Konvaljevägen 5

Eskilstuna 2 895 000 kr utgångspris

Stor och välbevarad tegelvilla med garage och inglasat uterum!

Välbevarad bostad med många originaldetaljer i gott skick. Här hittar vi den klassiska kryddhyllan, inbyggd skärbräda, innerdörrar med överljus, spaljé vid trappan och gedigen murad öppen spis i gillestugan.
Bostaden erbjuder ljust kök med gott om arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Bekvämt utrustat med diskmaskin, spis med ugn samt stor kyl och frys med heldörrar. Plats att duka till middag finns i både kök som anslutande vardagsrum, som dessutom rymmer stort soffmöblemang och bokhylla/vitrinskåp. Entréplan erbjuder vidare fyra sovrum med goda förvaringsmöjligheter i vardera rum samt två helkaklade badrum.
Källarplanet rymmer i ena delen gillestuga med imponerande murad öppen spis, wc, tvättstuga och rymligt gästrum. Andra delen har stora förvaringsutrymmen får såväl mat, kläder, säsongsmateriel och dessutom verkstadsdel med utgång till garaget.
Förutom detta finns ett generöst inglasat uterum i anslutning till vardagsrummet. Fantastiskt plats att njuta på med närhet till altan och trädgård med blomstrande rabatter.
Bostaden är i gott skick. För dig som önskar nyare standard föreligger ett visst moderniseringsbehov. Båda badrummen på entréplan är renoverade 2007, övriga rum är i originalutförande. Stora renoveringar som dränering och takomläggning är genomförda.
Friköpt tomt om 914 kvm. Kommunalt vatten och avlopp,

Här bor du centrumnära med endast 5 min bilväg in till stadskärnan samtidigt som du har naturen in på knuten. Området har närhet till skola och förskola. På gångavstånd hittar du Långbergsparken med bland annat Parkourpark, lekytor, utegym, boulebanor etc. Vidare erbjuder området Ica Maxi och det nya handelscentrum som nu växer fram med Biltema, gym och flertalet restauranger. Förbi området går cykelbana som leder både in till stan och ut till Sundbyholm med badplats, travbana och slott. Goda kommunikationer med täta bussavgångar in till centrum samt bra läge för pendling då du når motorvägen på endast ett par minuter.

Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 7 varav 4-5 sovrum

Entré
Via stadig stentrappa kliver vi in i bostadens luftiga entré. Ordentlig hallhylla ger gott om plats för ytterkläder samt utrymme för skohylla på golvet. Längre in i rummet hittar vi garderob för ytterligare förvaring. Vidare finns möjlighet att möblera med fristående byrå eller skänk att fylla med vantar och mössor. Entrén gränsar till trapphuset som är inramat av en klassisk spaljé. Detta bidrar till den luftiga känslan och överblick till de anslutande rummen. Korkmatta på golvet, ljusa väggar och ljusinsläpp från sidoljus intill ytterdörr samt stort fönster över trappan.

Kök
Direkt till vänster tar vi oss in till bostadens kök. Här finns stora arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp. Diskmaskin intill den rostfria diskbänken med stort fönster ovan diskho. Spis med inbyggd fläkt och öppen hylla för kryddburkar. Inbyggd skärbräda, mellan lådor är ytterligare en detalj i detta praktiska kök. Kyl och frys med heldörrar. Ljusa luckor med mörka beslag, grönt kakel på väggen över den trämönstrade bänken. Mot matplatsen till finns bänk- och takhängda skåp som ger köket luftig känsla. Två stora fönster intill matplatsen kan möbleras med bord och stolar för 4-6 personer. Vidare finns två högskåp med utrymme för städutrustning. Ljusa väggar och brunt golv.

Vardagsrum
Med ingång från såväl entré som kök hittar vi vardagsrummet. Stora härliga fönsterpartier, utmärkt läge att fylla fönsterbrädan med vackra växter. Gott om plats att möblera med matsalsbord, den stora tvsoffan att samla familjen i på kvällarna samt stor bokhylla att fylla med fina föremål.

Uterum
Några trappsteg ner från vardagsrummet hittar vi det generösa uterummet. Inglasat med skjutdörrar som öppnar sig mot altan och trädgård. Tak som släpper genom ljuset gör detta till ett rum att njuta av de efterlängtade stålarna nu på våren. Möblera med stora härliga soffor eller matbord för sommarens alla grillstunder.

Sovrum 1
Med närhet till entré och trapphus nås det första sovrummet. Möjlighet att möblera med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang efter era behov. Rummet är utrustat med fyra platsbyggda garderober. Gott om utrymme för klädförvaring. Härligt ljusinsläpp från fönster och altandörr.

Sovrum 2-4
Dessa sovrum hittar vi längre ner i passagen. Utmärkta att möblera med enkelsäng, skrivbord samt möbel för klädförvaring. Platsbyggd garderob finns i samtliga rum. Ljusa väggar och plastmatta på golvet.

Badrum 1
I anslutning till entré och trapphus nås ett sobert, helkaklat badrum med ljusa väggar och mörkgrått klinkers på golvet. I rummet finns kommod utrustad med förvaringsskåp, tvättställ, spegel och inbyggd belysning. Toalettstol och dusch innanför vikbara glasdörrar. Frostat vädringsfönster bredvid duschen.

Badrum 2
Via nästa dörr i passagen nås bostadens andra badrum. Helkaklat med vitt kakel på väggarna och terrakottabrunt klinkers på golvet. Likt det första badrummen finns även här kommod utrustad med förvaringsskåp, tvättställ, spegel och inbyggd belysning. Vidare hittar vi här toalettstol, badkar med duschmunstycke och badkarsblandare samt platsbyggd garderob. Utmärkt plats för nytvättade handdukar. Stort frostat vädringsfönster som ger rummet härligt ljus. Båda badrummen är renoverade 2007.

Källarplan
Med hjälp av den solida furutrappan tar vi oss till källarplan. Spaljén från hallen följer trappan ned. Väl nere nås en stor gillestuga med utrymme att möblera med hörnsoffa och mediabänk. Gedigen öppen spis finns i mitten av rummet. Ordentlig murstock ger karaktär till rummet. Perfekt utrymme för de äldre barnen att äta chips och kolla serier. Typiska källarfönster ger ljus åt rummet.

Wc
Bredvid trappan finns wc. Rummet är utrustat med tvättställskommod, väggskåp, spegel och toalettstol. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Vädringsfönster ovan toalett.

Tvättstuga
Vidare in i källaren ligger en rymlig tvättstuga. Här finns stora ytor att inreda med arbetsbänk för symaskin och mangel. Toppmatad tvättmaskin, vask med arbetsbänk och vägghängt förvaringsskåp. Duschutrymme med kaklade väggar och våtrumsmatta på golv. Intill duschutrymmet finns ingång till en stor bastu. Klassisk bastupanel på väggarna, två sittbänkar i olika nivåer och bastuaggregat. Två fönster ger härligt ljusinsläpp till tvättstugedelen.

Gästrum
Bredvid tvättstugan ligger ytterligare ett sovrum. Utmärkt övernattningsrum för gäster eller sovrum till familjens tonåring. Gott om utrymme att möblera med säng, soffa och skrivbord. Två platsbyggda garderober. Ljusa väggar och trämönstrat golv. Två fönster ger rummet ett härligt sken.

Förrådsutrymmen
Vidare i källaren finns flera rum med möjlighet till klädförvaring, förrådsutrymmen och matförvaring. Flera rum är utrustade med praktiska vägghyllor, där både julstjärnor, trädgårdsdynor och vinterkängor kan förvaras. Verkstad med snickarbänk och torkanordning för kläder. Dörr till garaget hittar vi via det sista rummet. Garaget ger plats för en bil och familjens cyklar. Stor garageport öppnas vid fastighetens infart.

Tomt
Lättskött trädgårdstomt med stor gräsmatta, buskage och rabatter. Plats att parkera två bilar på den stenlagda uppfarten. Rymligt trädäck intill det inglasade uterummet med härligt solläge, en plats att trivas på!

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Boarea 117 kvm
Biarea 144 kvm
Byggnadsår 1972
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme Betong/lecablock/trä
Fasad Tegel/Trä
Fönster 2-glas
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2023-03-21
Energikonsumtion 114 kWh/m2 år.
Primärenergital 114

Ekonomi

Pris 2 895 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 180 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 616 000 kr
Värdeår 1972
Driftkostnad 41269 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 18555 kr
 • Vatten/avlopp: 5546 kr
 • Försäkring: 4944 kr
 • Renhållning: 2684 kr
 • Hushållsström: 9440 kr
 • Sotning: 100 kr

Elförbrukning 2 511 kWh/år

Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 564 000 kr
 • Småhusbyggnad: 1 616 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 914 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Tomtindelning Stadsplan

  Video

  Film

  Entréplan
  Entréplan
  Källarplan
  Källarplan
  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR