Tegelbruksgatan 5

Eskilstuna 1 695 000 kr utgångspris

Smakfullt renoverad 2-planslägenhet i centralt läge!

Smakfullt moderniserad 2-planslägenhet i centralt läge! 3 rum och kök om 74,4 kvm i häftig planlösning. Fina sociala ytor mellan kök och vardagsrum på det övre planet med tillgång till balkong från våning 5 av 5. Här har man hög fin utsikt över områdets takåsar och torget nedanför. Fin trappa ner till undervåningen med 2 bra sovrum och ett nyrenoverat badrum i toppskick. Genomgående smakfulla ytskikt med fina golv och ljusa moderna färger och tapeter på väggarna.

Utmärkt centralt läge med närhet till tågstation, mälardalens högskola och centrumkärnan. Nära till Kronskogen med fina promenadstråk och motionsspår. Flera matbutiker och restauranger i området.

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => Yes [total_number_of_floors] => 5 [floor] => 5 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Ja ) 1

Planlösning

Antal rum: 3
Boarea: 74.4 kvm.
Hiss: Ja
Våning: 5 av 5

ENTRÉPLAN/ÖVRE PLAN
Hall
Entréhall med bra klädavhängning i garderob med skjutdörrar. Parkettgolv och till vänster trappa med snyggt glasräcke ner till nedre våningen.

Kök och vardagsrum
Modern öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med fina golv som harmoniserar mot de ljusa väggarna och fondvägg med mönster som sätter karaktär till våningsplanet. Snyggt kök med gott om förvaring i både över- och underskåp. Bra arbetsytor på slitstark laminatskiva med kakel ovan. Bra arbetsbelysning med spotlights under överskåpen. Inbyggnadsugn, induktionshäll, fläktkåpa, kyl/frys och diskmaskin. Matplats intill stort fönster. Vardagsrum med plats för en stor soffgrupp och mediamöbel samt ett större matbord om så önskas. Övre planet präglas av sitt höga läge med ett mycket generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier som täcker nästan hela kortsidan. Utgång till balkongen med utsikt över takåsarna, torget och ner mot stan. Markis finns.

NEDRE PLAN
Inre hall med 2 bra förrådsutrymmen, parkettgolv och vitmålade väggar. Hallen angränsar mot båda sovrummen och badrummet.

Badrum
Nyrenoverat och stambytt badrum -21 i toppskick. Moderna neutrala färgval med vita helkaklade väggar och grått klinkergolv. Smakfull belysning med integrerade spotlights i både taket och i spegelskåpet som hänger över handfatet i kommod. Vägghängd wc och duschhörna bakom vikväggar. Utrymme finns för toppmatad tvättmaskin för den som önskar.

Sovrum 1
Parkettgolv, tapet och gott om förvaring bakom platsbyggda garderober längst med en hel kortsida. Bra utrymme för dubbelsäng och nattduksbord.

Sovrum 2
Parkettgolv och vitmålade väggar. Förvaring i separat garderobsmöbel. Även här finns utrymme för dubbelsäng och nattduksbord.

2 st tillhörande förråd varav 1 vindsförråd och 1 matkällarförråd.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus
Boarea: 74.4 kvm
Byggnadsår: 1960
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Frånluft
Övriga byggnader:
Basutbud av TV-kanaler via ComHem ingår i månadsavgiften.
Bredband via ComHem och Telenor.

Källarförråd och ett litet matkällarförråd tillhör lägenheten.
Gemensam tvättstuga som renoverades i samband med stambytet -21.

Separat kö till 12 st p-platser (200kr/mån).
Gemensam tvättstuga och cykelförråd finns i källaren.

RENOVERINGAR I LÄGENHETEN
All el genomgången och ny elcentral som sitter i garderoben vid hallen.
2006 Kök renoverat med nya stommar och köksluckor. Uppfräschat 2021 med ny bänkskiva och ny diskho. Diskmaskin -16, kyl/frys -16, inbyggnadsugn -21 och induktionshäll -21.
2011-2015 Genomgående renoverade ytskikt i hela lägenheten.
2021 Badrum stambytt och totalrenoverat med installerade fuktsensorer som tidigt känner av vid läckage och bryter inkommande vatten.

Energideklaration

Utförd: NotJa

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 503-012 i Brf FORMANNEN
Pris: 1 695 000 kr utgångspris
Avgift: 3517 kr/mån
Driftkostnad: 4800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1200 kr
  • Hushållsström: 3600 kr

Bostaden är pantsatt .

Andel i förening: 5.618%

Närområde

Allmänt: Bostaden är belägen ett stenkast från Eskilstuna centrum, här finns allt! Till fots nås shopping, restauranger, fik, nattliv, bibliotek, högskola och flera matbutiker. I bostadens absoluta närhet finns ett ansenligt utbud av restauranger, närbutiker och mycket mer. För den som pendlar med tåg har denna bostad det perfekta läget. En promenad på fem minuter leder nämligen till stadens tågstation med täta avgångar till hela Mälardalen. Vad det gäller övriga förbindelser finns här bra gång- och cykelbanor samt bra förbindelser med busstrafik precis utanför porten. Från bostaden har man även nära till den vackra å-promenaden och friluftsområdet Vilsta, där finns både badplats, elljusspår och andra motionsmöjligheter såsom utomhusgym.

Förening

Föreningsnamn: Brf FORMANNEN
Organisationsnummer: 718000-1153
Allmänt om föreningen: Fastighetens registerbeteckning ar Formannen 1. Föreningens fastighet omfattar 21 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, samt 1 lokal upplåten med hyresrätt. Fastighetens taxeringsvärde är kr 10.160.000:-, varav markvärde kr 3.217.000:-. Föreningens administrativa förvaltning har handhafts av Redovisarna i Eskilstuna AB. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa via Redovisarna AB:s gruppförsäkring. Styrelsens policy för andrahandsuthyrningar är att följa bostadsrättslagen.

2005 - Rörinfodring
2006 - Plåtklätts av balkonger
2009 - Nya tvättmaskiner och säkerhetsdörrar
2010 - Anslutning till fjärrvärme
2011 - Elinstallationer
2012 - Målning av trapphus, Termostatbyte, Dräneringsarbete
2014 - Dörrbyte till markisaffär, Pumpbyten, Ventilationsrensning OVK
2015 - Justering av värmesystemet
2016 Tvätt & målning av fasad.
2018 Byte av fjärrvärmeväxlare
2019 Nya tvättmaskiner
Nytt tak
2020-2022 -stambyte och renovering av tvättstuga
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Bilder

Övre plan Nedre plan

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR