Brogatan 12

Eskilstuna 4 395 000 kr

Generös villa med centralt läge i Torshälla!

Nu finns möjlighet att förvärva en rymlig villa med ytterst centralt läge i Torshälla. Med stora sociala umgängesytor och fem generösa sovrum passar bostaden perfekt för den större familjen såväl som för den distansarbetande. Fastigheten är fördelad på två våningsplan samt källarplan. Vacker utsikt från två stora balkonger samt en charmig japansk trädgård med härliga växter och grusgångar. Entréplan består av ett ljust kök med ett rymligt och lättåtkomligt skafferi, härlig sällskapsrum med vackert ljusinsläpp som inrymmer matplats och vardagsrum. Ett bibliotek i anslutning till en vinterträdgård där vi hittar en porlande fontän och gedigen ljugarbänk att reflektera över livets bestyr. En trappa upp hittar vi samtliga fem sovrum, alla i generös storlek samt ytterligare ett allrum. Tvättstuga med dusch och bastu finns på entréplan samt ett generöst badrum på övre plan. Därtill finns garage och förråd i källaren samt ett förråd med vedförvaring och snickarbod på tomten. Här bor du mitt i ett stycke konsthistoria. Allan Ebeling, som verkat som skulptör & konstnär i bland annat Torshälla har i denna bostad lämnat efter sig flera verk, bland annat en vacker väggmålning i matsalen och skulpturer i vinterträdgården.

Här bor du alldeles intill Torshälla centrum, ett pittoreskt samhälle med gamla anor, beläget endast några kilometer från Eskilstunas centrala delar. I bostadens närhet finns ett rikt utbud av bland annat kultur, restauranger och affärer. Här finns de flesta bekvämligheter som bibliotek och flera matvarubutiker, förskolor och grundskolor inom gångavstånd från bostaden. Närområdet är mycket barnvänligt och flera lekplatser finns att tillgå, vacker natur och närhet till vattnet. Bra bussförbindelser med täta avgångar samt en fin cykelbana som tar dig hela vägen in till centrala Eskilstuna. I Torshälla finns en rad återkommande händelser under året som bland annat Torshälla marknad med traditionella hantverk i unik gammaldags miljö.

Varmt välkommen att boka tid för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 8 varav 5 sovrum
Boarea 236 kvm. enligt tidigare uppgifter

Entreplan

Huvudentré
Välkommen in i en ljus hall med ett slitstarkt mörkt klinkers på golvet. Här finns en garderob och plats för betjänt innan du fortsätter in i bostaden. Några steg in kommer vi till den inre hallen. Vita väggar tillsammans med en vacker fiskbensparkett på golvet. Från detta rum kan ljuv musik spelas från piano som ingår i försäljningen. Från detta rum når vi flera av bostadens rum.

Groventré
Bostadens andra hall. Vita väggar med ett slitstarkt mörkt klinkers på golvet. Utrymme för hatt- och skohylla. Härifrån når vi källaren.

Kök med walk-in-skafferi
Från den inre hallen når vi till bostadens kök. Ett ljust kök som rymmer det väsentliga. Gott om golvyta som ger rummet ett luftigt intryck tillsammans med de vita luckorna och väggarna som matchad med en svart bänkskiva i granit. Köket är utrustat med spishäll med ugn, en stor diskho i rostfritt, diskmaskin, fullstor kyl samt en frys. Förvaring i både över och underskåp samt en extra arbetsyta intill fönstret. I anslutning till köket finns ett ordentligt skafferi. Här kan du enkelt gå in och få en bra överblick över alla varor via de öppna hyllorna. Perfekt förvaring för matvaror och köksmaskiner.

Sällskapsrum
Via en serveringsgång från köket hittar vi in till matsalen. Ett väl tilltaget utrymme med gott om plats att samlas med både familj och vänner. Ett stort vackert fönster ger ett härligt ljusinsläpp. Intill matbordet finns en storslagen väggmålning i dova färger. Ett fantastiskt verk av Ebeling. Till detta finns ett välbevarat stavparkettgolv.
Vidare in i rummet hittar vi vardagsrummet. Centralt placerat hittar vi en imponerande eldstad. Skorsten är putsad. Ett vedfack och en insatskassett är idag installerad. Hela denna pjäs höjer mysfaktor enormt i detta rum. Utöver kaminen finns även platsbyggda bokhyllor och gott om plats för soffgrupp och andra möbler. Det vackra parkettgolvet fortsätter in i denna del av rummet och längs yttervägg finns fler stora fönster som ger ett härligt ljus.

Vinterträdgård
Likt en vinterträdgård med storslagna fönster upp till tak och ett vackert rött stengolv i fiskbensmönster har Allan Ebeling utformat detta unika rum. Vid underkant fönster finns en gedigen platsbyggd sittbänk i trä. Perfekt plats att sitta att begrunda och planera årets alla bestyr. Intill denna finns en fontän med porlande vatten. Vattnet kommer ur munnen på en metallskulptur signerad Allan Ebeling. Gott om plats för växter som kommer älska ljuset från de stora fönsterna. Onekligen en plats som är få förunnat.

Allrum
Från vinterträdgården når vi ytterligare ett allrum eller bibliotek. Gott om utrymme för bokhyllor och läsfåtöljer. En rofylld plats vid två stora fönster i hörnet av rummet, dessutom ljuvlig utsikt över närliggande park.

Wc
Utrymmet under trappen passar perfekt som wc. Grått klinkers på golvet och vitmålade väggar. Detta rum utrustat med handfat och toalett.

Tvättstuga
Stor tvättstuga utrustad med tvättmaskin och vägghängd torkställning. Intill maskinen finns ett handfat med kommod och en garderob. I detta rum finns dessutom en dusch och en härligt bastu att värma sig i alla vinterns ruggiga dagar.

Övre plan

Allrum
En trappa upp hittar vi den mer privata delen i bostaden. Trapphuset ansluter till ett öppet allrum. Här finns möjlighet att möblera med soffa och tv-möbel eller använda det som ett lättillgängligt kontor. Från detta rum tar vi oss vidare till bostadens alla sovrum.

Sovrum 1
Alldeles intill allrummet hittar vi ett sovrum med ett elegant parkettgolv i fiskbensmönster. Mintgrön nyans på väggarna i detta rum som rymmer en enkelsäng, ett skrivbord samt två platsbyggda garderober.

Sovrum 2
En halvtrappa upp från allrummet hittar vi ett ljusblått sovrum med generös takhöjd. Väl tilltagna fönster som är vackert placerade i hörnet med rogivande utsikt över ett närliggande lövträd. Gott om plats för enkel- eller dubbelsäng, skrivbord samt garderober & bokhyllor.

Sovrum 3
Intill Sovrum 2 ligger detta turkosa sovrum, även det en halvtrappa upp. Generöst med ljusinsläpp från sex fönster i två väderstreck. Ett skrivbord får en bra placering utmed fönsterbänken. Vidare tar en platsbyggd garderob plats, utrymme för övriga förvaringsmöbler finns. Sängen passar perfekt i en alkov i rummet.

Sovrum 4
Till höger om trappan hittar vi ett behagligt beige sovrum med plats för dubbelsäng. Gott om förvaring i fyra stycken garderober som fyller ena väggen.

Sovrum 5
Sist men inte minst hittar vi ett ytterligare ett sovrum i beige kulör. Plats för en enkelsäng, fristående förvaringsmöbel samt garderob får plats i detta rum.

Balkong 1 & 2
Från detta våningsplan hittar vi ut på fastighetens två balkonger. En långsmal balkong med utgång från allrummet sträcker sig med huskroppens långsida. Behaglig utsikt mot trädgården. Jämte sovrum/badrum hittar vi utgången till bostadens andra balkong. En djup balkong med gott om utrymme för loungemöbel. Bådadera balkonger har tak samt vackert smidesstaket som ramar in balkongen utan att förstöra utsikten.

Badrum
Med ingång från allrummet hittar vi ett fräscht badrum utrustat med ett badkar på tassar, toalett, kommod samt högskåp. Väggarna är kaklade i vitt med bruna detaljer vid handfat och under fönstret. En mörkgrå våtrumsmatta på golvet. Ett frostat fönster ger rummet ett behagligt ljus. Bredvid toaletten finns en uppvärmd handdukstork.

Källarplan
Från groventren hittar vi trappan som leder ner till källarvåningen. I detta utrymme finns det två förråd och pannrum. Samt ett garage som nås utifrån.

Trädgård
Intill bostaden hittar vi en charmig trädgård. Här finns vackra rabatter, stenarrangemang och grusgångar. Intill ett härligt buskage finns en uteplats med vacker skiffersten och en eldstad. I trädgården ligger ett förråd med hyllsystem och vedförråd, väl påfyllt inför höstens alla kvällar framför brasan.

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla med delvis källare
Boarea 236 kvm
Biarea 54 kvm
Byggnadsår 1909
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 1948
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Betong/Trä
Fasad Puts
Fönster 2-glas kopplade i fönsterbågar, 2+1 glas
Tak Enkupiga tegelpannor
Grundläggning Källare/torpargrund
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Fristående förråd/verkstad.

Renoveringar
Badrum Övervåning 2010
Kök 2010
Nytt klinkergolv båda ingångar 2010
El hel omdragning 2010
Tak, byte tätskikt, taktegel, läkt 2010
Energikassett & insatsrör till skorsten 2010
Renovering Balkonger 2010
Fasad, renovering 2011
Byte av inkommande vattenledning 2012
Duschrum Nedre våning 2013
Renovering alla sovrum samt sällskapsytor (täcktapet, målning, golvslipning och lackering, lackering av
garderobsdörrar) Gradvis fr 2010
Renovering Förråd 2011 & 2020
Omfattande trädgårdsförbättring (Plantering av fruktträd, bärbuskar, rosor, perenner osv) Fr o m 2010

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2022-10-18
Primärenergital 123

Ekonomi

Pris 4 395 000 kr
Taxeringsvärde 2 755 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 111 000 kr
Värdeår 1936
Summa inteckningar/pantbrev 1 868 000 kr
Driftkostnad 50195 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 23236 kr
 • Vatten/avlopp: 7031 kr
 • Försäkring: 7622 kr
 • Renhållning: 2918 kr
 • Hushållsström: 8889 kr
 • Sotning: 499 kr

Elförbrukning 3 113 kWh/år

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 2 111 000 kr
 • Småhusmark: 644 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 813 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Tomtindelning Stadsplan Stadsplan

  Video

  Film

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR