Kryddvägen 9

Eskilstuna 3 295 000 kr utgångspris

Första gången till salu sedan huset byggdes 1969.

En mycket gedigen, välskött och underhållsfri familjevilla i tegel som har en plan tomt med stor gräsmatta som är omgärdat av en häck.
Här finns både fruktträd, bärbuskar och trädgårdsland.
Sjövatten finns att tillgå från 1 maj till mitten av september.

Pà baksidan av huset, med utgång ifrån vardagsrummet, finns ett väl tilltaget uterum -04 med stora glaspartier/skjutdörrar. Där kan man njuta av naturen och spendera många avkopplande stunder från tidig vår och långt in på hösten.
Under sommaren tar man en ca fem minuters promenad till badstranden vid härliga Borsöknasjön.

Denna bostad erbjuder generösa sällskapsytor i ett ljust vardagsrum med ett välbevarat, vackert trägolv och fantastiskt ljusinsläpp från breda fönsterpartier.
Tre stycken sovrum med gott om förvaringsmöjligheter.
Det går även att dela av vardagsrummet, som går i vinkel, för att få ett fjärde sovrum.
Vidare i bostaden finns också ett rymligt kök med plats för både matlagning och umgänge.

På nedre plan ligger en gemytlig gillestuga med en värmande eldstad. Ett duschrum, wc, tvättstuga och förrad.

Bostaden är i ett fint skick, ljusa ytskikt och trevliga golv och tak i samtliga rum. Samtidigt ett perfekt läge för den som vill modernisera långsamt och bara sätta sin egen prägel på det nya hemmet.
Till bostaden hör ett rymligt garage med fjärrstyrd port och vidbyggt förråd.

Bostaden har låga driftkostnader med bergvärme -02 samt så är takbyte utfört -04.
Fastigheten är ansluten till kommunalt VA, sommarvatten och fiber.
Radonmätning utförd med låga värden.
Fastigheten besiktigad, se bifogat protokoll.

Här bor du på lugn och barnvänlig gata i populära Borsökna med naturen på nära håll. Förskolor och skola finns i närområdet samt goda bussförbindelser till centrala delarna av Eskilstuna.

Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 6 varav 3-4 sovrum
Boarea 113 kvm. taxeringsinformation

Interiör:

När vi tagit oss upp för entrétrappen välkomnas vi in i en stor, ljus hall. Här finns gott om plats för hatthylla och skoställ samt sittmöbel. Längre in i hallen finns två platsbyggda garderober. På golvet ligger ett marmorklinker i ljus nyans, ljusgula väggar och ett vitt tak. Vid entrén hittar vi trappan som leder oss ner till källarvåningen.

Wc
Smidigt placerad, precis vid ytterdörren finns en wc. Rummet är utrustat med toalett och ett handfat. Mosaik på golvet och målade väggar.

Sovrum 1-3
Intill hallen hittar vi tre stycken sovrum. Två av sovrummen har plats för dubbelsäng medan ett av rummen kan fungera perfekt som kontor eller barnrum. Gott om förvaring i vardera rum, via inbyggda garderober. Hemmets stora sovrum har tillgång till egen klädkammare. Samtliga rum är har ljusa väggar och trevligt klickgolv. Stora fönster som ger härligt ljusinsläpp.

Badrum
Mellan sovrummen finns kaklat badrum. Mosaik på golvet likt wc samt halvkaklade väggar. Badrummet är utrustat med toalett, bidé, badkar, kommod med tillhörande spegelskåp samt vädringsfönster.

Vardagsrum/matrum
Vidare in i bostaden hittar vi ett härligt vardagsrum. Stort fönsterparti ger hela rummet ett fantastiskt ljus. Ljusa ytskikt och ett vackert, välbevarat trägolv. Här finns ordentligt med plats för en stor mysig soffa och mediamöbel. I vinkel, intill köket finns plats för matsalsmöbel. Eller varför inte använda detta utrymme till bibliotek eller spelhörna.

Uterum
Via det stora fönsterpartiet i vardagsrummet tar vi oss ut till ett generöst uterum. Ett stort och smidigt vikparti öppnar upp mot trädgården samtidigt som du sitter härligt skyddad blåsigare dagar. Ordentligt med plats för att duka upp till långbord till påsklunch eller kräftskiva. En mjuk textilmatta på golvet gör det behagligt att kliva ut barfota oavsett årstid.

Kök
Centralt placerat, med ingång både från hall och vardagsrum hittar vi köket. Ett välutrustat kök med stora arbetsytor och mycket förvaring. Fristående kyl och frys, diskmaskin samt spis/ugn i rostfritt. Jordnära färger på såväl köksluckor, kakel och väggfärg. Ett grått slitstarkt klickgolv med klinkerimitation. I detta rum finns gott om plats för ett matbord att samla familjen kring.

Källarplan
En trappa ner hittar vi en trivsam gillestuga. Ett trevligt rum med plats för socialt umgänge. I mitten av rummet hittar vi en gedigen eldstad, perfekt att grilla marshmallows på fredagskvällarna. Längst in i rummet hittar vi en karaktäristisk tegelvägg likt fasaden, de övriga väggarna är endera klädd i träpanel och endera vitmålad. Längs taket finns ljusinsläpp via frostade, typiska källarfönster.

På det nedre planet hittar vi dessutom ett badrum med intilliggande förråd, perfekt framtida bastu. Separat toalett utrustad med handfat och wc-stol (ur funktion). En tvättstuga utrustad med tvättmaskin, diskho och magel. Ett stort rum med ordentlig potential för en drömmig tvättstuga, där du vill spendera alla vardagskvällar framöver. Intill dessa rum finns ett stort rum som idag är utrustat med arbetsbänk samt förvaringsställage. Perfekt utrymme till förvaring eller hobbyverksamhet. Kanske den perfekta innebandyplanen för familjens yngre medlemmar.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Boarea 113 kvm
Biarea 133 kvm
Byggnadsår 1969
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 2004
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp året om. Sommarvatten finns indraget på tomten.
Stomme Betong/Trä
Fasad Tegel/Trä
Fönster 2-glas kopplade i fönsterbågar
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare/Betongplatta
Uppvärmning Bergvärme, öppen spis
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Garage med vidbyggt förråd.

Energideklaration

Utförd Ja
Datum 2022-10-13

Ekonomi

Pris 3 295 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 225 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 539 000 kr
Värdeår 1975
Summa inteckningar/pantbrev 528 700 kr
Driftkostnad 33849 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 4928 kr
 • Försäkring: 3258 kr
 • Renhållning: 2918 kr
 • Hushållsström: 21845 kr
 • Sotning: 500 kr
 • Övrigt: 400 kr

Under "Hushållsström" ingår kostnad för uppvärmning och hushållsel.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 686 000 kr
 • Småhusbyggnad: 1 539 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 996 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Detaljplan Vattenskyddsområde Vattenskyddsområde

  Video

  Film

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR