Köpmangatan 19

Eskilstuna 3 495 000 kr utgångspris

Unik möjlighet att förvärva den charmiga bostad på Köpmangatan 19!

KLICKA PÅ VIDEO FÖR ATT SE FILM!! En bostad för den kräsne och den som vill ha en lägenhet utöver det vanliga! Nu finns chans att köpa 5 rok om hela 120 kvm. Bostaden erbjuder nytt kök, härliga sociala ytor, 3 sovrum och lägenhetens torn med magisk utsikt över staden. Bra förvaringsutrymmen och helkaklat badrum. P-plats tillhör lägenheten. Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Kliv in i Eskilstunas historia. Här på Köpmangatan hittar ni det unika boendet från mitten av 1800-talet.
Lanterninen som från början var prydd av röda o gröna glas ger en fantastisk utsikt över de gamla takåsarna på söder. Det dateras till år 1859 och lär ha byggts av den dåvarande ägaren / källarmästaren jacq svensson.
Här kan man njuta över vyn på Eskilstuna ån som leder oss bort till den pampiga kloster kyrka.
Här finns historia som sträcker sig flera sekel tillbaka.
Fastigheten har varit hotell, i källaren har det inrymts systembolagets första lager som öven idag bevarats i dess orginal.
Den har ägts av bland annat rådman och vinhandlare.
På gården finns en matkällare som även den funnits sen 1800-talet om inte tidigare ändå. Det sägs ha används stora stenblock på gården från det tidigare slott som fanns i staden men som brann ner.

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => No [total_number_of_floors] => 2 [floor] => 2 [floor_commentary] => [readable_elevator] => Nej ) 1

Planlösning

Antal rum: 5
Boarea: 120 kvm. föreningens information
Hiss: Nej
Våning: 2 av 2

Interiör
Välkommen in i en fantastisk, unik och särpräglad bostad. Samtliga ytor präglas av unika detaljer, sobra färgsättningar och stilsäker inredning. Stig in genom bostadens entré och tillgå bostadens centrala utrymmen en trappa upp.

Kök
Väl uppe för trappen möter köket med öppen planlösning och en mycket social, välplanerad yta. Köket är inrett med vita skåpfronter mot en grå köksbänk. Här erbjuds mycket goda arbetsytor som tack vare frånvaron av överskåp möjliggör socialt samspel medan middagen tillagas. Ytans väggar är målade i vitt och golvet består av en stilfull parkett. Kökets maskinella utrustning består av ugn, häll, fläkt, diskmaskin, diskho och blandare. Ytan har ett vackert ljus insläpp från flera fönster.

Vardagsrum
Med direkt access från köket nås denna öppna och ljus yta. Vardagsrummet utmärks av ett magiskt ljusinsläpp tack vare fönster samt en mycket vacker och stämningsgivande lanternin. Denna nås via trapp i rummet. Lanterninens polygonformade golv består av glas och bidrar till ytans enastående ljussättning. Möblera denna plats med bekväm sittmöbel alternativt bord och stolar. Varför inte inleda middagen i rummets öppna planlösning för att sedan bjuda med middagsgästerna en trappa upp och avsluta bjudningen med ett glas i lanterninen och njuta av den magiska utsikten över gamla stadens takåsar och vackra Eskilstunaån. Vardagsrummet har vitmålade väggar och enhetligt golv med köksdelen. Utöver detta finns även en iögonfallande och stilgivande vägg målad i ett snyggt mönster i grått och vitt. Möblera rummet med soffa, soffbord, mediabänk och övrig inredning. I övrigt ryms även matsalsbord och fyra stolar. Bortom den centrala ytan av vardagsrummet finns av avskild gång mot sovrum 1. Denna är möblerbar och möjliggör ett separat utrymme som med fördel inreds med en komfortabel fåtölj och skapar därmed en avslappnad läshörna eller dylikt.

Sovrum 1
Bortanför bostadens vardagsrum finns detta inbjudande sovrum. Ytan har målade väggar i vitt och stilfullt parkettgolv. Möblera rummet med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Sovrummet har mycket god förvaring i väggfasta garderober med vita dörrar samt en mycket rymlig klädkammare. Sovrummets fönster släpper in gott om dagsljus.

WC/Bastu
Vägg i vägg med sovrum 1 finns detta utrymme. Denna yta är försedd med helkaklade väggar i vitt och golv i grå ton. Här finns inredning som vägghängd toalett, kommod och spegelskåp. Här finns även en tilltagen bastu med plats för hela familjen. Utrymmet är även utrustat med dusch.

Sovrum 2
I motsatt ände av bostaden finns detta harmoniska sovrum. Ytan präglas av ljus färgsättning och parkettgolv. Rummet är försett med en hel garderobsvägg med vita skjutdörrar. Här ryms allt att önska, exempelvis kläder, skor, linne och mycket mer. Möblera rummet med dubbelsäng, sängbord och övrig inredning. Sovrummets fönster skänker ytan fint ljus.

Sovrum 3
Centralt i bostaden finns detta rum. Rummet har ljus färgsättning och parkettgolv. Möblera rummet med större säng, sängbord och annan inredning. Rummets takfönster skänker ytan behagligt ljusinsläpp.

Badrum
Mellan kök och sovrum 2 finns detta lyxiga och omfångsrika badrum. Ytan formas av ljusa toner och fint ljusinsläpp från takfönster. Här finns dusch med vikvägg i glas, toalett, handfat, spegel för förvaringshyllor. Badrummet är även utrustat med både tvättmaskin och torktumlare, detta är inbyggda och erbjuder praktiskt förvaring/arbetsbänk ovan.

Område
Denna makalösa bostad är belägen bland de mysiga och minnesvärda kvarteren i Gamla staden. Detta är ett lugnt område med bekvämt promenadavstånd till Eskilstuna centrum. Området präglas av historiska platser och äldre, mycket vackra byggnader. Stadsdelen har ett historiskt sinnelag och inbjuder till promenader där man på vägen kan göra enkla stopp för inhandling av allt från goda ostar till blomster och kläder. Runt hörnet finns flertalet caféer och restauranger, där vissa erbjuder behaglig utsikt över Eskilstunaån. Ett stenkast från bostaden ligger Söder med ytterligare café, restaurang och butiker. På några minuters gångavstånd finns Sveaplans köpcenter med bland annat välsorterad matvaruaffär, apotek och träningsanläggning. Bostaden har även närhet till parker, grönområden och vackra promenadstråk. Cirka 10 minuters promenad till tågstation och högskola.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus
Boarea: 120 kvm
Byggnadsår: 1859
Fönster: 2-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: På fastigheten finns två p-platser som föreningen har bestämt att de ska tillhöra de två största bostäderna.
Gemensam tvättstuga och sophantering samt flytbrygga vid ån och tillgång till båt.
Förråd som tillhör lägenheten finns
Internet via: Bredband2 (stadsnät finns)

Energideklaration

Utförd: NotJa

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 153-201 (1201) i BRF Köpmangatan 19
Pris: 3 495 000 kr utgångspris
Avgift: 5560 kr/mån
Driftkostnad: 4200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1200 kr
  • Hushållsström: 3000 kr

Enligt schablonberäkning

Andel i förening: 21.1899%

Närområde

Allmänt: Bostaden är belägen i Gamla stadens mysiga kvarter, ett lugnt område med bekvämt promenadavstånd till Eskilstuna centrum. Runt hörnet finns caféer och restauranger, en kort bit från lägenheten ligger Söder med ytterligare caféer och butiker. På några minuters gångavstånd finns Sveaplans köpcentra med bland annat välsorterad matvaruaffär, apotek och träningsanläggning. Närhet även till parker och grönområden. På kort gångavstånd nås tågstation med täta avgångar till Stockholm och Västerås.
Parkering: P-plats tillhör lägenheten.

Förening

Föreningsnamn: BRF Köpmangatan 19
Organisationsnummer: 769627-0110
Allmänt om föreningen: Brf Köpmangatan 19 omfattar 7 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler upplåtna med hyresrätt. Fastigheten har även 2 parkeringsplatser som tillhör de två största lägenheterna i föreningen. Redovisarna AB är ekonomisk förvaltare, se årsredovisningen för de senaste reparationerna som föreningen utfört.

Bilder

Fotad av Annakarin Nordstrand @hypertyper Fotad av Annakarin Nordstrand @hypertyper Fotad av Annakarin Nordstrand @hypertyper Fotad av Annakarin Nordstrand @hypertyper Fotad av Annakarin Nordstrand @hypertyper Fotad av Annakarin Nordstrand @hypertyper Fotad av Annakarin Nordstrand @hypertyper Fotad av Annakarin Nordstrand @hypertyper Fotad av Annakarin Nordstrand @hypertyper

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR