Solgläntans väg 6

Eskilstuna 4 250 000 kr

Exklusiv villa med slående Mälarutsikt!

Drömmer du om ett liv nära Mälaren, med en exklusiv touch och alla faciliteter som krävs för en högklassig livsstil? Då har du kommit rätt, för här finns möjlighet att förvärva en modern 1,5-plansvilla med slående utsikt mot Mälaren och som erbjuder allt för det goda livet. Fantastiska sociala ytor med plats för både gäster och stora fester. Här kan du njuta av ett glas bubbel i spabadet samtidigt som favoritfilmen projiceras på väggen och Mälaren glimrar i bakgrunden. Möjlighet till båtplats finns via servitut.

Fastigheten välkomnar oss med stor altan som flätar samman bostadshus och poolhus. Det stora trädäcket erbjuder generösa ytor för umgänge i fantastiskt solläge. Lyxigt swimspa nedsänkt i altanen. Här finns flera platser att njuta av lugnet i såväl loungemöbel som vid en lunch uppdukad på stort matbord. Bostaden har genomgående hög standard med påkostade materialval och inbyggda högtalare. Imponerande sällskapsdel med öppet till nock med takhöjd på 5,5 m samt stort fönsterparti med svårslagen utsikt mot Mälaren! Smakfullt kök från Epoq utrustat med rostfria vitvaror från Smeg och Siemens. Påkostad, exklusiv gasspis stoltserar vackert på kökets mittpunkt. Entréplan erbjuder vidare två sovrum, lyxigt badrum med norsk granit, läckert massagebad och takdusch. Återkommande smarta förvaringslösningar med inbyggda hyllor, välutnyttjat utrymme under trapp samt platsbyggda garderober. Övre plan består av ett sovrum med stor platsbyggd garderob med skjutdörrar samt vackert bibliotek med platsbyggd bokhylla som ger utmärkt plats att njuta av favoritboken i bekväm fåtölj och snegla mot sjön.

Poolhuset har stora skjutpartier som enkelt öppnas mot spaområdet. Huset erbjuder allrum med högt i tak, badrum med tvättavdelning och dusch samt ett sovloft. Exklusiva materialval såsom trägolv och norskt granitgolv fortsätter in här. Dessutom överraskar poolhuset med unik detalj i interiören - belysta plexiglaslådor nedsänkta i golvet!

Vid fastighetens infart finns plats att parkera 2 bilar varav en parkeringsplats med elbilsladdare, vidare i trädgården hittar vi stor gräsmatta redo för 5-kamp och blomstrande rabatter. Friköpt tomt med kommunalt vatten och avlopp. Bostaden är uppförd 2014, vilket gör den fortsatt befriad från fastighetsavgift de kommande 6 åren!

Här bor du med ett lugnt, naturskönt och Mälarnära läge. Barnvänlig badplats med brygga nås efter en kort promenad och Gyllenhielmska leden passerar 100 m från fastigheten. Perfekt att ta den fem minuter långa båtvägen till Sundbyholm som bland annat erbjuder en mycket omtyckt restaurang och sandstrand. I närområdet hittar du även Sundbyholms travbana, mycket uppskattad gårdsbutik och trädgårdsbutik. Med en kort bilfärd når du växande köpcentrum med bland annat Ica Maxi, Biltema och drive-in-restauranger samt smidig påfart till E20 som tar dig till Stockholm på en timme. Centrala Eskilstuna nås på 15 minuter.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 4,5 varav 3-4 sovrum

Hall
Välkomnande och praktisk hall, direkt innanför dörren finns det möjlighet att hänga av sig ytterkläder. Hallen kan möbleras med möbel för extra klädförvaring. Mörk klinker ligger på golvet som ger kontrast till vita väggar och vitt paneltak med infällda spotlights.

Kök och vardagsrum
När vi passerat hallen möts vi av fantastiskt ljus från det storslagna fönsterpartiet som breder ut sig över hela väggen i vardagsrummet. Härifrån blickar vi ut över uteplats, trädgård och Mälaren! Till höger i rummet går det att möblerat för vardagsrum. Härlig plats att njuta av utsikten från soffan eller titta på tv. Till vänster når vi kök och matplats, allt samlas i en öppen planlösning i detta häftiga rum med tilltagen takhöjd på 5,5 meter. Öppet i nock över vardagsrum och matplats ger häftig känsla tillsammans med innertak som är klädd med vitmålad träpanel.
Intill matplatsen nås bostadens kök. Generöst kök från Epoq och med rostfria vitvaror från Smeg och Siemens, däribland en exklusiv gasspis. Kökets fronter är vita med borstade beslag. Väggmonterade vitrinskåp med inbyggd belysning på vardera sida om den rostfria fläktkåpan. Kökets pärla är onekligen den praktfulla gasspisen som har en central placering. Stor bänkyta gör matlagningen enkel. Diskho i porslin. Fullstor kyl och frys med rostfria dörrar samt varmluftsugn. Två fönster placerade ovan bänkytan ger gott ljus till all matlagning ihop med infällda spotlights. Köksö med ytterligare förvaringslådor ger möjlighet till mingel och att duka upp mat när vänner är på besök.

Sovrum
Rak fram i hallen når vi dubbla sovrum. Först möts vi att ett sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Träpanel i taket som sedan fortsätter ner på väggen bakom sänggaveln på ett smakfullt sätt. Inbyggda spotlights i taket. Klädförvaring i inbyggd garderob, ljusa dörrar med unika detaljer. Härligt ljusinsläpp från två fönster i olika väderstreck. Gardinskenor monterade längs med taket gör det möjligt att inreda med gardiner som sträcker sig från tak till golv, likt ett hotellrum. Vidare från detta rum nås ett charmigt barnrum. Rummet går att möblera med barnsäng och förvaringsmöbel. Utmärkt planlösning under småbarnsåren när det i regel sker mer än ett uppvaknade per natt. Förvandla sedan detta rum till walk-in-closet när barnen flyttat hemifrån! Möjlighet finns även att flytta dörren till det inre sovrummet för att få två separata sovrum.

Badrum
Bostaden erbjuder stort badrum med norska granitplattor på golvet och vita blanka kakelplattor på väggarna. Unik badrumsinredning såsom badkar med front i klarglas och behaglig bubbelfunktion. Duschhörna med takdusch innanför duschvägg. Toalettstol och uppvärmd handdukstork samt tilltagen kommod med praktisk förvaring. Smart handduksförvaring inbyggd i väggen intill badkaret.

Trapp och bibliotek
Bredvid köket nås trappen upp till bibliotek och utsiktsplats. Här uppe kan vi blicka ut över det öppna rummet vilket ger en häftig känsla av rymd. Rummet har platsbyggd bokhylla och ger utrymme för en favoritfåtölj. Trivsam plats att njuta av en god bok och drömma sig bort över Mälaren!

Sovrum
Från biblioteket tar vi oss in till övervåningens sovrum. Trivsamt ljusinsläpp från fönster mot fastighetens framsida samt en glimt av Mälaren via det stora fönsterpartiet i vardagsrummet. Här finns det möjlighet att möblera med dubbelsäng och sängbord. Bakom spegelklädda skjutdörrar, som sträcker sig längs ena väggen finns gott om förvaringsutrymme i uppbyggt hyllsystem. Rullgardin finns monterad vid fönster.

Poolhus
Med några steg över altanen når vi fastighetens poolhus. Här finns ett allrum som går att möblera med skön soffa, lyxiga fåtöljer eller säng till långväga gäster. Unikt inslag i inredningen är de två nedsänkta plexiglasboxar i trägolvet med inbyggd belysning. Rymligt badrum utrustat med dusch och tvättpelare - modern tvättmaskin och torktumlare. Stilig kommod med toppskiva i ek och tvättställ samt toalettstol. Norskt granitgolv och vitt kakel på väggarna. Smakfull belysning bredvid spegel samt infällda spotlights i taket. Öppet till nock i allrummet samt utrymme till ett sovloft över badrum. I allrummet finns ett stort glasparti med vikdörrar. Öppna upp och andas in luften från altan- och spaområdet.

Altan, spaområde och trädgård
Vid fastighetens infart finns möjlighet att parkera två bilar. En parkeringsplats med elbilsladdare. Bostadshuset och poolhusets entréer ansluter mot altanen. Vidare mot husets baksida breder ett stort trädäck ut sig. Här hittar vi generösa ytor att umgås och möblera med såväl matbord som den bekväma loungemöbeln. Glasräcke längs med hela altanen bevarar den vackra utsikten Mälaren och närliggande skog. Dessutom hittar vi här ett svårslaget och påkostat swimspa med separat spadel nedsänkt i altanen!
Från altanen tar vi oss ner till stor gräsmatta där det är givet att spela kubb och leka kull. Förrådsbyggnad för trädgårdsredskap. Tomten angränsar med thujahäck mot grannen och naturlig övergång mot skogen.

Under huset finns källarutrymme med stora ytor förvaring av både säsongmateriel och verktyg. Ingång finns in under altanen.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Boarea 127 kvm
Biarea 14 kvm
Byggnadsår 2014
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme Betong/Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Betongpannor
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Luftvärmepump, direktverkande el.
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja
Datum 2023-05-09
Energikonsumtion 84 kWh/m2 år.
Primärenergital 84

Ekonomi

Pris 4 250 000 kr
Taxeringsvärde 1 662 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 072 000 kr
Värdeår 2014
Summa inteckningar/pantbrev 2 200 000 kr
Driftkostnad 74689 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 6000 kr
 • Försäkring: 8558 kr
 • Renhållning: 2736 kr
 • Hushållsström: 57345 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 50 kr

Elförbrukning inkl. laddning av elbil.

Elförbrukning 26 862 kWh/år

Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 590 000 kr
 • Småhusbyggnad: 1 072 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1395 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Lövgård GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden, Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Lövgård GA:6 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Lövgård GA:9 ändamål: Radio- TV och/eller tele, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Ostra GA:8 ändamål: Vägar
  Last: Officialservitut Sjövattenledning, 0484-92/57.3
  Planbestämmelser Områdesbestämmelse

  Video

  Film

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta
  ´
  ´

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR