Galléengatan 16

Eskilstuna 5 875 000 kr utgångspris

Unikt tillfälle att förvärva ståtlig villa på attraktiva Djurgården!

Äntligen till salu! Nu ges möjlighet att ta över denna fantastiska villa om hela 232 + 130 kvm. Bostaden erbjuder generösa sociala ytor med en genomgående planlösning mellan matrum, tv-rum och vardagsrum, stort kök och musikrum på entréplanet. På övre plan finns allrum med utgång till balkong i sydväst och en fin utsikt över områdets takåsar. Vidare har våningsplanet tre stora sovrum, badrum och bastu samt tillgång till väl tilltagna vindsutrymmen. Källarplanet disponeras med tvättstuga, badrum samt ytterst goda ytor för förvaring. Här bor du på lummig och insynsskyddad trädgårdstomt med lättskötta gröna ytor perfekta för umgänge och lek. Vidare finns uppfart med plats för flertalet bilar samt fristående garage. Fastigheten har äldre ytskikt vilket ger perfekt möjlighet för dig som köpare att sätta din prägel på boendet. Bekvämligheter såsom kommunalt VA, fiber och fjärrvärme finns. Besiktning är utförd, se bifogat protokoll.

Denna fantastiska bostad ligger på en av Eskilstunas absolut bästa adresser! Med närhet till Eskilstunas centrum såväl som härliga fritidsområden finns allt att tillgå. En enkel promenad leder till Eskilstunas äldre delar, Gamla staden. Här finns en rad olika butiker, exempelvis blomsterbutik, ostbutik, klädbutik, skönhetssalonger och mycket mer. Ytterligare ett par minuter till fots leder till Eskilstunas citykärna. Här erbjuds shopping, restauranger, högskola och tågstation med anknytning till hela Mälardalen. I bostadens absoluta närhet finns välsorterade matbutiker, pizzeria, kiosk, apotek, vårdcentral och träningsanläggningen Friskis och svettis. För den som gillar att motionera utomhus finns många vackra grönområden samt utomhusgym. I närområdet finns flera kommunala förskolor och skolor.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 8 varav 4-5 sovrum
Boarea 232 kvm. taxeringsinformation

Entréplan

Hall
Varmt välkommen in i denna unika bostad med rejäla ytor och härliga karakteristiska detaljer. Bostadens hall har vitmålade väggar och mörk bröstpanel enhetlig med trapphus. I entrédelen ligger ett mycket tåligt och stilrent klinkergolv i jordnära ton. Här finns plats för skoställ och övriga inredningsdetaljer. Från entrédelen och en halv trapp upp nås inre hall med separat kapprum, gästtoalett och yta för möblemang.

Kök
Till vänster om hallen, via inre hall nås bostadens rymliga kök. Ytan präglas av ett rutigt mönstrat golv som ger rummet en särpräglad karaktär. I övrigt är köket inrett i neutrala kulörer med ljus skåpsinredning och jordnära toner i arbetsdelen. Här erbjuds bra förvaringsmöjligheter i både lådor och skåp, rymligt skafferi för torrvaror samt goda arbets- och avlastningsutrymmen med den tilltagna bänkytan. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, ugn med häll, fläkt samt diskho och blandare. Utrymme finns för köksbord och stolar. Rummet har ett behagligt ljusinsläpp tack vare stora vackra fönster i två väderstreck.

Matsal
I direkt anslutning till köket nås denna vackra matsal. Ytans väggar har randig tapet i ljus nyans som tillsammans med ett fint trägolv skapar en trivsam känsla. Möblera ytan med det större matsalsbordet såväl som annat möblemang. Rummet har fönster åt flera väderstreck vilket bidrar till rummets fina ljusinsläpp. Med bred öppning från detta rum nås bostadens tv-rum.

TV-rum
Stort och luftigt rum perfekt för umgänge sammanbinder hemmets rejäla sociala ytor. Idag används ytan som TV-rum och är möblerat med soffgrupp och bokhyllor. Här är enhetliga ytskikt på golv, väggar och tak med intilliggande rum. Generöst ljusflöde erbjuds från två stora fönster.

Vardagsrum
Innanför TV-rummet finns vardagsrum som fungerar utmärkt vid gästbjudningar för avkoppling och en trivsam social tillvaro. I platsbyggd garderob erbjuds utrymme för ytterligare förvaring. Även detta rum har parkettgolv, ljusa tapeter på väggar och gott om naturligt ljusinsläpp från två stora fönster i olika väderstreck. Rummets rymd och den stora öppningen mot hemmets andra sociala utrymmen bidrar till hemmets ytterst trivsamma atmosfär.

Musikrum
I anslutning till hall och vardagsrum finns musikrum som enkelt kan disponeras om till förmån för ytterligare sovrum. Här är rutigt mönstrad textilmatta på golv, vävtapet på väggar och platsbyggda garderober för förvaring av kläder och annat. I direkt access till rummet finns toalett. Gott om ljusinsläpp från fönster i två riktningar.

Övre plan
Via rejäl stentrappa klädd i textil nås tilldragande hall i bostadens övre plan. Här flödar ljuset in via smakfullt halvmåneformat fönster. Hallen har ett tåligt klinkergolv med komfortgolvvärme, mörk panel på väggar och ljusa tak. Plats finns att möblera med extern förvaringsmöbel. Från hallen nås bostadens generösa vindsutrymmen som vid behov ger möjligheten att inredas till ytterligare boutrymmen. Vidare finns bra förvaringsmöjligheter med två klädkammare.

Allrum
Våningsplanets stora sociala rum erbjuder en mörk panel på vägg, parkett på golv samt två stora fönster och altandörr med utgång till hemmets vackra balkong.

Balkong
Balkongen är en av Djurgådsområdets vackraste utsiktsplatser med vyer över omkringliggande villaområdes takåsar och grönskade trädgårdar. Här ges plats för den stora matgruppen och grillen. Vidare kan du njuta av solen både eftermiddagar och kvällar. För den som önskar lä och skugga finns möjlighet att nyttja markisen.

Sovrum 1
Innanför allrummet finns detta harmoniska sovrum. Även här återfinns parkettgolvet och ljusa tapeter på väggar. Möblera rummet med dubbelsäng, sängbord och övrig inredning. Sovrummet har befintlig förvaring i garderober med spegeldörrar såväl som platsbyggd garderob. Här är ett omfångsrikt fönsterparti som släpper in gott om dagsljus. I anknytning till sovrummet finns två klädkammare med bra utrymme för förvaring samt gästtoalett.

Badrum
I anslutning till våningens fösta sovrum finns stort badrum med duschplats, kommod med ovansittande spegelskåp, bastu och solarium. Rummet är stort och ger även utrymme för sittgrupp i anslutning till bastun. I främre delen finns klinkerbelagt golv och blommigt mönstrad tapet utmed en av rummets väggar. Längre in nås plastmatta på golv och ljus panel på vägg. Duschplatsen är utrustad med duschkabin.

Sovrum 2
Ytans väggar är tapetserade i blommigt mönstrad tapet som komponeras av parkettgolv samt ett smakfullt målat tak i rosa ton. Här är möblerat med skrivbord och soffgrupp men går enkelt möblera om med större säng, sängbord och övriga möbler. Befintlig förvaring i två garderober såväl som platsbyggt skåp. Rummets fönster släpper in gott om ljus.

Sovrum 3
Ytan präglas av trivsamma ljusa ytskikt med randigt mönstrad tapet på vägg och smakfullt fiskbensmönstrat trägolv. Här ryms dubbelsäng, sängbord och extern förvaringsmöbel. Gott om förvaringsmöjligheter med platsbyggda garderober.

Källarplan
Via dörr till vänster om entrén nås källarplanet. Här är bland annat en lätttillgänglig och mycket omfångsrik tvättstuga, hobbyrum och snickarbod samt badrum med bubbelbadkar. Flertalet förvaringsrum erbjuder ytterst generösa utrymmen för förvaring.

Övrigt
Bostaden har en vacker trädgårdstomt, väl insynsskyddad från gatan. Här finns lättskött gräsmatta, fruktträd, buskar, planteringar och övrig grönska samt mysig uteplats med paviljong och utrymme för möbelgrupp.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Boarea 232 kvm
Biarea 130 kvm
Byggnadsår 1920
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 1979
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Betong/trä
Fasad Tegel
Fönster 3-glas
Tak Tegel
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Fristående garage med plats för en bil.

Utförda renoveringar:
Balkong 1999
Fönsterbyte 2008
Delvis byte av hängrännor på framsida 2017
Framdragning av varmvattenledningar till toaletter 2020
Rörarbeten i källare 2020

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2022-05-10
Primärenergital 114

Ekonomi

Pris 5 875 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 610 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 505 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar/pantbrev 103 500 kr
Driftkostnad 51254 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 30325 kr
 • Vatten/avlopp: 4586 kr
 • Försäkring: 3104 kr
 • Renhållning: 3473 kr
 • Hushållsström: 9766 kr


Taxeringsvärde:

 • Smahusbyggnad: 2 505 000 kr
 • Smahusmark: 1 105 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 762 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt
  Parkering Plats för ett flertal bilar på uppfarten. Garage med plats för en bil. Möjlighet för gäster att stå utmed gatan där det råder fri parkering.

  Närområde

  Allmänt Denna fantastiska bostad ligger på en av Eskilstunas absolut bästa adresser! Med närhet till Eskilstunas centrum såväl som härliga fritidsområden finns allt att tillgå. En enkel promenad leder till Eskilstunas äldre delar, Gamla staden. Här finns en rad olika butiker, exempelvis blomsterbutik, ostbutik, klädbutik, skönhetssalonger och mycket mer. Ytterligare ett par minuter till fots leder till Eskilstunas citykärna. Här erbjuds shopping, restauranger, högskola och tågstation med anknytning till hela Mälardalen. I bostadens absoluta närhet finns välsorterade matbutiker, pizzeria, kiosk, apotek, vårdcentral och träningsanläggningen Friskis och svettis. För den som gillar att motionera utomhus finns många vackra grönområden samt utomhusgym. I närområdet finns flera kommunala förskolor och skolor.
  Parkering Plats för ett flertal bilar på uppfarten. Garage med plats för en bil. Möjlighet för gäster att stå utmed gatan där det råder fri parkering.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Stadsplan Tomtindelning

  Video

  Film

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR