Östra Storgatan 2B

Eskilstuna 1 200 000 kr utgångspris

Välkommen till en av föreningens finaste minitvåor högt upp i huset! (vån 6)

Kvadratsmart lägenhet med hotellkänsla i en av Eskilstunas mest populära föreningar! Lägenheten erbjuder renoverade ytskikt från -16/-17 som nytt kök, nya golv, uppbyggt sovrum och målade väggar. Här finns en mängs påkostade detaljer som pop-up-uttag, infälld LED-belysning, motordriven infälld TV (som ingår) samt platsbyggda garderober. Stambytt badrum. Möjlighet till snabbt övertagande om så önskas!

Brf Nåldynan 1 & 2 är en mycket välskött förening med låga månadsavgifter där Januari dom senaste åren varit avgiftsfri! Bekvämt boende i fastighet med säkerhetsdörr, automatdörrar, hissar, rymliga entréer och parkerings- och garageplatser intill fastigheten. Stammar, tak och fönster mm. är bytta och installerade solpaneler bidrar till miljövänlig och kostnadseffektiv elförsörjning! Bredband via Telia. Grön innergård med nyanlagda gemensamma uteplatser bland vackra blommande planteringar. Bra tvättmöjligheter med tvättrum, torkrum och torktumlare samt mangelrum.

Här bor du attraktivt och lugnt med närhet till grönområden i Stadsparken och Slottsbacken. I närheten ligger även Balsta Musikslott där det ordnas olika musikevenemang med möjlighet att spela med likasinnade. I området finns stora ytor för fotboll och annan idrott. På vintrar anläggs skidspår så fort snön kommer. Nyligen anlagda Balsta Våtmarkspark för fågelintresserade med fina promenadstråk via kurviga grusvägar och broar över fågelbadet. I omgivningen finns flera mataffärer, konditori, pizzerior, busshållplats och lekplatser. Skola och förskola något kvarter bort. En fin promenad eller cykeltur över ån leder till centrum.

Välkommen att anmäla dig till visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => Yes [total_number_of_floors] => 7 [floor] => 6 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Ja ) 1

Planlösning

Antal rum: 2
Boarea: 41 kvm. föreningens information
Hiss: Ja
Våning: 6 av 7

Interiör
Hall
Välkomnande hall med slitstarkt klinkergolv och plats för avhängning av ytterkläder och skor. Vidare i lägenheten finns vitlaserat parkettgolv i ask. I taket sitter infällda spottar med dimbar LED-belysning. Ytterdörren består av en säkerhetsdörr.

Badrum
Stambytt badrum som totalrenoverades i föreningens regi i samband med stambytet 2003/2004. Badrummet har uppgraderats med kommod med tvättfat och förvaring samt badrumsskåp.

Sovrum
Sovrum med hotellkänsla som har inbyggda skjutdörrar, garderober och LED belysning samt USB-uttag. Härligt ljusinsläpp från vardagsrummet. Plats för större säng och sängbord.

Vardagsrum/kök
Stilrent kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Högt i tak och ljusa ytskikt samt stora fönsterpartier och utgång till balkong med fantastisk utsikt över Eskilshem. Köket har bra förvaring och god arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn och diskmaskin. Plats för matbord för ca 4-personer.
Vardagsrummet ger gott om plats för soffgrupp, soffbord, media-möbel. Idag finns en motordriven tv-bänk som ingår i köpet.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus
Boarea: 41 kvm
Byggnadsår: 1960
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk (frånluft)
Övriga byggnader: Till lägenheten hör stort källarförråd och matförråd.
Tvättstuga och cykelförråd finns i trapphuset.
TV via till kabelnät, basutbud ingår i månadsavgiften.
Fiber-LAN bredband via Telia.

Renoveringar och förbättringsarbeten:
Tambyten av kök och badrum 2004/2005.
Avtal med ComHem 2004.
Takomläggning 2006.
Balkongrenovering 2007.
Cykelförråd 2007.
Fönsterbyte 2008.
Sopsorteringshus 2008.
Bredband Telia (fiber) 2009.
Asfaltering 2010.
Renovering av lokal mm 2011
Energibesparingsarbeten 2011
Renovering av skärmtak balkonger 2012
Målning av husgrund 2012
Solcellsanläggning 2014
Bredband fiber 2014
Tak (plåt och stuprör) 2016
Renovering trapphus 2019

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Ja
Datum: 2018-09-25
Primärenergital: 83

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 5-3274-2-45-3 i Brf Nåldynan 1 & 2 i Eskilstuna
Pris: 1 200 000 kr utgångspris
Avgift: 2121 kr/mån
Driftkostnad: 3000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1000 kr
  • Hushållsström: 2000 kr

Enligt schablonberäkning

Bostaden är pantsatt .

Andel i förening: 0.38307%

Närområde

Allmänt: Bostaden är belägen med attraktivt läge på Norr, här finns något för alla! Med gångavstånd till Munktellarenan finns möjlighet till många fritidsaktiviteter som till exempel pingis, badminton och friidrott. Eskilstunas konstmuseum är beläget i närheten och länkas samman med restaurang P2 samt Lokomotivet som anordnar olika former av arrangemang med bland annat välkända artister. Området präglas just nu av spännande förändringar. Några av dessa är Eskilstunas nya badhus som är beläget intill Munktellstaden samt STIGA multiarena.
Parkering: Separat kö till föreningens platser. Möjlighet att parkera utmed gatan med månadsbiljett.

Förening

Föreningsnamn: Brf Nåldynan 1 & 2 i Eskilstuna
Organisationsnummer: 718000-0577
Allmänt om föreningen: Föreningens egendom omfattar fastigheterna Nåldynan 6 och 7 belägna på Noachsgatan 14 A-B, Gränsgatan 3 och Östra Storgatan 2 A-B i Eskilstuna. Totalt finns 195 bostäder om 11 878 kvm samt 5 lokaler om 404 kvm i föreningen. Lägenheterna är fördelade på 70 st lgh om 1 rok, 65 st lgh om 2 rok, 48 st lgh om 3 rok och 12 st lgh om 4 rok.
Föreningen har en låg belåningsgrad.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Södermanland.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Bilder

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR