Majorsvägen 9

Eskilstuna 1 895 000 kr utgångspris

Välbevarad villa med grönskande trädgård i Mesta!

Letar ni originaldetaljer från 1960talet så har ni kommit rätt! Här hittar ni välbevarad ekparkett, gabondörrar och Mestas piggaste kök med sin gula färg på originalluckorna! Välskött trädgård med bärbuskar, fruktträd och vackra rosenbuskar. En plats att njuta av lugnet bland väldoftande blommor!

Här hittar ni en omhändertagen villa fördelad på två våningsplan där nedre våningen utgör källare. Entréplanet erbjuder ett glatt kök i en läcker gul nyans med flera originaldetaljer bevarade från när huset uppfördes 1966. Köket kan enkelt möbleras med matbord för att tillsammans avnjuta en fika på nybakta bullar. Rymligt vardagsrum med härliga fönsterpartier och välbevarad ekparkett, utmärkt rum för sociala tillställningar. Vidare på entréplanet hittar ni ett stort sovrum med plats för dubbelsäng samt två sovrum med utrymme för enkelsäng, möjlighet finns att inreda som kontor. Badrum med badkar. Källarplanet erbjuder två hobbyrum, förrådsutrymmen samt tvättstuga. På uppfarten finns utrymme att parkera bilen i carport samt gott om plats för vänner att parkera på gatan.
Villan är omhändertagen med äldre standard och ytskikt, moderniseringsbehov föreligger i hela bostaden.
Kommunalt vatten & avlopp.

I trivsamma Mesta bor du i ett lugnt område på nära avstånd in till Eskilstunas stadskärna. Området ligger naturnära omgivet av åkrar och grönområden. Mesta är mycket barnvänligt med förskola samt en skola för barn från förskoleklass till åk 3. Kort cykelavstånd till Borsökna med populär badplats. Till Eskilstuna centrum tar du dig bekvämt på cykel längst med cykelvägar alternativt via buss med täta avgångar.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Hall
Ni kliver in genom ytterdörr med glasrutor och vackert överljus. Innanför dörren finns utmärkt yta för ytterskor för att sedan ta en halvtrappa upp till hallen. Där finns hatthylla och inbyggt garderob till förvaring av vinterjackor. Från hallen ansluter de flesta av entréplanets rum.

Kök
Intill vänster finns områdets piggaste kök med sin gula färg på köksluckorna. Vem blir inte glad av att kliva in här? Originalkök från när bostaden uppfördes 1966 med tidstypisk kryddlåda under överskåpen. Stor rostfri diskbänk intill den väggmonterade köksblandaren. Bänkyta för att förvara kaffekokare och brödrost samt att tillreda mat. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn och fläkt samt kylskåp. Fönster över arbetsbänk och vid matplatsen. Rummet kan möbleras med matbord för 4 personer.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum som ger utrymme för socialt umgänge. Här går det att möblera med soffgrupp och mediamöbel eller bjuda upp till dans till pianots ljuva toner. Dansstegen tar du över det välbevarade ekparkettgolvet. Vackert ljusinsläpp från två väderstreck. På gaveln finns stort fönsterparti och utgång till trädgårdens stenlagda uteplats.

Sovrum 1
Bostadens stora sovrum ligger rakt fram från hallen. Rummet kan enkelt möbleras med dubbelsäng och sängbord. Här finns tre platsbyggda garderober som ger er gott om förvaringsutrymme. Stort fönster med vacker utsikt mot trädgården.

Sovrum 2-3
Med ingång via köket ligger två sovrum som kan inredas med enkelsäng och byrå. Garderob finns i vardera rum. Möblera ena sovrummet som kontor om så önskas.

Badrum
In till höger från hallen ligger bostadens badrum. Här hittar ni toalettstol, badkar och handfat med vägghängt spegelskåp. Golv och väggar är klädda i våtrumsmatta i ljus nyans. Öppningsbart fönster över badkaret ger bra ljus till rummet.

Källare
I hallen ligger trappa som leder ner till källaren. Källaren utgör lika stor yta som entréplan och är fördelat på flera rum. Här hittar ni förrådsutrymmen, matkällare och två rum som kan möbleras som allrum/hobbyrum. Tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin och vask. Rummen har typiska källarfönster som släpper in ljus samt ena förrådet har utgång mot trädgården.

Trädgård
Välvårdad trädgård som inbjuder till kurragömma mellan bärbuskar och fruktträd. Här finns vinbärsbuskar, äppelträd och flertalet vackra rosenbuskar. Lättskött gräsmatta med buskar och stora träd. Växtligheten utgör en trivsam oas att njuta på med insynsskyddat läge från grannarna. Tät Ölandstok blommar vackert mot gatan. Vid fastighetens infart hittar ni carport med plats för en bil samt utrymme för trädgårdsredskap.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Boarea 85 kvm
Biarea 85 kvm
Byggnadsår 1966
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp året om.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Tak Tegel
Grundläggning Källare/Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2023-08-08
Primärenergital 124

Ekonomi

Pris 1 895 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 388 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 748 000 kr
Värdeår 1966
Summa inteckningar/pantbrev 480 000 kr
Driftkostnad 35929 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 18646 kr
 • Vatten/avlopp: 5645 kr
 • Försäkring: 5000 kr
 • Renhållning: 2684 kr
 • Hushållsström: 3954 kr

Elförbrukning 1 591 kWh/år

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 748 000 kr
 • Småhusmark: 640 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 639 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt
  Parkering Carport

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Tomtindelning (1964-06-03) Stadsplan (1964-02-03)

  Planritning entréplan
  Planritning entréplan
  Planritning källare
  Planritning källare
  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR