuna Park med ett stort utbud av butiker och restauranger. Området har goda kommunikationer med täta bussturer till och från Eskilstunas centrala delar.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0484-07/41.1
  Last: Officialservitut Va, 0484-88/74.1
  Last: Officialservitut Väg, 0484-88/74.3
  Planbestämmelser Stadsplan

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR