Klostergatan 5A

Eskilstuna 1 895 000 kr utgångspris

Attraktivt belägen lägenhet i stabil förening med låga avgifter!

Välkomna till en rymlig och ljus genomgångslägenhet högst upp i huset. Bostaden erbjuder en rymlig hall med gott om förvaring med platsbyggda garderober. Stiligt klinkergolv som gör det enkelt att hålla rent och snyggt.
Bostadens kök är modernt med generösa arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Intill fönstret finns trivsam matplats.
Rymligt vardagsrum med utgång till den inglasade balkongen med vacker utsikt över området och hela vägen ner till stadsparken och ån. Här kopplar ni av från tidig vår till sen sommar.
Två bekväma sovrum erbjuder plats för dubbelsäng och förvaring av alla era kläder.
Badrummet är helkaklat i behaglig färg med utrustning såsom tvättmaskin och vattenburen handdukstork. Här finns allt du behöver för en bekväm och stilfull vardag!

Bostaden är belägen med attraktivt läge på Norr, här finns något för alla! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjligheter till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med restaurang P2 samt Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. Området ger er massor av möjligheter till roliga aktiviteter såsom ett dopp i Munktellbadet eller en spännande handbollsmatch i multiarenan.

Varmt välkomna att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => Yes [total_number_of_floors] => 6 [floor] => 6 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Ja [readable_floor] => 6 av 6 ) 1

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 75.1 kvm
Balkong Ja.
Våning 6 av 6

Hall
Via säkerhetsdörr nås bostadens rymliga och ljusa hall med bra utrymme för avhängning av ytterkläder. På golvet finns praktisk klinker i mörk ton som gör det enkelt att hålla rent. Vidare finns goda förvaringsmöjligheter med flertalet platsbyggda garderober med spegeldörrar. Från hallen tar ni er vidare in till bostadens alla rum.

Kök
Hemmets kök nås till höger. Här erbjuds goda ytor för matlagning och sociala sammanhang. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys med heldörr, induktionshäll och fläkt. Vidare finns ugn och micro i bekväm arbetshöjd samt integrerad diskmaskin. Bakom de stiliga skåpsluckorna i trä finns gott om förvaringsutrymme för alla era matvaror, köksredskap och porslin. Snyggt mörkt golv med klinkerimitation skapar en fin kontrast mot rummets i övrigt ljusa ytskikt. Tilltagen och slitstark bänkskiva tillsamman med vitkaklad vägg ger ett stiligt uttryck till rummet. Intill det centrerade fönstret finns plats att möblera med matbord och stolar.

Vardagsrum / Balkong
I anslutning till köket finns rymligt vardagsrum med vackert ljusflöde från tilltagna fönsterpartier och balkongdörr. Ljusa väggar och snyggt trägolv ger ett ombonat intryck till rummet. Möblera med soffa, soffbord, mediamöbel och övrigt möblemang såsom vitrinskåp eller bokhylla. Rummet ger även plats till det större matbordet som inrymmer både vänner och familj på besök.
Från vardagsrummet nås hemmets inglasade balkong. Inred balkongen med bekväma sittmöbler och vackra växter. Öppna upp glaspartierna och njut av den friska luften. En plats att trivas på från tidig vår till sen sommar!

Sovrum 1
Det första sovrummet erbjuder vackert ljusinsläpp från stort fönster. Möblera med dubbelsäng och sängbord. I den generösa platsbyggda garderoben förvarar ni alla era kläder. Det mörka golvet tillsammans med de ljusa väggarna ger en ombonad känsla till rummet.

Sovrum 2
Bostadens andra sovrum har gott om plats att möblera med säng, sängbord, och övriga möbler så som extern förvaringsmöbel och skrivbord. Stort fönster ger fint ljusinsläpp.

Badrum
Helkaklat badrum med klinker på golv i jordnära färger. Badrummet är stambytt 2005. Utrustningen består av handfat med kommod, spegelskåp duschplats med duschväggar i glas. En uppvärmd handdukstork samt din egna tvättmaskin ger en god komfort och förenklar vardagen.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Hiss Ja
Byggnadsår 1960
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk
Renoveringar Källarförråd tillhör lägenheten.
Låst cykelrum finns att tillgå.
Räcker inte den egna tvättmaskinen till har föreningen gemensam tvättstuga med torkrum till förfogande.
Ett basutbud av TV-kanaler via ComHem ingår i avgiften.
Internet med ComHem och Tele 2, kostnad för bredband tillkommer.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2019-12-11
Primärenergital 109

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0529 i Brf Nötskalet 3
Pris 1 895 000 kr utgångspris
Avgift 3528 kr/mån
Kommentar ingår värme & VA, kabel-TV, trappstäd samt bostadsrättstillägg
Driftkostnad 5000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1000 kr
  • Hushållsström: 4000 kr

Enligt schablonberäkning.

Personer i hushållet 1 person
Andel i förening 1.38545%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 146 594 kr, Enligt årsredovisning 2022

Närområde

Allmänt Bostaden är belägen med attraktivt läge på Norr, här finns något för alla! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med restaurang P2 samt Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. Området präglas just nu av spännande förändringar. Några av dessa är Eskilstunas nya badhus som är beläget intill Munktellstaden samt stadens nya multiarena.

Förening

Föreningsnamn Brf Nötskalet 3
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 718000-0452
Gatuadress Klostergatan 5A
Postnummer 63341
Ort ESKILSTUNA
Allmänt om föreningen Brf Nötskalet 3 bebyggdes 1960 och är belägen i Eskilstuna kommun. På fastigheten finns 1 st bostadshus innehållande 84 lägenheter och 5 lokaler varav 4 lokaler är hyresrätter. Dessutom finns det 20 garage och 21 p-platser.
Föreningens ekonomi 2023 Översyn av ventilation i trapphus
Antal lägenheter 84
Antal lokaler 5
Renoveringar 1998 om- och tillbyggnad av hissar
2005 stambyte, om- och tillbyggnad av loka
2007 källsorteringshus
2008 fönster - och dörrbyte
2011- 2012 målningsarbete i trapphus och på räcken
2012 OVK-åtgärder
2013 byte av armaturer i trapphus.
2014 utbyte av fjärrvärmeundercentral
2015 byte av källarbelysning och komplettering av ytterbelysning
2016 montering av nya korgtablåer hiss och målning av garagedörrar samt cykelrum.
2017 byggnation av cykelrum, iordningställande av 4 p-platser och asfaltering.
2018 beskärning av 12 st oxelträd och renovering av föreningen rabatter och häckar. Uppsättning av järnstaket.
2019 utbyte av tvättmaskin och slutförande av utvändiga markarbeten.
2020 Byte av hiss Klostergatan 5A
2021 Byte av hissar Klostergatan 5B och 5C, rivning av vägg och installation av nätförråd samt byte av kompressor till värmepump, 2022 installation av brandgasluckor och stamspolning lägenheter-lokaler och tvättstuga. Dessutom har översyn av skyddsrum ägt rum.
Parkering 20 garage 21 parkeringsplatser
Överlåtelseavgift 1433
Pantsättningsavgift 573
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR