Tornsvängen 3

Eskilstuna 4 750 000 kr utgångspris

Unik möjlighet att bosätta sig i Torshällas tidigare vattentorn!

Högt upp, längs med Gamla Torshällas vackra gator hittar ni Tornsvängen 3. En spektakulär byggnad med fantastiskt läge, som inrymmer ett hem utöver det vanliga. En unik fastighet som tidigare verkat som Torshällas vattentorn - numera ombyggd till bostad. I fastigheten har det även bedrivits glasgalleri och glashytta, vilket kan skönjas i den industriella interiören. Flera vackra detaljer finns väl bevarade från en svunnen tid.

Fastigheten erbjuder idag ett hem som är unikt i sitt slag. Hemmets hjärta finner ni längst ner i tornet i form av ett cirkelformat rum med häpnadsväckande takhöjd om närmare 4 meter. Ytan utgör en svårslagen plats att samla vänner och familj för att umgås och laga mat tillsammans i det trivsamma köket. Stora arbetsytor på den vackra marmorskivan, gott om förvaringsmöjligheter samt god utrustning med moderna vitvaror. Rummet inrymmer såväl stor matsalsmöbel som bekväma fåtöljer och vackra vitrinskåp. Den svängda trappan leder er vidare till balkongen. Vacker utsikt över matsalen samtidigt som ni här kan möblera för ett allrum eller sovrum. Fortsätter ni trappan uppåt nås tornets topp! Här återfinns ett storslaget rum med vacker utsikt i fyra väderstreck. Rummet erbjuder närmare 50 kvm att möblera som vardagsrum, sovrum eller varför inte en alldeles egen ateljé?

Entréplanet tillhandahåller privat sovrumsdel som inkluderar tre sovrum, varav ett rum med generösa förvaringsutrymmen genom stor garderobsvägg. Modernt badrum med dusch och tvättmaskin erbjuds på samma våningsplan. I andra änden, bortanför köket, ligger bostadens andra badrum samt närliggande kontorsdel, klädkammare och förråd.
Tack vare fastighetens utformning skapas en enastående innergård mellan huskropparna. Det skyddande läget utgör en atriumliknande känsla och en underbar plats att njuta på av värmande solstrålar. Dessutom erbjuder utomhusmiljön en tilltagen altan, omsluten av vacker natur, som med fördel kan dukas upp för trevliga grillkvällar. Här kommer ni att trivas!

Goda parkeringsmöjligheter på fastighetens uppfart samt i carport.
Fiber indraget. Kommunalt vatten och avlopp.

Här bosätter ni er med en kort promenad till charmig småbåtshamn med möjlighet att hyra båtplats. Njut av Torshällas pittoreska samhälle med gamla anor och vackra kullerstens gator. I Torshälla finns en rad återkommande händelser under året som bland annat Torshälla marknad med traditionella hantverk i unik gammeldags miljö. I bostadens närhet finns ett rikt utbud av bland annat kultur, restauranger och affärer. Här finns de flesta bekvämligheter som bibliotek och flera matvarubutiker, förskolor och grundskolor inom gångavstånd från bostaden. Torshälla är beläget endast några kilometer från Eskilstunas centrala delar. Goda bussförbindelser med täta avgångar mot centrum. Närområdet är mycket barnvänligt och flera lekplatser finns att tillgå för lek och skoj.

Missa inte chansen att bosätta er i denna unika fastighet! Kontakta oss redan idag för visning.

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 7 varav 4 sovrum

Entré
En unik bostad kräver en unik entré. Dubbla glasdörrar välkomnar er till en passage där ljuset flödar in genom stora fönsterpartier. Passagen präglas av stora, snedställda fönster som utgör en industriell känsla tillsammans med betonggolv, putsade väggar och tornets synliga tegel. Här finns utrymme för såväl konstföremål, bekväma sittmöbler som förvaringsmöbler till era ytterkläder. I taket sitter belysningsskenor med läckra armaturer som påminner oss om det galleri som tidigare verkat här.

Kök och matsal
Entrén leder er vidare in till hemmets hjärta. I botten av tornet ligger den stora matsalen tillsammans med ett läckert kök. Rummet präglars av den runda formen som syns så tydligt utomhus, samt den generösa takhöjden på närmare 4 meter. Köket följer ytterväggen vilket ger det dess välvda form. Köket erbjuder generöst med arbetsyta genom den stora, fristående köksön som är centralt placerad samt arbetsbänk längs med ytterväggen. Väggytan är kaklad i vita kvadrater som medför den industriella känsla som bostaden i övrigt ger uttryck för. Kapitalvaror består av en extra bred spis med dubbla ugnar, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Medan ni tillreder middagen, eller serverar förrätten på köksön samtalar ni utan problem med era gäster som rör sig i rummet. Den öppna planlösningen som inkluderar kök, matsal och trevliga sällskapsytor gör det enkelt att umgås. Mitt i rummet finns gott om utrymme att duka upp ett stort matbord tillsammans med 6-8 stolar. Dessutom får inredning som soffa, fåtöljer och vitrinskåp rum utan problem.

Sovrum 1-3
Entréplan erbjuder tre rum som kan användas som förslagsvis sovrum eller kontor. Vardera rum kan möbleras med säng samt förvaringsmöbel. Det största av de tre rummen är inrett med stor garderobsvägg som ger er gott om förvaringsmöjligheter. Sovrummet har enhetliga ytskikt med vackert trägolv och vitmålade väggar.

Badrum
Stilrent badrum med stora vita kakelplattor på väggarna, bortsett från en fondvägg med mörkt kakel. Detta möter ljusgrått klinker på golvet. Badrummet är utrustat med toalettstol, praktisk kommod och vägghängt spegelskåp med inbyggd belysning. Vidare finns duschnisch med takdusch samt tvättmaskin från Bosch och förvaringsskåp som matchar kommoden. Badrummet är utrustat med smakfull belysning via spotlights i taket samt hög komfort med golvvärme.

Innergård
Tack vare bostadens utformning skapas en nästintill atriumliknande innergård mellan fastighetens fasader. Hit tar ni er från köket samtidigt som såväl entré som sovrum har sikt mot innergården. Här skapas en skyddande oas som kan möbleras med sköna möbler, dagbädd samt vackra växter. När solen lyser och vinden står still kan ni njuta av värme likt den i södra Europa.

Altan
Från innergården smyger ni lätt över gräsmattan och ansluter till en trivsam altan. Utmärkt plats för grillmåltider och för njutning av långa dagar i solen under årets varma månader. Altanen ligger vackert inbäddad med grönskande skogsparti vilket skapar en insynsskyddad plats. Vacker stentrappa leder ner till gräsmattan som utgör den perfekta platsen för kubbturneringar och lek.

Kontor och klädkammare
Som med en egen flygel av fastigheten, med ingång från köket, nås ett kontorsutrymme samt rymlig klädkammare. Kontorsrummet är en utmärkt plats att möblera med skrivbord eller en bekväm läsfåtölj. Härifrån finns ingången till bostadens andra badrum. Intill ligger den stora klädkammaren som är utrustad med hyllsystem samt klädstänger. Generöst med förvaringsutrymme.

Badrum
Modernt badrum med helkaklade ytskikt. Väggarna är klädda med vita kakelplattor och på golvet ligger antracitgrått klinker. Badrummet är rymligt och välutrustat. Här hittar ni såväl toalettstol som stor kommod med tvättställ - praktiska lådor ger er bra förvaringsmöjligheter. Därtill finns ett läckert svart badkar med svart blandare och duschmunstycke. Intill toalettstolen är det förberett för att installera dusch. Vidare i rummet finns ett vädringsfönster samt möjlighet att möblera med externa förvaringsmöbler. Paxfläkt finns installerad ovan badkaret.

Balkongen
Den svängda trappan tar oss upp till balkongen. Här, halvvägs till toppen, har ni vacker utsikt över kök och matplats. Balkongen utgör ett rum som möbleras efter era önskemål. Möjligheter finns att använda rummet som sovrum, allrum eller kontor.

Tornet/vardagsrum
Högst upp i byggnaden hittar ni detta fascinerande rum. Med sin runda form och unika vy med väderstreck åt fyra håll utgör det ett läckert vardagsrum. Rummet har en yta på närmare 50 kvm och kan därmed möbleras med såväl soffgrupp, mediamöbel som övrigt möblemang. Utmärkt plats att njuta av avskildhet och ägna sig åt stillsam hobby som tex måleri. Rummet har ett vackert trägolv från Kährs och putsade väggar målade i vitt. Här uppe finns även wc som är utrustad med toalettstol och handfat.

Byggnad

Typ av byggnad Radhus
Boarea 196 kvm
Biarea 18 kvm
Byggnadsår 1989
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 2014
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme Tegel, betong och trä
Fasad Tegel & puts
Fönster 2-glas och 3-glas
Tak Plåt
Grundläggning Betongplatta + liten källardel
Uppvärmning Bergvärme med vattenburen golvvärme/radiatorer
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader 2021 - Ny spis, Installation av badkar. Nya socklar samt de flesta snickerier utbytta. Förbättrad utrymningsväg högst upp i tornet.
2022 - Ny tvättmaskin, toalettstol. Ett stort fönster utbytt. Redskapsbod. Bytt pump i toalett i stora badrummet.
2023 - Utekök. Altan förbättrad.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2020-02-11
Primärenergital 99

Ekonomi

Pris 4 750 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 084 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 435 000 kr
Värdeår 1994
Summa inteckningar/pantbrev 3 100 000 kr
Driftkostnad 47821 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 27528 kr
 • Försäkring: 5550 kr
 • Renhållning: 4344 kr
 • Hushållsström: 10399 kr

Elförbrukning 17 478 kWh/år
Personer i hushållet 2 personer

Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 649 000 kr
 • Småhusbyggnad: 2 435 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 752 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Glasblåsaren GA:1
  Förmån: Avtalsservitut Förråd, Carport, D202200395270:1.1
  Förmån: Avtalsservitut Område, Utrymme, D202200395269:1.1
  Förmån: Officialservitut Väg, 0484-90/102.1
  Planbestämmelser Detaljplan (2001-12-13)

  Video

  Film

  Planritning entréplan
  Planritning entréplan
  Planritning balkongen
  Planritning balkongen
  Planritning tornet
  Planritning tornet
  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR