Hällvägen 9

Eskilstuna 2 675 000 kr utgångspris

Lättskött tegelvilla med insynsskyddat uterum och vedeldad spis!

Välkommen till en charmig och yteffektiv villa i Ärsta. Den kuperade tomten ger ett sällsynt privat läge i villaområdet. Trevlig växtlighet gör det stora inglasade rummet och uteplatsen till en lummig oas att njuta på. Bostaden är fördelad på kök med charmig och mycket effektiv vedspis som ger värme åt övervåning och höjer mysfaktorn enormt. Stort vardagsrum, tre sovrum och helkaklat badrum med behaglig golvvärme. Generöst med förvaringsutrymme i samtliga rum. Delvis inredd källare med bastu, tvättstuga, sovrum och wc. Stor asfalterad infart, plats för att parkera bilar eller hoppa hage. På tomten finns träd och odlingsmöjligheter. Här bor du i ett trivsamt område med närhet till skog och förskola/skola.
Bostaden är utrustad med bergvärme, centraldammsugare och nytt tak. Kommunalt vatten och fiber.

Centrumnära med endast 5 min bilväg in till stan samtidigt som du har naturen in på knuten. Området har närhet till skola och förskola och på gångavstånd hittar du Långbergsparken med bland annat parkourpark, lekytor, utegym, boulebanor etc. På kort avstånd ligger Ica maxi och det nya handelscentrum som nu växer fram med exempelvis Biltema, gym och flertalet restauranger. Förbi området går cykelbana som leder både in till stan och ut till Sundbyholm med badplats, travbana och slott. Goda kommunikationer med täta avgångar in till centrum samt bra läge för pendling då du når motorvägen på endast ett par minuter.

Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 79 kvm. taxeringsinformation

Hall
När vi kliver in genom hallen finns perfekt avställningsyta för ytterskorna och värmande element att lägga fuktiga vantar på. Inre hall med hatthylla och stor garderob med skjutdörrar och spegelfront.

Kök
Vidare tar vi oss in till ett värmande kök. Här finns en charmig vedeldad spis med kokplatta. Eldstaden sprider härlig värme på hela övre plan och höjer mysfaktorn vid helgfrukosten enormt. Intill den vedeldade spisen ansluter köksbänken. Trevligt u-format kök med fönster över diskbänk. Gott om förvaring i både över och underskåp. Fristående kyl och frys. Väggytan över den ljusa bänkskiva är kaklad. Släta ljusa luckor med stiliga handtag. Rostfri diskmaskin. Rymlig matplats i närheten av köket med god utsikt över fastighetens infart.

Vardagsrum
Stort vardagsrum, perfekt plats att samla familjen och heja fram sin favorit i Melodifestivalen. Gott om utrymme för stor soffa, tv samt vitrinskåp. Vackert parkettgolv och ljusa väggar.

Uterum/uteplats
Utgången till ett stort inglasat uterum via smakfulla pardörrar från vardagsrummet. Fantastiskt plats att njuta vid såväl matbordet som i soffgrupp. Grönskande buskar och träd ger en naturnära känsla och gör uterummet insynsskyddat. Rejäl trappa ner till altan i marknivå. Smakfulla spotlights inbyggda i taket som ger ett behagligt sken i uterum såvälsom på trappan. Stort altandäck sträcker sig runt hörnet på fastigheten, perfekt plats för grillen.

Sovrum 1-2
Ingång från köket ligger två sovrum. Det första har en lekfullt mönstrad tapet, plats för säng och leksaksförvaring. Här finns tre stora garderober.
Det andra har plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel. Ljuslist längs med ena väggen. En platsbyggd garderob. Fototapet tillsammans med ljusa väggar.

Kontor/barnrum
Ljusgrönt rum med platsbyggda garderober. Perfekt rum att använda som kontor eller barnrum. Gott om utrymme att bygga lego!

Toalett
Helkaklat badrum med grått golv och ljusa väggar. Lyxig takdusch innanför smakfull, tonad glasdörr. Badrummet har behaglig golvvärme installerad, samt toalett handfat med kommod spegelskåp med inbyggd belysning. Vädringsfönster med frostad ruta.

Inredd källare
En trappa ner hittar vi en praktisk tvättstuga utrustad med tvättmaskin och vask. Gott om förvaringsutrymme i såväl bänkskåp som garderober. Tvättstugan ansluter till duschutrymme och en härlig bastu.
Vidare är källaren inredd med generös gillestuga, mörk klinkers med golvvärme och ljusa väggar. Perfekt plats att spela tvspel, inreda som tonårsrum eller kontor. Här finns gott om plats för dubbelsäng, skrivbord, tv och flera garderob. Intill sovrummet ligger en wc.

Övrig del av källaren
Perfekt förvaringsyta till tex trädgårdredskap och utemöbler. Praktiskt ytterdörr till cykelförråd för att enkel parkera cykeln under tak. Förvaring av ved till braskaminen.
Tillbyggt garage som i dagsläget används som gym.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Boarea 79 kvm
Biarea 79 kvm
Byggnadsår 1950
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fasad Tegel/Trä
Tak Tegel
Grundläggning Källare/Betongplatta
Uppvärmning Bergvärme
Övriga byggnader Utförda renoveringar:

1980-tal Fasad tilläggsisolerades.
Våtutrymme källarplan renoverades.
Tillbyggnad av garage.
2007 Bergvärmepump installerades.
2008 Dusch/wc renoverades på entréplan.
2016 Kök, inklusive luckor ommålade.
Sovrum målat/tapetserat.
2017 Ny garageport.
Hall målad, nytt innetak och ny garderob.
Gavel målad, södersida.
2018 Kontor/litet sovrum målat.
2019 Ny tvättmaskin.
Barnrum tapetserat.
Ny ytterdörr - entré & källaringång.
Gavel målad, norrsida.
Altan byggdes samt inglasning av altan.
2020 Vardagsrum målat samt nytt innertak.
2021 Källargång målad.
Tak renoverat med ny papp, läkt, takpannor och stuprör/hängrännor.
Ny vattenledning mellan hus och gata.
2022 Renovering av källarrum.
2023 Ny diskamakin & kylskåp.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja
Datum 2015-10-13
Energikonsumtion 55 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 2 675 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 673 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 064 000 kr
Värdeår 1950
Summa inteckningar/pantbrev 1 700 000 kr
Driftkostnad 45778 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 4000 kr
 • Vatten/avlopp: 6606 kr
 • Försäkring: 5364 kr
 • Renhållning: 2918 kr
 • Hushållsström: 26390 kr
 • Sotning: 500 kr


Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 1 064 000 kr
 • Småhusmark: 609 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1149 kvm

  Närområde

  Allmänt Här bor du centrumnära med endast 5 min bilväg in till centrum samtidigt som du har naturen in på knuten. Området har närhet till skola och förskola och på gångavstånd hittar du Långbergsparken med bland annat parkourpark, lekytor, utegym, boulebanor etc. På kort avstånd ligger Ica maxi och det nya handelscentrum som nu växer fram med exempelvis Biltema, gym och flertalet restauranger. Förbi området går cykelbana som leder både in till stan och ut till Sundbyholm med badplats, travbana och slott. Goda kommunikationer med täta avgångar in till centrum samt bra läge för pendling då du når motorvägen på endast ett par minuter.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Förmån: Officialservitut Väg, 0484K-1664E.1
  Planbestämmelser Stadsplan Tomtindelning

  Video

  Film

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR