Penningvägen 9

Eskilstuna 3 615 000 kr utgångspris

Renoveringschans i populära Hagnestahill!

Varmt välkommen till denna välplanerade villa om hela 109 + 109 kvm. Fastigheten är friköpt och ligger vackert belägen på höjden med ett insynsskyddat läge. Huset erbjuder ett flertal sovrum, stort vardagsrum intill köket, badrum WC och bastu. Möjlighet att sätta egen prägel på ytskikten och göra till familjens drömhus. Här bor du i lugnt område endast kort cykelavstånd från centrumkärnan. I närområdet finns förskola och skola och här finns även goda möjligheter till utövande av fritidsaktiviteter som golf, friidrott och fotboll. På ett par minuter tar du dig till påfart till E 20. Varmt välkommen på visning!

OBS! Fastigheten säljs med friskrivningsklausul vilket innebär att dödsboet inte ansvarar för dolda fel. Fråga mäklaren för mer info.

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 6 varav 3-4 sovrum
Boarea: 109 kvm. taxeringsinformation

Interiör
Hall
Välkommen in i en bostad med fantastiska möjligheter. Här ges chansen att sätta egen prägel på precis allt, endast fantasin sätter stopp. Bostadens hall präglas av dess omfång och genomtänka yta. Hallens väggar är tapetserade i en mörk ton och golvet belagt med en mörk parkett. Här erbjuds gott om plats för hatthylla, skoställ och övrigt möblemang.

WC
I anknytning till hallen finns denna tillgängliga gästtoalett. Utrymmet har tapetserade väggar och stenbelagt golv i grå ton. Här finns toalett, handfat och spegelskåp. Badrummet har fönster.

Kök
I höger riktning från hallen nås bostadens hjärta, nämligen köket. Här finns stora möjligheter att skapa ett drömlikt kök med all tänkvärd inredning man kan önska. Ytan är väl tilltagen och är i dagsläget tapetserad med en brokig tapet tillsammans med ett mörkt golv. Den maskinella utrustningen består av kylskåp, frys, ugn, fläkt, diskmaskin, diskho och blandare. Möblera rummet med köksbord och fyra stolar. Köket har ett vackert ljusinsläpp från rummets två fönster.

Vardagsrum
Innanför hallen och vägg i vägg med köket nås detta omfångsrika vardagsrum. Ytans väggar är tapetserade och golvet belagt med parkett. Möblera rummet med soffgrupp, soffbord och övrigt möblemang. Rummet har ett magnifikt ljusinsläpp tack vare flertalet fönster längst rummets ena långsida. Här finns även en altandörr som leder väg ut till bostadens altan och trädgård.

Sovrum 1
Trevligt rum med tapetserade väggar och mörkt golv. Möblera rummet med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Från sovrummet nås bostadens takade altan. Rummet har befintlig förvaring i tre rymliga garderober. Sovrummets fönster släpper in gott om dagsljus.

Sovrum 2
Rummet har ljusa väggar, fototapet och mörkt golv. Här finns befintlig förvaring i två inbyggda garderober med vita skåpdörrar. Möblera rummet med större säng, sängbord och övrig inredning. Rummet har fönster.

Sovrum 3
Sovrum med tapetserade väggar och mörkt golv. Möblera rummet med större säng, sängbord och övrig inredning. Här finns gott om förvaring i tre väggfasta garderober. Rummets fönster skänker ytan fint ljus.

Badrum
Badrummet är inrett med brokig våtrumstapet och våtrumsmatta. Här finns badkar, dusch, toalett, bidé, handfat, blandare, badrumsskåp. Badrummet har fönster.

Källarplan
Källarplanet utgörs till stor del av en mysig och rymlig gillestuga, med mycket stora möjligheter. Gör i ordning denna till ett härligt rum, inred med soffgrupp och kanske en bioduk. Här kan även härliga stunder avnjutas framför eldstaden. Gillestugan har fönster. Planet har också en tilltagen förrådsdel stort nog att inrymma det mesta, eller varför inte göra om detta utrymme till hemmagym eller liknande, fönster finns. Källarplanet har även ett mindre förråd. Planet innefattar även ett hobbyrum samt en klädkammare. Utöver detta finns också en tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torkskåp, tvättho och diskbänk. Tvättstugan är helkaklad och har fönster. Här finns även bastu, helkaklat duschutrymme och en separat WC utrustad med toalett och handfat, ytan är helkaklad.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plansvilla med källare
Boarea: 109 kvm
Biarea: 109 kvm
Byggnadsår: 1975
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Betong/lättbetong
Fasad: Kalksandsten
Fönster: 2-glas
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Källare/Betongplatta
Uppvärmning: Luftvärmepump och direktverkande el
Ventilation: Mekanisk frånluft

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Ja
Datum: 2021-05-21
Primärenergital: 137

Ekonomi

Pris: 3 615 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2 099 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1 410 000 kr
Värdeår: 1975
Summa inteckningar/pantbrev: 335 000 kr
Driftkostnad: 38897 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 26000 kr
 • Vatten/avlopp: 5000 kr
 • Försäkring: 4000 kr
 • Renhållning: 2897 kr
 • Sotning: 1000 kr

Driftkostnaden är beräknad enligt schablon för liknande hus. Hushållselen är inkluderad i uppvärmningskostnaden.


Taxeringsvärde:

 • Smahusmark: 689 000 kr
 • Smahusbyggnad: 1 410 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 1162 kvm
  Tomttyp: Trädgådstomt
  Parkering: Plats för en bil i garaget och fler på uppfarten. Gäster har även möjlighet att parkera utmed gatan.

  Närområde

  Allmänt: Denna bostad är belägen i ett mycket populärt och barnvänligt område. I bostadens närområde finns flertalet lekparker, grönområden och promenadstråk. I området finns gott om gång och cykelvägar som leder väg in till Eskilstuna centrum bland annat. För den som pendlar med stadstrafik finns hålla plats som nås till fots på någon minut. För den som färdas med bil ligger motorvägen någon minut bort. I närområdet finns en mycket välsorterad matvarubutik. Gillar man vintersport och andra fritidsaktiviteter ligger isstadion, Eskilstuna friidrottsarena samt Eskilstuna tennishall med fem minuters promenad bort. Bostaden ligger belägen i närheten av kommunal förskola och skola som täcker F-9.
  Parkering: Plats för en bil i garaget och fler på uppfarten. Gäster har även möjlighet att parkera utmed gatan.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Samfällighet: Eskilstuna Odlaren S:1, Samfällighet: Eskilstuna Odlaren S:10, Samfällighet: Eskilstuna Odlaren S:12, Samfällighet: Eskilstuna Odlaren S:2, Samfällighet: Eskilstuna Odlaren S:8
  Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR