Mestadalsvägen 22

Eskilstuna 2 250 000 kr utgångspris

Välkommen till en välskött bostad med lugnt och barnvänligt läge i Mesta. På entréplan erbjuds här ett stilrent och modernt utrustat kök, ett rymligt vardagsrum med öppen plan mot matrum samt utgång till takad altan. Vidare så finns ett helkaklat badrum med samt tvättstuga med groventré. När du följer trappan upp till övre plan hamnar du i det mysiga allrummet som även går att göra om till ytterligare ett sovrum, allt efter familjens behov. På detta plan finns även badrum med badkar, två stycken sovrum av bra storlek samt klädkammare. Bostaden har en lättskött trädgårdstomt och till fastigheten hör även ett garage med asfalterad uppfart. Friköpt tomt, fjärrvärme, kommunalt VA. Besiktning utförd!

I trivsamma Mesta bor du i ett lugnt villaområde på nära avstånd in till Eskilstunas stadskärna. Området ligger naturnära omgivet av åkrar och grönområden. Mesta är mycket barnvänligt med förskola samt en skola för barn från förskoleklass till åk 3. Till Eskilstuna centrum tar du dig bekvämt på cykel längst med cykelvägar alternativt via buss. Endast 200m till busshållplats med tiominuters avgångar under rusningstid!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 5 varav 3 sovrum

Entréplan

Hall: När du stiger in i hallen möts du av en ljus randig tapet på väggar och en ekmönstrat golv. Här finns utrymme för hatthylla och skoställ. Utrymme finns även för ytterligare externt möblemang.

Kök: Fint renoverad kök med vita luckor i profil, vitrindel samt en mörkt kaklad arbetsdel. Köket är välutrustat med kombinerad kyl och frys, fläkt, häll, inbyggd ugn och mikrovågsugn i ergonomisk arbetshöjd samt diskmaskin. Här ligger ett ekmönstrat golv och på väggarna sitter en ljus tapet. Generösa fönsterpartier släpper in dagsljus och skapar en ljus och trivsam atmosfärvid den rymliga matplats för 6 personer.

Vardagsrum/matrum: Tilltaget vardagsrum som är stort nog att inreda med både soffhörna samt ytterligare möblemang. Här ligger en trämönstat golv och på väggarna sitter tapet i sobert mönster. Vardagsrummet har gott om ljusinsläpp genom dubbla fönster samt altandörr med utgång till bostadens altandäck under tak.
Med öppen plan nås även bostadens matrum som idag nyttjas som sovrum. Här finns två externa garderober som kommer att ingå. Ytskikt på golv och väggar enhetliga med vardagsrummet.

Badrum: Bostadens entréplan erbjuder ett fräscht helkaklat badrum med ljut kakel och klinker på golv och vita väggar. Badrummet är utrustat med duschplats, wc, handfat med kommod samt överhängande spegelskåp. Hög komfort med golvvärme.

Tvättstuga: I anslutning till entrén finns praktisk tvättstuga med groventré. Här finns goda tvättmöjligheter med modern tvättmaskin under rostfri tvättbänk med ho. Vidare finns torkskåp, garderob för förvaring samt fjärrvärmeväxlare installerad i tvättstugan. Härifrån finns även utgång till bostadens gavelsida och garage.

Övre plan

Allrum: Mysigt allrum med ljus laminat på golv och tapet på väggar. Rummet kan exempelvis inredas med soffhörna och/eller bekväma fåtöljer eller som ytterligare sovrum vid behov. Via allrummet nås rymlig klädkammare med generösa förvaringsmöjligheter för kläder och annat.

Sovrum: Våningsplanet erbjuder två stora sovrum där båda inrymmer dubbelsäng, sängbord, byråer och övrigt möblemang. Fönster från takkupa i respektive rum släpper in fint med dagsljus. Båda rummen har ljusa ytskikt på väggar och golv.

Badrum: Tilltaget badrum med våtrumsmatta på golv och våtrumstapet på vägg. Här är utrustat med badkar, wc-stol samt handfat i badrumsskåp med ovansittande badrumsspegel. Garderob och byrå erbjuder förvaring för badlakan, handdukar och alla familjens hygienartiklar.

Altan: På bostadens baksida hittas ett stort altandäck under tak. Intill hittas en lättskött grönskande trädgårdstomt. Till fastigheten hör även ett garage med asfalterad uppfart.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Boarea 125 kvm
Biarea 10 kvm
Byggnadsår 1980
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas samt 2+1-glas
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (frånluft)
Övriga byggnader Vidbyggt garage och förråd
Renoveringar 2011- Kök renoverat

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2024-05-15
Primärenergital 140

Ekonomi

Pris 2 250 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 942 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 375 000 kr
Värdeår 1980
Summa inteckningar/pantbrev 478 000 kr
Driftkostnad 31069 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 13151 kr
 • Vatten/avlopp: 5394 kr
 • Försäkring: 2481 kr
 • Renhållning: 2684 kr
 • Hushållsström: 7359 kr

Elförbrukning 2 053 kWh/år
Personer i hushållet 1 person

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 1 375 000 kr
 • Småhusmark: 567 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 327 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt
  Parkering Asfalterad uppfart och vidbyggt garage.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Stadsplan (1979-06-15)

  Övrigt

  Bredband Fiber

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR