Riktargatan 5

Eskilstuna 3 695 000 kr utgångspris

Representativ villa med vacker trädgård och centralt läge i Torshälla!

Unikt tillfälle att förvärva denna herrgårdsliknande villa belägen i pittoreska Torshälla. Ett vackert hem med imponerande arkitektur och karaktäristisk putsad fasad, plåttak samt en boyta om hela 260 kvm. Huset har en storslagen atmosfär och är beläget med kort gångavstånd till Torshälla centrum.

I bostaden finns tidstypiska detaljer såsom speglade dörrar och vackert fiskbensparkettgolv. Här kan ni känna storheten och rymligheten genom de höga takhöjderna och de imponerande fönsterpartierna som släpper in det vackra dagsljuset. Köket är renoverat under senare år med moderna vitvaror, rikligt med förvaring och bra arbetsytor. Hemmet erbjuder generösa sällskapsutrymmen med matrum och vardagsrum som skapar utrymme att samla vänner och familj till glädjefyllda måltider. Flera eldstäder finns i bostaden vilka sprider en härlig doft och värme genom hela hemmet. När solen lockar tillägnar ni dagarna på den tilltagna altanen som sträcker sig utmed gavelsidan i bästa sydvästläge.
Här finns bra möjlighet för er som söker ett stort och rymligt hem med möjlighet att sätta er egen prägel. Bostaden är ansluten till fjärrvärme och kommunalt vatten och avlopp, besiktning är utförd.

Fastigheten omsluts av vackert uppvuxen trädgårdstomt. Grönskande gräsmatta sträcker ut sig runt huset tillsammans med fruktträd, buskar och planteringar. På framsidan finns ståtlig Hängbok som tillsammans med övriga träd ger er skön skugga på tomten under sommarens varmaste dagar. På tomten finns uthus med fler rum som både kan nyttjas som verkstad såväl som ateljé. Intill finns även vidbyggt förråd och vedbod. Den grusade uppfarten erbjuder plats att parkera flertalet bilar.

Här bosätter ni er med en kort promenad till charmig småbåtshamn med möjlighet att hyra båtplats. Njut av Torshällas trivsamma samhälle med gamla anor och vackra kullerstensgator. I Torshälla finns en rad återkommande händelser under året som bland annat Torshälla marknad med traditionella hantverk i unik gammeldags miljö. I bostadens närhet finns ett rikt utbud av bland annat kultur, restauranger och affärer. Här finns de flesta bekvämligheter som bibliotek och flera matvarubutiker, förskolor och grundskolor inom gångavstånd från bostaden. Torshälla är beläget endast några kilometer från Eskilstunas centrala delar. Goda bussförbindelser med täta avgångar mot centrum. Närområdet är mycket barnvänligt och flera lekplatser finns att tillgå för lek och skoj.

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 9 varav 5-6 sovrum

Entreplan
Hall
Välkommen hem till en underbar hall med gott om ytor för avhängning och extern förvaring. Vackert ljusinsläpp på båda sidor om entrédörren med fönster bidrar till en behaglig ljus atmosfär i hallen. På vänster sida om hallen finns ett inrett utrymme med platsbyggd förvaring.

Kök
Rymligt kök renoverat i klassisk stil med ljusa, varma toner. Här finns gott om arbetsytor och bra om förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Köket är utrustat med inbyggd ugn och mikro i bekväm arbetshöjd. Kyl/frys, diskmaskin, häll med överhängande fläkt i rostfritt utförande. Mitt i rummet har ni möjlighet att möblera med matbord under centrerat fönster. Vidare finns fungerande vedspis som ger rikligt med värme och även kan användas för tillagning av mat.

Kontor
I anslutning till köket finns kontor med plats för större skrivbord och extern förvaring. Vackert fiskbensparkettgolv och gott om ljusinsläpp in till rummet från stort fönster.

Matrum
Omfångsrikt matrum med generös takhöjd enhetlig med övriga rum på våningsplanet. Plats för den större matsalsmöbeln och övrigt möblemang. En stilfull kakelugn bidrar till en varm och trivsam atmosfär.

Vardagsrum
I anslutning till matrummet, med öppen planlösning, nås bostadens vardagsrum. Plats finns att möblera med flera möbelgrupper. Även här finns ståtlig kakelugn som alstrar behaglig värme under den kallare årstiden. Två stora vackra fönster ger rummet rikligt med ljus. Vackert fiskbensparkettgolv och stora spegeldörrar tillför till den härliga atmosfären.

TV-rum / Sovrum
Stort rum som idag är möblerat med soffgrupp och mediamöbel. Fönster i två riktningar ger rikligt med ljusinsläpp. Rummet kan även möbleras som sovrum vid behov. Vackert fiskbensparkettgolv och tapet på väggar.

Gästtoalett 1
Via möblerbar innerhall nås bostaden gästtoalett utrustad med wc-stol och handfat. Här finns möjlighet att bygga ut utrymmet till förmån för ytterligare ett badrum.

Övre plan
Via rejäl trapp nås bostaden övre våningsplan med stor inredningsbar hall som leder in till flertalet av våningens rum såväl som vind. Trevligt ljusinsläpp från fönster, fina plankgolv och furupanel på väggar och tak.

Sovrum 2-6
Våningsplanet erbjuder ett flertal rum som med fördel kan möbleras som sovrum eller efter familjens behov. Här erbjuds gott om förvaringsmöjligheter med platsbyggda garderober såväl som i kattvindar.

Badrum / tvättstuga
Med ingång från hall såväl som hemmets största sovrum nås bostaden badrum kombinerat med tvättstuga. I badrummet finns plats att torka och vika tvätt. Längre in nås separat del utrustad med duschkabin, handfat med överhängande badrumsskåp och tvättmaskin.

Gästtoalett 2
På våningsplanet, med ingång från hallen, nås bostadens andra gästtoalett utrustad med wc-stol och handfat.

Källarplan
Via ingång från utsidan nås fastighetens källarplan. Här finns matkällare, förrådsrum och hobbyrum som används för snickeri. Perfekt för den händige som önskar bra ytor för kreativt arbete. Här finns även hemmets fjärrvärmeväxlare.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla i vinkel med källare
Boarea 260 kvm
Byggnadsår 1929
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme Trä
Fasad Puts
Fönster 2-glas
Tak Plåt
Grundläggning Källare/Betongplatta, krypgrund
Uppvärmning Fjärrvärme, vedspis, kakelugnar
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Fristående ateljé med vedspis. Förråd/vedbod.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja
Datum 2023-08-30
Primärenergital 68

Ekonomi

Pris 3 695 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 765 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 031 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar/pantbrev 565 000 kr
Driftkostnad 48620 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 23320 kr
 • Vatten/avlopp: 6459 kr
 • Försäkring: 6000 kr
 • Renhållning: 2684 kr
 • Hushållsström: 8831 kr
 • Sotning: 1326 kr

Försäkringskostnad enligt schablon.

Elförbrukning 2 217 kWh/år
Personer i hushållet 1 person

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 2 031 000 kr
 • Småhusmark: 734 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1326 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt
  Övrigt På den fint uppvuxna tomten finns en rad olika träd, buskar och blommor. Bland dessa är hängbuk, pyramidekar, tujor, syrenträd, äppelträd, plommon- och körsbärsträd. Vidare finns väldoftande jasminbuskar, vackra bondpioner, rosor och diverse andra blommor.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Stadsplan (1965-08-10) Tomtindelning (1944-11-11) Stadsplan (1936-03-13)

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR