Carlavägen 7A

Eskilstuna 1 250 000 kr utgångspris

Med ett utmärkt läge, alldeles intill Sveaplan hittar vi här en smakfullt renoverad genomgångstvåa. Enastående ljusinsläpp från stora fönster tillsammans med den generösa takhöjden ger lägenheten en luftig känsla. Här bor du i stor och mycket välskött HSB förening där de flesta stora renoveringar är genomförda. I månadsavgiften ingår basutbud av TV-kanaler, bredband, värme, vatten, bostadsrättstilläggsförsäkring samt elnät.

Smakfullt renoverat kök i ljus färg fullutrustat med moderna vitvaror. Bra utrymme för matlagning utmed långa arbetsbänken, perfekt att tillreda goda måltider!
Vardagsrummet nås med delvis öppen planlösning från köket och kan möbleras med soffgrupp och matbord. Utmärkt plats att samla vänner för trevliga tillställningar. Vidare hittar vi ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord samt generösa förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober med skjutdörrar. Lägenheten har bra förvaringsutrymme med rymlig klädkammare. Badrum med moderna ytskikt, ny inredning och dusch. Plats finns även för egen tvättmaskin. Dags att börja packa flyttkartongerna, lägenheten är redo för inflytt!

Bostaden är belägen alldeles intill Sveaplans köpcentrum med bland annat välsorterad matvaruaffär, apotek och träningsanläggning. På några minuters gångavstånd finns de mysiga kvarteren i Gamla staden. Bekvämt promenadavstånd till Eskilstuna centrum med restauranger, butiker och nattliv. Här bor du även med närhet till parker och grönområden. Kort promenadavstånd till universitet såväl som Eskilstunas centralstation med täta avgångar till Stockholm, Västerås och Örebro.

Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => No [total_number_of_floors] => 3 [floor] => 3 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Nej [readable_floor] => 3 av 3 ) 1

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 52 kvm
Våning 3 av 3

Hall
Välkommen in i en mycket praktisk hall med genomtänkt förvaring i stor klädkammare. Direkt innanför ytterdörren finns plats för både plats för hatthylla och skoställ.

Kök
Till höger från hallen nås bostadens moderna kök. Väggar nymålade i enhetlig ljus färg för hela lägenheten. Köksluckor i beige ton, grå bänkskiva med matchande stänkskydd och moderna vitvaror i rostfritt bidrar till en stilren känsla i köket. För den som vill syssla med matbestyr finns goda arbetsytor på den långa köksbänken. Den maskinella utrustningen består av side by side kyl/frys, varmluftsugn, häll, fläkt, diskmaskin, diskho och blandare. Intill rummets fönster finns gott om utrymme att möblera med matbord och fyra stolar. Med delvis öppen plan nås vardagsrum.

Vardagsrum
Vidare in i anslutning till köket hittar vi vardagsrummet som erbjuder tilltalande yta med ett fint ljust golv enhetligt med kök och hall. Rummet har ljust målade väggar. Här finns gott om plats att möblera med soffa, soffbord, mediamöbel och övrig inredning. Vardagsrummet har ett härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti.

Sovrum
Rakt fram från hallen nås det inbjudande sovrummet. Nymålade väggar och ljus textilmatta på golv. Inred med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Rummets fönster släpper in rikligt med dagsljus. Gott om förvaring med platsbyggda garderober med skjutdörrar.

Badrum
Modernt badrum med ljust kaklade väggar och microcement på golv. Utrustning består av dusch, toalettstol, vattenburen handdukstork, handfat med överhängande spegel samt vädringsfönster. Badrummet är förberett för egen tvättmaskin.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Hiss Nej
Byggnadsår 1943
Fönster Isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (frånluft)

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2019-02-22
Primärenergital 137

Ekonomi

Lägenhetsnummer 152 i HSB:s Brf Sånglärkan i Eskilstuna
Pris 1 250 000 kr utgångspris
Avgift 3930 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår basutbud av TV-kanaler, bredband, värme, vatten, bostadsrättstilläggsförsäkring samt elnät.
Driftkostnad 3000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1000 kr
  • Hushållsström: 2000 kr

Enligt schablonberäkning.

Personer i hushållet 1 person
Andel i förening 0.6908%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 249 053 kr, Enligt årsredovisning 2022

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Sånglärkan i Eskilstuna
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 718000-2615
Gatuadress Box 29
Postnummer 63102
Ort Eskilstuna
Allmänt om föreningen Föreningen består av 159 bostäder upplåtna med bostadsrätt. Den totala bostadsarea är 7374kvm och lokalarean är om 262kvm.
Vidare finns en övernattningslägenhet som kan hyras av medlemmars gäster.
Förvaltningen ombesörjs av HSB.
Bostadsrättsinnehavarna betalar hemförsäkring och bostadsrättstillägget bekostas av föreningen.
Antal lägenheter 159
Antal lokaler 2
Renoveringar 1993: Fönster byte, Stambyte, kök och badrums renovering
2004: Byte av lägenhetsdörrar
2005: Balkong renovering och om dränering
2006: Uppfräschning av innergården
2009: Passage system
2011 Ny bastu, gym, kolgrill, nytt låssystem
2012: Asfaltering och ny belysning innergård, trapphus, källare och vind samt uppdatering el central samt fler p-platser+ elstolpar, Tagg-system grindar, tilläggsisolering vind
2012-2014: Fasadrenovering
2013 Ventilation Gym och bastu, uppdatering av värmesystem
2014 Målning av tvättstugor + nya maskiner, Byte av radiator termostater, källare
2015: Installation av tillluftsventiler
2016: Ombyggnation av tvättstugor och utegård
2018 Besiktning och åtgärder tak (färdigt 2019), nytt låssystem föreningslokal, påbörjad relining av avloppstammar i källare,(färdigställdes under 2020 i hela föreningen)
2019 Radonutredning och mindre åtgärder, digitalt bokningssystem tvättstuga mm
2020 Påbörjad relining av frånlufts kanaler, renovering och utbyte av fjärrvärmerör kulvert mellan Sveavägen 5-7
2021 Målning av sophus, relining av frånlufts kanaler, montering av FTX system, byte av dränerings pumpar vid pannrummet, betongplattor vid sophus Carlavägen
2022 Rengöring och underhåll av tak, installation av solpaneler, filterbyte FTX-system
Parkering 83 st parkeringsplatser
Tv och bredband Telenor (Bredband, TV och IP telefoni) Tele 2 Kabel TV
Överlåtelseavgift 1433
Pantsättningsavgift 573
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Bredband Fiber ingår i avgiften.

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR