Bredängsgatan 14

Eskilstuna 2 595 000 kr utgångspris

Välkommen till en hemtrevlig bostad med härliga sällskapsutrymmen och stort uterum. Villan är fördelad på tre plan om totalt 157kvm samt 23kvm inglasat uterum. Här erbjuds entréplan med rymlig hall, gästtoalett, stort kök med öppen plan till matrum och vidare mot vardagsrum. Övre våningsplan är fördelad på två sovrum, inredningsbar hall och toalett. I källarvåningen finns tvättstuga och duschrum med golvvärme, gästrum/kontor, hobbyrum och förråd. Bra parkeringsmöjligheter på grusad uppfart och en tilltagen uteplats med altantrall i bästa sydvästläge. Högsta bekvämlighet med kommunalt VA, fjärrvärme och friköpt tomt. Fiber är indraget. Villan har genomgått en rad renoveringar under senare år och är helt redo för inflytt. Besiktning utförd.

Bostaden är belägen i Valhallas attraktiva och barnvänligt kvarter. Området präglas av lugna och trygga gator med både lekplats och fotbollsplan runt hörnet. Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. För familjens yngre medlemmar finns fler lekplatser såväl som populära Leos lekland inom kort gångavstånd. Närområdet präglas just nu av spännande förändringar. Eskilstunas nya badhus är beläget intill Munktellstaden likaså den nya multiarenan. Mälardalens högskolas nya kampus finns också inom gångavstånd från villan likväl som Willys välsorterade livsmedelsbutik, centralstationen såväl som centrumkärnan.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 5,5 varav 2-3 sovrum

ENTRÈPLAN

Uterum
Via stort inglasat uterum med isolerade golv och infravärme, om hela 23kvm, så når ni bostadens entré och hall.

Hall / gästtoalett
Här välkomnas ni av entrédörr med fönster för ljusinsläpp som leder er in i bostaden. Den rymliga hallen har ljust målade väggar i grå ton och sammanhängande ljusa golv. Här finns plats för extern förvaringsmöbel, utrymme för avhängning med hatthylla och plats för skoställ. Längre in finns utrymme för förvaring med platsbyggda garderober. Från hallen finns ingång till nyrenoverad gästtoalett utrustad med wc-stol, handfat nedsänkt i kommod, överhängande spegel, vädringsfönster, mörkt klinkerbelagt golv och vitt kakel på väggar. Trivsam belysning med spotlights i tak.

Kök
Rejält arbetskök med bra skåpsförvaring och goda arbetsytor utmed tre av rummets väggar. Gott om skåpsförvaring med ljust målade skåpsluckor i profil som smakfullt bryter av mot den mörka bänkskivan. Gott om ljusinsläpp över kökets arbetsytor med fler stora fönster i olika väderstreck. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis med häll, fläkt med kåpa och diskmaskin. Detaljer såsom platsbyggda hyllor för förvaring samt en smakfullt framtagen murstensstock i tegel sätter en fin prägel på rummet. Ljusa smakfullt sammanhängande ytskikt på golv, väggar och tak.

Matrum
I anslutning till köket, med öppen plan, finns matrum med gott om ljusinsläpp från fönster som blickar över fastighetens framsida. Här finns utrymme för det stora matbordet. Även här är ljusa enhetliga med köket ytskikt på golv, väggar och tak.

Vardagsrum
Via matrummet nås även hemmets vardagsrum med fönsterpartier i två väderstreck. Rummet kan möbleras med soffgrupp, soffbord, media-möbel och andra möblemang som bokhylla. Genomgående ljusa ytor sammanhängande med övriga rum på våningsplanet.

ÖVRE PLAN

Via trapphus med fönster nås övre plan med Inredningsbar hall som idag nyttjas som kontor. Här är nya golv, ljust målade väggar i grå ton och vita tak. Förvaring i kattvind. Härifrån finns ingång till våningsplanets båda sovrum.

Sovrum 1
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Vidare finns utrymme för förvaring med garderobsvägg samt klädkammare. Rummet har ett trevligt ljusinsläpp från fönster, ljusa golv och vita ytskikt på väggar och tak.

Sovrum 2 / toalett
Fint sovrum med ljusa golv, målade väggar i grön ton och fönster för ljusinsläpp. Här finns utrymme för säng och sängbord samt extern förvarindsmöbel eller skrivbord. Via sovrummet nås nyrenoverad toalett med mörkt klinker på golv och vitkalkade väggar. Utrustningen består av handfat i kommod med överhängande spegel och wc- stol.

KÄLLARE

Hel källare som inrymmer dusch och tvättstuga med platsbyggd förvaringslösning, handfat med kommod samt wc-stol. Vidare finns här kontor/gästrum med egen utgång till husets gavelsida. Här finns också bostadens fjärrvärmeväxlare. I källarplanet finns även stort hobbyrum med nytt klinkerbelagt golv och vitmålade väggar. I anslutning till trapp finns plats för extern förvaring eller mindre sittgrupp.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Boarea 88 kvm
Biarea 68 kvm
Byggnadsår 1942
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Betong/trä/tegel
Fasad Trä
Fönster 2-glas och 3-glas
Tak Tegel
Grundläggning Källare/Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme med vattenburna radiatorer. Vattenburen golvvärme i badrum. Luft/luft
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Renoveringar:

Uterum 2001
Ny panel samt tilläggsisolering utmed tre sidor av huset 2003
Duschrum/tvättstuga med vattenburen golvvärme 2005
Dränering 2006
Markiser på husets söder- och västerfönster 2012
Nya brunnar och service till hus 2014
Kök 2015/2021
Ny panel på baksida 2018
Renovering av uterum 2018
Ny altantrall i sydväst ca 25kvm 2019
Ny luft/luft värmepump 2020
Ommålning av hus 2020
Ommålning av kök och vardagsrum, samt sovrummen 2022
Riktat upp golv och lagt nytt golv i vardagsrum, sovrum och hallen på övervåning 2023
Renovering av båda toaletterna med kakel och klinkers 2023
Klinkers i källarrum 2023
Ommålning av alla ytor i källaren, väggar tak, trappa och golv. 2023
Byggt in rör i badrum 2023
Installerat toalett och tvättställ i badrum 2023
Ny isolerande uterumsmatta i källarrum 2023
Ommålning av trappa till övervåning 2023
Bytt till ny elcentral med jordfelsbrytare 2023
Ny isolerande uterumsmatta på altanen 2023
Ny toalett och kommod i dusch källarplan 2023
Ny fasadbelysning 2023

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja
Datum 2023-12-22
Primärenergital 180

Ekonomi

Pris 2 595 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 357 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 787 000 kr
Värdeår 1944
Summa inteckningar/pantbrev 1 350 000 kr
Driftkostnad 39424 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 18151 kr
 • Vatten/avlopp: 6535 kr
 • Försäkring: 3480 kr
 • Renhållning: 2684 kr
 • Hushållsström: 8574 kr

Elförbrukning 2 562 kWh/år
Personer i hushållet 2 personer

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 787 000 kr
 • Småhusmark: 570 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 380 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt
  Parkering Grusad uppfart med plats för två-tre bilar. Fri parkering utmed omkringliggande gator.

  Närområde

  Allmänt Bostaden är belägen i Valhallas attraktiva villakvartér! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med restaurang P2 samt Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. För familjens yngre medlemmar finns fler lekplatser såväl som populära Leos lekland inom kort gångavstånd. Närområdet präglas just nu av spännande förändringar. Eskilstunas nya badhus är beläget intill Munktellstaden likaså den nya multiarenan. Mälardalens högskolas nya kampus kommer att ha sin bas här. Med gångastånd nås även Willys välsorterade livsmedelsbutik, centralstationen såväl som centrumkärnan.
  Parkering Grusad uppfart med plats för två-tre bilar. Fri parkering utmed omkringliggande gator.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Tomtindelning (1934-11-27) Stadsplan (1934-07-06)

  Video

  Film

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR