Ruths gränd 2A

Eskilstuna 2 395 000 kr

Etagevåning med en riktig "Wow-känsla!

Välkommen till Ruths gränd 2A! Fantastisk etagevåning om hela 181 kvm med 6 rum. Bostaden präglas av ljus, rum i fil, kakelugn, högt i tak, fina trägolv, djupa Fönsternischer och synliga takbjälkar. Under 2010/2012 totalrenoverades bostaden. Här finns 3 helkaklade badrum, 4-5 stora sovrum, stort matrum i anslutning till moderna köket, tvättstuga och ett vardagsrum med härlig ljusinsläpp. Bostaden är belägen i gamla Torshälla med närhet till det mesta som Torshälla har att erbjuda.
På innergården finns gemensamma fruktträd och bärbuskar samt odlingsmöjligheter för den med gröna fingrar och plats för många aktiviteter för barnen. En rymlig verkstad med föreningsägda verktyg nyttjas fritt. Ett mycket generös bastu med utrymme för 12-14 personer, duschutrymme och wc, i anslutning finns ett gästrum som även används som relax.

BRF Borgmästaren är en bostadsrättsförening kulturhistoriska kvarter i Torshälla. En unik boendemiljö mellan faluröda väggar, prunkande grönska och trevliga gårdsrum. Kvarteret ligger i slutet av Storgatan, i den södra delen av det en gång medeltida Torshälla, där staden förr övergick till landsbygd. De flesta av föreningens hus är uppförda på 1800-talet, andra byggnader härstammar från ännu längre bak i tiden. Idag är föreningens samtliga hus och den historiska marken de står på förklarat som byggnadsminne.
Föreningen har en mycket god ekonomi och en låg belåningsgrad


Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => No [total_number_of_floors] => 2 [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => Nej [readable_floor] => 0 av 2 ) 1

Planlösning

Antal rum 6 varav 5 sovrum
Boarea 181 kvm
Uteplats Ja.

Ingång via gemensam inglasad veranda, liten entréhall med trappa upp till rymlig hall. Till vänster finns köket med fönster i två vädersträck med plats för matbord.
Kök med bänkskiva i sten, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, spishäll, integrerad diskmaskin samt fristående kyl och frys från 2019.
WC med dusch invid köket, renoverades under 2009. Vitt och svart kakel på vägg samt matta på golvet.Vardagsrum i fil med matsal och ett sovrum med kakelugn.
Från hallen nås bostadens andra duschrum med vitt klinkergolv i kombination med mörkt kakel ger en stilren känsla. Värmegolv och handdukstork, allt från 2010. Här finns även ytterligare sovrum/kontor med bra ljusinsläpp och platsbyggda garderober.

Trappa upp till övre planet som har genomgått en totalrenovering under 2012. Allrum/TV-rum med takfönster, sovrum med walk-in closet och ett lyxigt helkaklat badrum med synliga takbjälkar, spottar i tak, separat dusch och läckert badkar, vägghängd wc och snygg tvättställ, tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare 2012.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Hiss Nej
Byggnadsår 1905
Kommentar till byggnadsår Byggnaden är Q-märkt
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Eget förråd i förrådslännga, tvättstuga, snickarverkstad, relaxavdelning med bastu samt gästrum på innergården.
Odlingsmöjligheter på innergården.
Garage som delas med grannen.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja
Datum 2020-09-21
Primärenergital 152

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0002 i Brf Borgmästaren
Pris 2 395 000 kr
Avgift 8134 kr/mån
Kommentar Inkl VA och Kabel-Tv.
Driftkostnad 19200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 15600 kr
  • Hushållsström: 3600 kr

Bostaden är pantsatt.

Personer i hushållet 4 personer
Andel i förening 20.63854%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 354 200 kr, Enligt 2023 årsredovisning

Närområde

Allmänt Bostaden är belägen bland de mysiga kvarteren i Torshällas gamla delar, ett lugnt området med bekvämt promenadavstånd till Torshälla centrum. I närområdet finns café och restauranger. Även butiker, frisörer och flera mataffärer ryms i Torshällas centrala delar. Torshälla erbjuder idag förutom flera idrottsanläggningar såsom ridklubb och fotbollsklubb och golfbana även flera gym. Närhet till Mälaren, bad och båtklubbar samt båtplatser. Från Torshälla går täta bussturer till Eskilstuna centrum. Cykelbana hela vägen in till centrum gör det smidigt att ta sig fram med cykel.

Förening

Föreningsnamn Brf Borgmästaren
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716402-0369
Hemsida brfborgmastaren.se/
Allmänt om föreningen BRF Borgmästaren är en välskött bostadsrättsförening kulturhistoriska kvarter i Torshälla. En unik boendemiljö mellan faluröda väggar, prunkande grönska och trevliga gårdsrum. Kvarteret ligger i slutet av Storgatan, i den södra delen av det en gång medeltida Torshälla, där staden förr övergick till landsbygd. De flesta av föreningens hus är uppförda på 1800-talet, andra byggnader härstammar från ännu längre bak i tiden. Idag är föreningens samtliga hus och den historiska marken de står på förklarat som byggnadsminne.
De äldsta byggnaderna är från slutet av 1700-talet, de flesta 1800-tal, fastigheterna genomgick en omfattande renovering 1985.
Byggnaderna är Q-märkta vilket medför att exteriören ej får förändras från kommunen. Renovering interiört behöver stämmas av med styrelsen.
Anteckningar De äldsta byggnaderna är från slutet av 1700-talet, de flesta 1800-tal, fastigheterna genomgick en omfattande renovering 1985.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 9
Antal lokaler 1
Gemensamma utrymmen BASTU: Mycket generös bastu med utrymme för 12-14 personer, duschutrymme och wc, i anslutning finns ett gästrum som även används som relax.

GÄSTRUM: Trevligt möblerat gästrum som nyttjas fritt av alla i föreningen. -


TVÄTTSTUGA: Tvättstuga på innergården i eget hus. Utrustning: 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel. Då det är få medlemmar i föreningen är det lätt att få tvättid, 5 timmars tvättid per tillfälle. Tvättlinor i trädgården. -

SNICKARBOD: Rymlig verkstad med föreningsägda verktyg, nyttjas fritt. I verkstaden finns även utrymme att hyra plats för extra kyl eller frys, 300 kr/år. -

MILJÖSTATION: För sortering av glas, metall, plast, tidningar, trädgårdsavfall etc.-

INNERGÅRD: För den som är intresserad finns utrymme i trädgården för anläggande av odlingar i pallkragar. - TRÄDGÅRDSFÖRRÅD: i källaren, gemensamt för alla.

VEDBOD: Gemensam vedbod invid miljöboden. -

UTEMÖBELFÖRRÅD: Rymligt gemensamt förrådsutrymme ovan tvättstugan där alla har möjlighet att förvara sina utemöbler under vintern.- LOFT, ovan tvättstuga: gemensamt förråd.
Övrigt De äldsta byggnaderna är från slutet av 1700-talet, de flesta 1800-tal, fastigheterna genomgick en omfattande renovering 1985.

Övrigt

Bredband Fiber

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR