Vikenvägen 21A

Eskilstuna 1 875 000 kr

Sommarstugedröm eller nybyggnadsdröm i Mälarnära Solvik!

Välkomna till denna underbara idyll i Mälarnära och gemytliga Solvik! Här finns alla möjligheter att skapa ert egna paradis. Nyttja byggnaderna som finns idag eller riv den äldre stugan och bygg ett nytt hus! I dagsläget står två mindre stugor på tomten som båda är vinterbonade och inredda för bostadsändamål. Den större stugan är uppförd 1961 och omfattar ca 45 kvm. Byggnaden är renoverad och väl underhållen. Här erbjuds charmiga detaljer såsom vedeldad spis och vackra fönster. Stugan omfattar en rymlig entré, kök, sovrum, badrum med tvättavdelning samt en bastu/förråd som nås utifrån.

Den mindre stugan är uppförd på senare år och erbjuder en boyta om ca 28 kvm. Huset är optimalt planerat med ett rymligt kök, vardagsrum, badrum, sovrum och hall med förvaring. Öppet till nock i de sociala delarna ger en härlig rymd! Smarta lösningar såsom dold förvaring ovanför sovrum samt tv-vägg som kan roteras mellan både vardagsrum och sovrum. Köket är fullutrustat med alla bekvämligheter och badrummet är helkaklat med golvvärme. Kommunalt VA och el är indraget i båda byggnaderna och fiber finns indraget i den mindre stugan.

Friköpt tomt och fastigheten passar även utmärkt för den som vill bygga nytt. Detaljplanen medger en byggrätt om 120 kvm med en taknockshöjd om 6 meter. Se detaljplan under fliken "Dokument". Den mindre stugan är vinterbonad och har alla bekvämligheter vilket innebär att det går nyttja som bostad under byggnationstiden. Tomten är plan och välskött med fina planteringar och odlingsmöjligheter. Här finns även en grusad uppfart med plats för flera bilar samt en carport med plats för en bil.

I Solvik bor du i en Mälarnära idyll endast några kilometer från Torshälla och en knapp mil från Eskilstunas centrala delar. Mälaren ligger en kort promenad från fastigheten där både bad och möjlighet till båtplats finns. I Torshälla finns de flesta bekvämligheter såsom restauranger, bibliotek och flera välsorterade matvarubutiker, förskolor och grundskolor upp till årskurs 9. Vidare finns välrenommerade Mälarbadens golfklubb på cykelavstånd och bredvid golfbanan finns restaurangen Mälarbadens Sjökrog. Här bor du lantligt men endast ett stenkast från alla de bekvämligheter som städerna erbjuder.

Varmt välkomna att kontakta mig redan idag vid intresse!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 4 varav 2 sovrum
Boarea 45 kvm. taxeringsinformation

Storstuga
Entré
Ljus och välkomnande entré som med fördel kan nyttjas som antingen matrum eller vardagsrum. Underbart ljusinsläpp från flertalet fönster. Vitmålat tak, vita väggar och ett ljust klickgolv.

Kök
Rymligt kök som renoverats varsamt. Här finns en charmig vedspis (ej i bruk idag, men går att återregistrera). Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis med ugn samt gott om förvaring. Släta grå skåpluckor som matchas mot bänkskiva i trä och rostfritt. På golvet ligger ett parkettgolv och väggar samt tak är vita. Fint ljusinsläpp genom stort fönster.

Sovrum
Från köket nås ett generöst sovrum. Här finns plats för dubbelsäng och extern förvaring. Väggar, golv och tak enhetligt med kök. Fint ljusinsläpp genom fönster.

Badrum
Större badrum som är utrustat med duschplats, kommod med handfat, spegelskåp, toalettstol, varmvattenberedare, tvättmaskin och förvaringsmöbel. Tak och väggar är beklädda med träpanel och på golvet ligger ett löst trägolv ovanpå ett klinkergolv. Duschutrymmet kar kakel på väggar, klinker på golv och duschväggarna består av glasblock. Ljusinsläpp genom två mindre fönster.

Bastu/förråd
Bastu/förråd som nås från husets baksida via separat ingång.


Komplementbyggnad
Hall
Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda förvaringslösningar. Golvet är beklätt med ett slitstarkt klickgolv och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum med ryggåstak som ger en härlig rymd. Öppen planlösning mot kök och härifrån nås även bostadens sovrum. Smart förvaringslösning på vindsutrymme ovanför sovrum och en roterande tv-hållare som gör att tvn kan nyttjas från både vardagsrum och sovrum. Klassiskt parkettgolv och vitmålade väggar och tak.

Kök
Fullutrustat kök som går i samma stil som köket i storstugan. Grå skåpluckor, svarta handtag och en bänkskiva i ek ger ett stilfullt intryck. Köket är utrustat med häll, ugn, integrerad kyl/grys samt integrerad diskmaskin. Fint ljusinsläpp genom fönster och ryggåstak som ger extra rymd. Även här vitmålade väggar och tak samt parkett på golvet.

Badrum
Helkaklat badrum med vitt kakel på väggar samt ett grått klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med duschhörna med vikvägg i glas, toalettstol, kommod med handfat samt ett spegelskåp med inbyggd ledbelysning. Spottar i tak och ett mindre fönster ovanför toalettstol.

Sovrum
Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng samt sängbord. Mörkblå väggar, vitt tak och parkettgolv enhetligt med vardagsrum och kök. Fönster som bidrar med ljusinsläpp.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Boarea 45 kvm
Biarea 28 kvm
Byggnadsår 1961
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Tak Plåt
Grundläggning Torpargrund
Uppvärmning Direkt El, luftvärmepump
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader På tomten finns ett fristående förråd samt en carport med plats för en bil.

Renoveringar utförda 2018-2022
Ombyggnation friggebod till attefallshus
Altan
Carport
Plank
Staket

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 1 875 000 kr
Taxeringsvärde 954 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 473 000 kr
Värdeår 1961
Summa inteckningar/pantbrev 1 120 000 kr
Driftkostnad 32300 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 7000 kr
 • Försäkring: 3600 kr
 • Hushållsström: 18000 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 3200 kr
 • Övrigt: 500 kr

Uppvärmning inkluderat i "Hushållsström".


Taxeringsvärde:

 • Smahusmark: 481 000 kr
 • Smahusbyggnad: 473 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1074 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Närområde

  Allmänt I Solvik bor du i en Mälarnära idyll endast några kilometer från Torshälla och en knapp mil från Eskilstunas centrala delar. I Torshälla finns de flesta bekvämligheter såsom restauranger, bibliotek och flera välsorterade matvarubutiker, förskolor och grundskolor upp till årskurs 9. Vidare finns välrenommerade Mälarbadens golfklubb på cykelavstånd och bredvid golfbanan finns restaurangen Mälarbadens Sjökrog. Här bor du lantligt men endast ett stenkast från alla de bekvämligheter som städerna erbjuder.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Lövstavret GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Tumbo-Lövsta GA:1 ändamål: Vägar
  Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0484-06/73.1
  Planbestämmelser Detaljplan

  Video

  Film

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR