Fredrikshofsgatan 1

Eskilstuna 3 450 000 kr utgångspris

Generös villa med värmande kamin & lummig trädgård!

Nu finns möjlighet att förvärva denna generösa villa på Fredrikshofsvägen 1. Industriellt kök, braskamin som ger behaglig värme och en lummig trädgård med välsmakande äpplen erbjuds på denna adress. Utmärkt plats att ta en kopp kaffe när solens strålar börjar värma och fåglarna börjar kvittra!

Den blå dubbeldörren leder in i bostaden som tillhandahåller ett digert kök med industriell design. Kapitalvaror i rostfritt, blå köksinredning och gott om plats att duka upp till glädjefyllda måltider erbjuds här. Bostaden präglas av detaljer såsom vacker bröstpanel, schackrutigt golv och fina porslinsknoppar. Dubbla vardagsrum i fil, varav ena med värmande braskamin från Contura. Möblera med soffgrupp och tävla i Fia med knuff.
En trappa upp ligger ett hemtrevligt allrum som utgör en perfekt plats för fredagsmys och favoritgodiset! På övervåningen finns även fyra sovrum, klädkammare och ett kontor. Sovrummen kan möbleras med säng, skrivbord och förvaringsmöbler.
Två badrum och gästtoalett finns fördelade på de tre våningsplanen. Fastigheten tillhandahåller även en källare med förrådsutrymmen, tvättstuga och ett av bostadens badrum med badkar. Altandörr från matplatsen leder er ut till trädgården som består av en stor gräsmatta omgiven av välskötta äppelträd. En stor fastighet där hela familjen kommer att trivas!

Här bor ni i ett villakvarter ett stenkast från Vilsta friluftsområde med endast fem minuters promenad till kvällsdoppet i juli. Vilsta erbjuder vacker omgivning med motionsspår och badplats samt frisbeegolfbana. Under vintern finns skidbacke och upplysta konstsnöspår. Bostadsområdet ligger vidare på behagligt gång- och cykelavstånd till Eskilstunas centrumkärna med stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Flera mataffärer finns i närområdet. Kort avstånd till busshållplats och gång/cykelavstånd till centralstationen med täta avgångar till hela Mälardalen.

Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 9 varav 4-5 sovrum

Hall och badrum
Vackra blå dubbeldörrar välkomnar er in till denna bostad. Här ansluter en generös och praktisk hall. Vacker bröstpanel, småmönstrad tapet och charmigt golv fångar er uppmärksamhet när ni kliver innanför dörrarna. Hallen har stora ytor för att av och påklädnad, gott om utrymme för hatthylla och skoställ. Rummet kan även möbleras med extern förvaringsmöbel. Stor garderob med smarta förvaringsutrymmen inrymmer stora delar av familjens ytterkläder och mer därtill. Hög komfort med golvvärme.
Med ingång från hallen hittar ni en rymligt badrum med snygg retrolook. Schackrutigt golv och porslinsknoppar förflyttar oss bakåt i tiden samtidigt som utrustningen är modern. Rummet är utrustad med grön kommod med handfat, toalettstol, handdukstork samt behaglig takdusch. Vädringsfönster med frostad ruta ger ljus till utrymmet.

Kök
Från hallen når ni hemmets hjärta, det stora restaranginspirerade köket. Längs med ena ytterväggen tar den maffiga spishällen med dubbelugn plats. På vardera sida finns extra djup arbetsbänk (70cm), diskmaskin och diskbänk i rostfritt utförande likt kökets arbetsytor. Tillsammans med väggens vita kakel ger det köket en industriell känsla. Kökets färgglada skåp och lådor ger gott om plats att förvara porslin och köksredskap. Alla matvaror förvaras enkelt i det stora walk-in-skafferiet. Ett välutrustat utrymme med hyllor vilket möjliggör en god överblick av alla era pastasorter. Dessutom finns en stor kyl med dubbeldörrar och fryslådor.
Mitt i rummet, intill det platsbyggda vitrinskåpet, är en given plats för måltider. Här dukar ni med fördel upp för hela familjen och bjuder på goda middagar. Intill matplatsen finns altandörr som leder er till en av bostadens uteplatser, perfekt att ta med sig kaffekoppen ut och njuta av solens strålar.

Vardagsrum och allrum
I anslutning till matplatsen nås två charmiga rum som ligger i fil vilket gör att dessa enkelt kan användas för olika ändamål. Första delen passar utmärkt för tex skrivbord eller en bekväm läshörna där familjens yngre medlemmar gör sina läxor. I den inre delen kan ni samlas vid den värmande braskaminen från Contura som både sprider värme och höjer mysfaktorn i hemmet. Båda rummen har gott om plats att möbleras utifrån era behov.

Hobbyrum
Våningsplanet erbjuder även ett hobbyrum - det gamla köket. Rummet är utrustat med tvättho och tvättmaskin och lämpar sig utmärkt för de mer kreativa intressena såsom målning, drejning eller som motionsrum. Låt fantasin få bestämma!

Övervåning
Allrum och kontor
Den charmiga trätrappan leder oss upp på övervåningen. Ett hemtrevligt allrum tar plats mellan bostadens alla sovrum. Allrummet har en mönstrad tapet tillsammans med grön panel och vackert trägolv som gör att det känns ombonat. En perfekt plats att möblera med marknadens största soffa, duka upp favoritsnackset och heja fram favoriten i Melodifestivalen.
I anslutning till vardagsrummet finns ett utrymme som passar perfekt som kontor. Hör finns stor platsbyggd bänk för långa lässtunder och ett skrivbord.

Sovrum 1
Rakt fram från trappan nås bostadens största sovrum. Underbart ljus från tre fönster möter er när ni kliver in i rummet. Rummet kan enkelt möbleras med dubbelsäng, byrå och sittmöbel utan att det känns trångt. Dessutom finns generösa förvaringsmöjligheter i fyra platsbyggda garderober. I anslutning till rummet finns stor klädkammare för övrig förvaring.

Gästtoalett
Intill trapp och det stora sovrummet ligger en gästtoalett. Likt badrummet i hallen återkommer det schackrutiga golvet även i detta rum. Väggarna är klädda i vit träpanel. Handfat och toalettstol finns i utrymmet.

Sovrum 2-4
Från allrummet nås övervåningens övriga sovrum. Varje rum kan möbleras med säng, sängbord och extern förvaringsmöbel. Centrerade fönster ger er vackert ljusinsläpp till rummen samtidigt som rullgardiner gör det enkelt att mörklägga nattetid under sommarhalvåret. I ett av rummen finns ingång till en egen klädkammare, utmärkt plats att inreda med öppna hyllor eller klädställning för dig som är modeintresserad.

Källare
En trappa ner hittar ni bostadens källare. Här nere finns ett tilltaget badrum med kaklade ytskikt. Rummet är utrustat med vägghängd toalett, kommod med handfat, uppvärmd handdukstork, golvvärme och ett stort badkar. Vidare erbjuder källarplanet förrådsutrymmen som ger er bra förvaringsmöjligheter till trädgårdsmöbler, verktyg, cyklar och pulkor. En generös matkällare inrymmer både skörd av fyra olika svenska äppelsorter och andra egentillverkade godheter från odlingarna på den grönskande tomten.

Trädgården
Fastighetens entré ger ett charmigt välkomnande med den grusade uppfarten och den fina trappan till bostaden. Trädgården erbjuder fina ytor för barn med spring i benen. Goda äpplen på flertalet omhändertagna äppelträd samt ett trädgårdsförråd, hönshus och vedförråd. Trivsamma ytor att duka upp trädgårdsmöbler och bjuda på nybakad sockerkaka. En idyllisk plats ni kommer trivas på!

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Boarea 180 kvm
Biarea 54 kvm
Byggnadsår 1932
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 2018
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme Trä
Fasad Trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare/Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden 2006 Renovering skorstenspannor.
2008 Badrum i källaren. Tvättstuga källaren.
2009 Fasad, tilläggsisolering.
2010 Uthus i trädgården. Tak, tilläggsisolering vind.
2012 Hönshus.
2015 Fjärrvärme och fiber.
2016 Dränering utvändigt.
2017 Fönster. Elcentral i källaren. Stammbyte från fastighet till tomtgräns. Stambyte källarplan.

Energideklaration

Utförd Ja
Datum 2024-01-18

Ekonomi

Pris 3 450 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 058 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 356 000 kr
Värdeår 1965
Summa inteckningar/pantbrev 2 659 000 kr
Driftkostnad 56440 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 24000 kr
 • Vatten/avlopp: 10000 kr
 • Renhållning: 2640 kr
 • Hushållsström: 18800 kr
 • Sotning: 1000 kr

Elförbrukning 5 200 kWh/år
Personer i hushållet 4 personer

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 2 356 000 kr
 • Småhusmark: 702 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 980 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Tomtindelning (1924-01-31) Stadsplan (1923-08-24)

  Video

  Film

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR