Björktrastvägen 27

Eskilstuna 2 850 000 kr

Modernt Enplanshus med Loft och Gäststuga

Välkommen till detta charmiga enplanshus med loft, färdigställt år 2014 och försedd med en rad uppgraderingar för maximal komfort och livskvalitet. Med ett nytt kök från 2023 och en helrenovering av interiören 2019 är detta hem både modernt och funktionellt.
När du kliver in möts du av ett modernt och ljust vardagsrum med generös takhöjd och öppen planlösning mot det fullt utrustade köket. En trappa upp erbjuder loftet möjlighet till ytterligare två sovrum eller allrum, vilket gör detta utrymme flexibelt och anpassningsbart efter dina behov.
Den delvis takade uteplatsen är perfekt för stora middagar, avkopplande stunder i spabadet och möjligheter till odling. Här finns även ett hönshus för den som önskar odla egen mat och leva lite mer hållbart.

Dessutom ingår en separat gäststuga om 30 kvm komplett med kök, badrum, vardagsrum och loft. Den här extra ytan erbjuder en perfekt möjlighet att hyra ut för extra intäkter eller att använda som gästboende för vänner och familj.
Detta hem är även befriat från fastighetsavgift i hela 15 år från värdeåret 2014, vilket gör det ekonomiskt fördelaktigt. All el är omdragen år 2019 för maximal säkerhet och effektivitet.


Här bor ni i populära Borsökna, ett lugnt område med närhet till föreningens privata badplats såväl som stora Borsöknabadet. Barnvänligt med fler förskolor, grundskola i Mesta samt goda busskommunikationer för att enkelt nå Eskilstunas centrum. Härifrån tar ni er även enkelt till motorväg mot Stockholm och Västerås. Bostaden ligger i närhet till fina natur- och skogsområden. Möjligheter till fritidsaktiviteter såsom fotboll erbjuds, med idrottsplatserna Mesta IP och Triangelborg. Med cirka 10 minuters bilfärd i riktning mot centrum nås köpcentret Tuna Park med stort shoppingutbud, även Stora Coop, Citygross och snabbmatsrestauranger finns belägna i området.

Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum

Välkomnande hall med vackert klinkergolv i marrakech. Till höger finner du bostadens badrum, komplett med lyxiga marmorgolv och golvvärme för extra komfort. Utrustat med vägghängd toalett, dusch, rymlig kommod med spegel och tvättplats med både tvättmaskin och torktumlare, komplett med arbetsbänk för bekvämlighetens skull.

Sovrummet erbjuder gott om plats för en dubbelsäng och är utrustat med generösa garderober för smidig förvaring av kläder och tillhörigheter.

Vardagsrummet och köket smälter samman i en öppen planlösning, präglad av ett underbart ryggåstak som skapar en känsla av rymd och ljus. Rummet är stilfullt inrett med snygga mörka kulörer och eleganta detaljer som ger en touch av lyx. Det fullutrustade köket imponerar med smakfulla köksluckor och en bänkskiva i granit. Här finns också moderna bekvämligheter såsom induktionshäll med integrerad fläkt, vinkyl, integrerade kyl/frysar, integrerad diskmaskin samt ugn och mikrovågsugn i högskåpet. Det generösa utrymmet rymmer även en matplats för större sällskap och har en platsbyggd tvbänk för en enhetlig inredning och härligt ljusinsläpp.

Ett inrett loft används för närvarande som ett extra sovrum och erbjuder likaså plats för en bekväm dubbelsäng, vilket gör det till en mångsidig del av hemmet.

Byggnad

Typ av byggnad Enplanshus med loft
Boarea 110 kvm
Byggnadsår 2014
Kommentar till byggnadsår Till eller ombyggnad 1990/2014
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Utvändigt plåtarbete Plåt
Tak Betongpannor
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Direktverkande el och luft/luftvärmepump
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Huset är befriat från fastighetsavgift i 15 år från värdeåret 2014.
Övriga byggnader Gästhus om 30 kvm
Hönshus
Renoveringar
2023 - Nytt kök
2022 - Luft/luftvärmepump installerad.
2021 - Ny varmvattenberedare.
2019 - Huset är helrenoverat invändigt.
2019 - Badrum renoverat.
2014 - Tak omlagt.
2019 - All el omdragen.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2017-11-27
Energikonsumtion 97 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 2 850 000 kr
Taxeringsvärde 2 176 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 514 000 kr
Värdeår 2014
Summa inteckningar/pantbrev 2 720 000 kr
Driftkostnad 51823 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 35919 kr
 • Vatten/avlopp: 6373 kr
 • Försäkring: 5781 kr
 • Renhållning: 3750 kr

I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel

Personer i hushållet 3 personer

Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 662 000 kr
 • Småhusbyggnad: 1 514 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1251 kvm

  Närområde

  Allmänt Här bor ni i populära Borsökna, ett lugnt område med närhet till föreningens privata badplats såväl som stora Borsöknabadet. Barnvänligt med fler förskolor, grundskola i Mesta samt goda busskommunikationer för att enkelt nå Eskilstunas centrum. Härifrån tar ni er även enkelt till motorväg mot Stockholm och Västerås. Bostaden ligger i närhet till fina natur- och skogsområden. Möjligheter till fritidsaktiviteter såsom fotboll erbjuds, med idrottsplatserna Mesta IP och Triangelborg. Med cirka 10 minuters bilfärd i riktning mot centrum nås köpcentret Tuna Park med stort shoppingutbud, även Stora Coop, Citygross och snabbmatsrestauranger finns belägna i området.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Detaljplan (2000-06-21)

  Övrigt

  Bredband Fiber

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR