Östra Storgatan 10

Eskilstuna 1 295 000 kr

FANTASTISK TVÅA MED MAGNIFIK UTSIKT MOT KLOSTERS KYRKA MED KVÄLLSSOL!

Välkommen till denna fina tvåa högst upp i fastigheten på Östra storgatan 10. Från den trivsamma inglasade balkongen har ni vacker utsikt mot Klosters kyrka, fantastiska solnedgångar och första parkett till stadens fyrverkerier på nyårsafton! Underbar plats att njuta av himlens vackra skådespel när skymning närmar sig. Balkongen är utmärkt för att njuta av
stor charkbricka och skåla för de fina kvällarna med de närmaste vännerna. Här bosätter ni er i en lägenhet med ett hemtrevligt kök där ljusa skåpluckor, moderna vitvaror och trivsamma arbetsytor tar plats. Gott om utrymme för såväl matlagning som måltider med vänner och familj. Generöst vardagsrum som inbjuder till socialt umgänge och som vidare
ansluter till balkongen. Stort sovrum med generösa förvaringsmöjligheter i stora garderober. Helkaklat badrum med egen tvättmaskin och handdukstork. Genomgående ljusa ytskikt.
Här erbjuds ett hem på en mycket attraktiv adress med närhet till allt du behöver i vardagen. En bostad helt redo för inflytt!

Välskött förening! Mycket låg belåning med låga avgifter som följd. Snabbt bredband (fiber/LAN om 100 Mbit/s) ingår i den redan mycket låga avgiften! Hiss finns direkt från markplan.

Bostaden har ett toppenläge mitt på omtyckta Norr. Endast ett kvarter bort hittas livsmedelsaffär, pizzeria samt den trevliga kvarterskrogen Café Norr. Med en kort promenad över ån nås även centrumkärnan med universitet, butiker och restauranger. Från bostaden har du nära till den vackra stadsparken och stråken längs med ån erbjuder fina promenader där du bland annat når det växande munktellområdet.

Välkommen att anmäla ert intresse till visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => Yes [total_number_of_floors] => 6 [floor] => 6 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Ja [readable_floor] => 6 av 6 ) 1

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 55 kvm
Balkong Ja.
Våning 6 av 6

HALL
I hallen välkomnas du av ett stilrent laminatgolv och målade väggar som ger en ljus och öppen känsla. Här finns praktiska funktioner såsom en klädhängare för att hålla ordning på ytterkläder och accessoarer. Dessutom erbjuder hallen gott om förvaringsutrymme med två garderober som kompletteras med överskåp.


KÖK
Matplatsen är rymlig nog för 4-5 personer, perfekt för måltider och social samvaro.
Utrustningen består av en spis med häll för matlagning, en ABB-fläkt för ventilation och en Samsung kyl/frys för förvaring av matvaror. Med sin välutrustade och funktionella design är köket en trevlig plats att både laga mat och umgås i.

VARDAGSRUM
I vardagsrummet möts du av ett stilrent laminatgolv och målade väggar. Utgången till balkongen ger möjlighet till frisk luft och naturligt ljus, vilket ger rummet en öppen och luftig känsla. En praktisk nisch intill fönstret erbjuder en perfekt plats för ett skrivbord eller matbord om så önskas.

SOVRUM
Sovrummet erbjuder en lugn och bekväm atmosfär med sitt laminatgolv och målade väggar. Förvaringsmöjligheterna är generösa med tre garderober och ett linneskåp med överskåp, vilket gör det enkelt att hålla ordning på kläder och personliga tillhörigheter. Den enkla och stilrena designen gör sovrummet till en fridfull plats att varva ner och koppla av i.

BADRUM
Badrummet är bekvämt beläget till vänster och erbjuder en fräsch och modern atmosfär. Det renoverades fullständigt år 2002 i samband med stambytet och har därför uppdaterade bekvämligheter. Golvet pryds av blåa, glaserade klinkerplattor, medan väggarna är klädda med vitt kakel som accentueras av en ljusblå bård för en fräsch känsla.
I badrummet finner man allt som behövs för daglig användning, inklusive wc, duschhörna, kommod med tvättfat och förvaring, en badrumsspegel, toppmatad tvättmaskin, vattenburen handdukstork och en praktisk tvättmaskin.

BALKONG
Balkongen är verkligen en pärla i denna lägenhet, och den är designad för att vara användbar och njutbar året runt. Med sina generösa skjutglaspartier kan du enkelt anpassa rumstemperaturen och njuta av balkongen både under varma sommardagar och svalare vinterkvällar. Den grå nålfiltsmattan ger en behaglig yta att vistas på och skapar en modern och stilren atmosfär.

Det finns också praktiska eluttag tillgängliga för att underlätta för elektroniska apparater eller belysning på balkongen. Solavskärmande rullgardiner ger dig möjlighet att reglera ljusinsläppet och skapa skugga när det behövs.

Med infravärmeinstallerad blir balkongen till ett extra rum även när det är kallt ute, vilket gör det möjligt att njuta av dess fördelar året runt. Med sol från lunchtid och hela eftermiddagen, samt den sista kvällssolen, ger dess sydvästliga läge en idealisk plats för avkoppling och social samvaro utomhus.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Hiss Ja
Byggnadsår 1957
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Vindsförråd och matförråd i källaren tillhör bostaden.
Separat kö till föreningens parkeringsplatser.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja
Datum 2015-06-12
Primärenergital 167

Ekonomi

Lägenhetsnummer 80 i Brf Nattugglan 89
Pris 1 295 000 kr
Avgift 3403 kr/mån
Kommentar Ink värme, vatten, kabel-tv och bredband
Driftkostnad 4000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1000 kr
  • Hushållsström: 3000 kr

Enligt schablonberäkning.

Bostaden är pantsatt.

Personer i hushållet 2 personer
Andel i förening 0.9301%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 191 030 kr, Enligt 2022 årsredovisning

Närområde

Allmänt Bostaden är belägen med attraktivt läge på Norr, här finns något för alla! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med restaurang P2 samt Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. Området präglas just nu av spännande förändringar. Några av dessa är Eskilstunas nya badhus som är beläget intill Munktellstaden samt Volvo CE Arena.
Parkering 13 boxgarage, 39 platser i centralgarage med tvättplats, samt 22 parkeringsplatser utomhus.
Kostnad för garage 450 kr/månaden (boxgarage 550 kr/mån). Kostnad för p-plats utomhus är 200 kr/månaden.
Parkering är även möjlig utmed omkringliggande gator med områdesbiljet B1.

Förening

Föreningsnamn Brf Nattugglan 89
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 718000-3365
Antal lägenheter 90
Antal lokaler 2
Renoveringar 2002 Stambyte, Renovering badrum
2009 Dörrbyte och bredbandsinstallation
2010 Byte av låssystem
2010/2011 Tvättstugor
2012 Ny garageport
2012/2013 Ny belysning
2013 Mark och trädgård
2014 Fasadrenovering, Utbyggnad sophus, Balkong- och fönsterrenovering, omdränering av garaget infart
2016 Installation av bredband/telefoni
2020Nya inglasade balkonger
2018 Putslagning fasad
2019 Om dragning dagvattenledningar,
2020 Nya balkonger, mark och trädgård
2021 Piskbalkonger låghuset, pelare garaget, mur till staket
2022 rensning av ventilationskanaler samt ventilbyten av elementet
Parkering 13 boxgarage, 39 platser i centralgarage med tvättplats, samt 22 parkeringsplatser utomhus. Kostnad för garage 450 kr/månaden (boxgarage 550 kr/mån). Kostnad för p-plats utomhus är 200 kr/månaden. Parkering är även möjlig utmed omkringliggande gator med områdesbiljet B1.
Tv och bredband Comhem/Tele 2
Överlåtelseavgift 1433
Pantsättningsavgift 573
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen
Vindsförråd och matförråd i källaren tillhör bostaden.
Separat kö till föreningens parkeringsplatser.
Övrigt Bredband: ComHem
Kabel-tv: ComHem

Övrigt

Bredband Fiber

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR