Åkerkantsvägen 14

Eskilstuna 2 495 000 kr

Naturnära villa med gångavstånd till vackra Mälaren & Sundbyholms slott!

I Sundbyholms trivsamma kvarter, med gångavstånd till glittrande Mälaren har ni nu möjlighet att förvärva denna charmiga villa. Vackert belägen tomt med lugnt läge längst in på återvändsgata, lummiga buskage, skogsdunge och en trivsam tomt. Bjud in familj och vänner på god middag efter en promenad i det vackra naturreservatet som är beläget alldeles i närheten!

Husets hjärta är den stora, sociala ytan där både kök och vardagsrum får plats. Ett kök är nyrenoverat med bra ytor för den som gillar att laga mat eller att baka. Gott om förvaringsutrymme och moderna vitvaror. Stor matplats i anslutning till köket med vacker utsikt över tomten. Intill köket ligger vardagsrummet där ni bekvämt sjunker ner i stora soffagruppen och vilar ögonen på en favoritfilm. Bostaden erbjuder ett sovrum på entreplanet med plats för säng och förvaringsmöbel. Praktiskt badrum med dusch och tvättmaskin. Övre planet erbjuder ytterligare två sovrum samt allrum. Bra platsbyggd förvaring i anslutning till trappen på övre planet.
Goda parkeringsmöjligheter på fastighetens uppfart. Såväl altan, gästhus och lillstuga i den lummiga trädgården gör det enkelt att känna närheten till naturen och denna vackra plats som villan är belägen på. Välkommen hem!

Här bor du i ett lugnt, naturskönt och Mälarnära läge. Via Mälarvägen tar du dig smidigt in till centrum eller Sundbyholm med bil och längst denna finns ny cykelbana att nyttja. I Sundbyholm finner du vacker bokskog och en prisbelönt gästhamn. Sundbyholm erbjuder också två restauranger, en i Sundbyholms slott och en i gästhamnen. Vidare finns omtyckt sandstrand med intilliggande lekplatser för familjens yngre medlemmar. I slottsparken anordnas på sommaren ett flertal konserter och evenemang. I närområdet finner du även Sundbyholms travbana och mycket uppskattad gårdsbutik. Med kort bilfärd om ca 10 minuter når du påfart till E-20 som tar dig till Stockholm på en timme.

Varmt välkommen att anmäla intresse för visning redan idag!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 4 varav 2-3 sovrum

Entréplan

Hall
Välkomnande hall med ljusa ytskikt på väggarna och ett grått golv. Utrymme för hatthylla och skoställ samt förvaring av kläder i garderob. Öppen känsla mot det kommande vardagsrummet gör att hallen känns rymlig.

Kök och vardagsrum
I husets mitt nås det generösa, öppna utrymmet där kök och vardagsrum samsas. Smakfullt renoverat kök med ytor för matlagning, gott om förvaringsutrymme tillsammans med moderna vitvaror. Kökets maskinella utrustning består av diskho, diskmaskin och häll med ovanhängande fläkt. Vidare finns ugn och mikro i ergonomisk arbetshöjd. Gråa luckor och en mörk bänkskiva gör köket till en trevlig plats att jobba på.
Med öppen plan nås den intilliggande matplatsen och det trivsamma vardagsrummet. Vardagsrummet kan möbleras med bekväm soffgrupp och mediamöbel. Njut av utsikten från de stora fönsterpartier mot den grönskande tomten.

Altan
Längs med huset baksida sträcker sig altan som utgör en perfekt plats för avslappning. Gott om plats att möblera med matbord eller skön loungegrupp samt grillen där ni kan tillaga sommarens alla måltider. Från altanen nås den lättskötta grönskande tomten med vackra planeringar och buskage. Tomten ansluter till ett fint skogsparti som är en perfekt lekplats för alla åldrar!

Sovrum 1
Via köket nås sovrum med snygg och praktisk skjutdörr. Snyggt grått golv enhetligt med övriga rum och en skön grön färg på väggar skapar en trivsam känsla. Rummet kan möbleras med dubbelsäng, sängbord och byrå eller graderbo. Trivsamt ljusinsläpp från fönster.

Badrum
Välplanerat badrum i neutrala färger, våtrumsmatta på golv och väggar. Utrustningen här består av kommod med överhängande spegel. Toalettstol, varmvattenberedare och tvättmaskin. Paxfläkt och vädringsfönster finns i badrummet.

Övre plan

Allrum
På övre plan finns allrum, ett perfekt utrymme för famlijens yngre medlemmar att leka med kompisar och kolla på TV. Här är ljusa ytskikt på väggar och golv samt bra platsbyggd förvaring i anslutning till trappen. Fint ljusinsläpp från fönster placerat i takkupa.

Sovrum 2-3
Vidare erjbuds två sovrum med plats för säng och sängbord samt urymme för extern förvaringsmöbel. Båda rummen har ljusa ytskikt och ett trevligt naturligt ljusinsläpp från fönster.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Boarea 60 kvm
Byggnadsår 1997
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Luft/luft värmepump, oljeelement
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader På tomten finns stort förråd, isolerat gästhus och lekstuga.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2024-05-16
Primärenergital 146

Ekonomi

Pris 2 495 000 kr
Taxeringsvärde 1 547 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 862 000 kr
Värdeår 1997
Summa inteckningar/pantbrev 1 610 000 kr

Elförbrukning 15 664 kWh/år
Personer i hushållet 2 personer

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 862 000 kr
 • Småhusmark: 685 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1091 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Sundbyholm GA:1 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Sundbyholm GA:2 ändamål: Vägar
  Planbestämmelser Detaljplan (2004-12-16)

  Övrigt

  Bredband Fiber

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR