Valingevägen 8

Eskilstuna 4 000 000 kr utgångspris

Ståtlig villa med ett av Eskilstunas bästa lägen!

Nu erbjuds en representativ familjevilla på lugn återvändsgata i omtyckta Borsökna! Här hittar du en välplanerad bostad med generösa sociala ytor. Hela entréplanet är renoverat och villan håller genomgående hög standard. På entréplan hittar vi två ljusa och rymliga sovrum, ett stort allrum, helkaklat modernt badrum samt stor tvättstuga. Härifrån finns även ingång till garage.
På övre plan ligger kök, matplats och vardagsrum i en öppen social planlösning. Här finns en mysig värmande öppen spis och utgång till både balkong och uterum. Övre plan inrymmer även ett sovrum och stort helkaklat badrum där bland annat ett rymligt bubbelbad skapar en lyxig känsla.
Fastigheten erbjuder ett påkostat värmesystem med bergvärme, mekanisk ventilation, fiber indragen samt kommunalt VA. Vidare finns möjlighet till bevattning med sommarvatten.

Bostaden har ett vidbyggt garage med stenlagd garageuppfart. Den stora inglasade altanen ligger i sydväst med öppet altandäck intill på bägge sidor och ger goda möjligheter att njuta av solen under den varmare årstiden. Här bor du i lugnt läge på återvändsgata i populära Borsökna med naturen på nära håll och Borsöknasjön med badplats inom kort promenadavstånd. Förskolor och skola finns i närområdet samt goda kommunikationer till centrala delarna av Eskilstuna.

Välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => ) 1

Planlösning

Antal rum: 6 varav 3 sovrum
Boarea: 160 kvm. taxeringsinformation

Entréplan

Hall: Du välkomnas in i bostadens trevliga hall där utrymme finns att hänga av kläder och ställa skor. På golvet ligger en praktisk grå klinker och väggarna är ljusa. Härifrån leder en nyrenoverad trapp i ek upp till övre plan.

Allrum: Rymligt allrum med parkett på golvet och smakfull grå tapet på väggar. På ena väggen finns en snygg infälld hylla. Generösa förvaringsmöjligheter finns med externa garderober såväl som stor klädkammare med praktisk inredning. Här finns gott om utrymme att exempelvis möblera med en större soffgrupp.

Sovrum 1: Via allrummet finns ingång till sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Här går väggarna i en ljust grå ton och på golvet ligger en parkett enhetlig med intilliggande rum. Rummet har fint ljusinsläpp genom två centralt placerade fönster.

Sovrum 2: Entréplanet erbjuder ytterligare ett sovrum som idag används till kontor. Även här går väggarna i en ljust grå ton och på golvet ligger en parkett. Rummet har fint ljusinsläpp genom två centralt placerade fönster.

Badrum: Stilrent badrum där golvet består av en mörk klinker och på väggarna sitter ett vitt kakel. Badrummet har spotlights i taket och ett stort vädringsfönster. Här är utrustat med wc, handfat med kommod och överhängande spegelskåp, handdukstork samt takdusch bakom glasvägg. Hög komfort med golvvärme.

Tvättstuga: Mycket rymlig tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Utöver tvättmöjligheter ges här även goda möjligheter till förvaring i garderober. På golvet ligger en ljusgrå kliniker och väggarna är ljusa. Hemmets bergvärmepump finns också installerad här.

Övre plan:

Kök: Stort och gediget kök med gott om förvaring och generösa arbetsytor. Massiva luckor i trä, ljust kakel och vitvaror i rostfritt. Här är utrustat med en diskret köksfläkt, inbyggnadsugn, häll, diskmaskin samt hel kyl och frys. Köket binds fint samman med den intilliggande matplatsen som har plats för ett större matbord. Utrymmet är ljust med generöst med fönstret i två väderstreck. Både kök och matplats har ljusa väggar, matplatsen har en parkett på golvet och i köksdelen ligger tålig klinker. Från köket finns utgång till uterum.

Vardagsrum och Matrum: Vardagsrum och matrum i vinkel som skapar en öppen och social yta för umgänge. I det öppna utrymmet finns plats för både matgrupp och soffhörna, här kan hela familjen samlas. Här kan du även värma dig framför den mysiga öppna spisen. Flertalet fönster ger rummet ett mycket fint ljusinsläpp. Matrummet har ljusa väggar och parkettgolv och vardagsrummet en mörk tapet och sammanhängande parkett. Härifrån finns utgång till balkong mot fastighetens framsida.

Badrum: Stort helkaklat badrum som ger en lyxig känsla. Badrummet har spotlights i taket och ett ljust kakel på både väggar och golv. Två stora vädringsfönster släpper in ljus. Här är utrustat med wc-stol, stort bubbelbadkar, duschplats innanför kaklade väggar, dubbla handfat med kommoder och överhängande spegelskåp samt ytterligare förvaring i vägghängda skåp. Hög komfort med golvvärme. Vid behov finns möjligheten att dela in badrummet till förmån för ytterligare ett sovrum. Se alternativ planlösning.

Sovrum 3: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Här är väggarna vita och på golvet ligger en parkett. God förvaring finns i garderober. Från sovrummet finns utgång till balkong.

Övrigt: Bostaden har ett vidbyggt garage samt en stenlagd garageuppfart och entré. En stor inglasad altan med rejält uterum finns i sydvästligt läge och intill denna ligger på bägge sidor öppet altandäck. Utmärkta förutsättningar för att njuta av solen under hela dagen!

Byggnad

Typ av byggnad: Enplanshus med suterrängkällare
Boarea: 160 kvm
Biarea: 37 kvm
Byggnadsår: 1981
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Betong/trä
Fasad: Tegel/Trä
Fönster: 3-glas isolerrutor
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Suterrängkällare
Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: Mekanisk frånluftsventilation
Övriga byggnader: Vidbyggt garage.
Förrådsbyggnad.

Renoveringar och underhåll:
Bergvärme 2012
Fiber 2015
Tak tvättat/behandlat 2017
Badrum entréplan 2017
Tvättstuga 2017
Nya klinkergolv, målning tak/väggar i hall 2017
El omdragen entréplan 2018
Nytt glas i fönster, sovrum entréplan 2018
Ekparkett sovrum och allrum entréplan 2018
Nya tapeter, ommålning av tak i allrum sovrum entréplan 2018
Garderober entréplan 2018
Persienner sovrum, övre plan 2018
Tujahäck mot gata 2018
Tapeter övre plan 2018/2019
Diskmaskin 2019
Trapprenovering, tapeter i trapp 2020
Målning av grund 2020
Radonsug 2020
Nya entrédörrar 2020
Spalje 2021

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd: Ja
Datum: 2017-01-20
Energikonsumtion: 56 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris: 4 000 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2 433 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1 900 000 kr
Värdeår: 1981
Summa inteckningar/pantbrev: 2 440 000 kr
Driftkostnad: 39007 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 8332 kr
 • Försäkring: 6036 kr
 • Renhållning: 2894 kr
 • Hushållsström: 20895 kr
 • Sotning: 350 kr
 • Övrigt: 500 kr

Under El inkluderas kostnad för uppvärmning.


Taxeringsvärde:

 • Smahusmark: 533 000 kr
 • Smahusbyggnad: 1 900 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 932 kvm
  Tomttyp: Trädgådstomt
  Parkering: Garage med plats för en bil. Stenlagd garageuppfartmed med plats för tre bilar. Fri parkering utmed gatan.

  Närområde

  Allmänt: Borsökna är en familjevänlig och populär del av Eskilstuna. Här bor du nära naturen och inom gångavstånd finns Borsöknasjön med badplats. I Borsökna/Mesta finns förskola, grundskola och goda kommunikationer till Eskilstunas centrala delar.
  Parkering: Garage med plats för en bil.
  Stenlagd garageuppfartmed med plats för tre bilar.
  Fri parkering utmed gatan.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Sommarvatten
  Planbestämmelser: Stadsplan

  Bilder

  Karta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR