Mestavägen 20

Eskilstuna 2 550 000 kr som utgångsbud

Välskött enplansvilla med källare om totalt 160kvm bo/biarea i populära Mesta!

Smakfullt renoverad enplansvilla med källare. Här finns många fina detaljer såsom platsbyggt kök -14 i klassik stil med påkostad maskinell utrustning och vackra kalkstensgolv med golvvärme. Matrum med enstavsparkett och braskamin från danska HWAM. Fina sällskapsytor med ytterligare ett umgängesrum med fina trägolv och ljusa ytskikt. Helkaklat och modernt renoverat badrum -15 med tvättpelare och vattenburen golvvärme. Rymligt sovrum med utrymme för dubbelsäng och generös förvaring i platsbyggda garderober. Källarplan med pannrum med effektiv BAXI vedpanna, förrådsrum, tvättstuga och garage. Några av renoveringarna utförda på fastigheten är tak, fönster, stammar och elarbeten. Se bifogad renoveringslista. Friköpt tomt med kommunalt VA och fiber indraget. Besiktning utförd. Varmt välkommen till visning!

Planlösning

Antal rum: 3 varav 1-2 sovrum
Boarea: 80 kvm. säljarens information

Hall

Via vit ytterdörr utrustad med Yale Doorman lås nås hemmets hall. Hallen är försedd med påkostade ytskikt såsom ett snyggt och tåligt portugisiskt skifferstensgolv i mörk ton mot rummets ljusa väggar och tak. Utrymme finns för att placera hatthylla såväl som skoställ. Förvaring erbjuds vidare i förrådsrum som också leder till bostadens källarvåning. Redan i hallen upplevs några av de vackra spegeldörrar som är hantverkstillverkade efter mått och ritningar för bostaden. Spegeldörrarna här erbjuder ett fint överljus som skapar en harmonisk och trivsam känsla i hemmets entrédel. Vidare är alla dörrar utrustade med vackra tidstypiska detaljer såsom gångjärn, lås och dörrtrycken tillverkade på Eskilstuna Kulturbeslag AB.


Kök

Köket är smakfullt iordninggjort - 14 med platsbyggd inredning i klassiskt utförande. Här finns luckor i grå ton mot bänskivor i ek. Vidare finns här praktiska förvaringsytor såsom skafferi med ventilation. Köket har likt övriga rum på våningsplanet ljusa ytskikt på väggar och tak. Exklusivt kalksten från Borghamn pryder rummets golv som vidare är utrustade med vattenburen komfortgolvvärme. Den maskinella inredningen består av kyl och frys med 70cm bredd, fläkt och integrerad diskmaskin från Siemens. Vidare finns här gasspis från Smeg (elugn) ansluten till dubbla gasflaskor med automatisk flaskväxling. Rummet erbjuder generösa ljusflöden med fönster i två riktningar. Vidare finns utrymme för matplats här.


Matrum
Bostadens matrum har smakfulla materialval såsom enstavigt ek-parkettgolv, ljusa färgval på väggar och tak samt utgång via altandörr i helglas till en av bostadens uteplatser på fastighetens baksida. En braskamin från danska HWAM sätter en härlig prägel här, som gjort för lugna sköna höstkvällar framför brasan.


Altan

Härlig altan med privat läge på bostadens baksida. Trevlig yta som ger olika möjligheter till möblering. Här finns plats för bord och stolar såväl som grill!


Vardagsrum

Rummet är idag möblerat med både soffgrupp, fåtölj och soffbord. Utrymme finns även för mediamöbel och TV eller annat möblemang efter eget tycke. Gott om ljusinsläpp från två fönster ger härlig atmosfär i rummet som har ljusgrå ton på vägg och snyggt enstavsparkettgolv. Väggmonterat hyllsystem här kommer ej att ingå.


Sovrum

Trevligt sovrum med parkettgolv och ljusa ytskikt. Platsbyggda garderober ger gott om plats för klädförvaring. I sovrummet ryms dubbelsäng med sängbord samt ytterligare möblering för den som önskar detta. Fönster i kombination med den ljusa interiören skapar en ljus, harmonisk känsla i rummet. Via intilliggande hall med ytterligare garderobsförvaring nås bostadens badrum.


Badrum

Helkaklat badrum med klinkerbelagt golv, vattenburen golvvärme och handdukstork. Vidare finns kommod med infällt handfat, överhängande spegelskåp, vägghängd toalett och duschplats med takdusch. Vädringsfönster och pax-fläkt såväl som dimbar spotlights i tak. Våtrummet är även utrustat med tvättpelare från Bosch samt torkskåp från Electrolux.


Källarplan

I källarplan finns pannrum med påkostad och mycket effektiv vedpanna BAXI SOLO INNOVA 50KW som både är miljögodkänd och svanenmärkt. Under perioden maj-september räcker i regel hemmets solfångare till för att ombesörja förbrukning av tappvarmvatten.
Vidare erbjuder källarplan fler förrådsutrymmen, snickarbod utrustad med tvättmaskin för grovtvätt samt garage med utrymme för en bil.

Alla stammar och brunnar utbytta fram till huvudinspektionsbrunn i källaren. Samtliga vattenledningar bytta till kopparledningar samt rör-i-rör.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plansvilla med källare
Boarea: 80 kvm
Biarea: 80 kvm
Byggnadsår: 1930
Kommentar till byggnadsår: Ombyggt 1964
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas isolerrutor entréplan, 1+1 glas källarplan
Tak: Tegel
Grundläggning: Källare/Betongplatta
Uppvärmning: Vedpanna med accumulatortank, solfångare, braskamin
Ventilation: Självdrag
Övrigt om byggnaden: Se bilaga renoveringar.
Renoveringar: Se bilaga renoveringar.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Ja
Datum: 2019-08-19
Primärenergital: 139

Ekonomi

Pris: 2 550 000 kr som utgångsbud
Taxeringsvärde: 1 696 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 1 130 000 kr
Värdeår: 1935
Summa inteckningar/pantbrev: 1 138 500 kr
Driftkostnad: 25926 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 5490 kr
  • Vatten/avlopp: 4235 kr
  • Försäkring: 4247 kr
  • Renhållning: 2769 kr
  • Hushållsström: 8121 kr
  • Sotning: 584 kr
  • Övrigt: 480 kr

Under Övrigt finns kostnad för fibernät.

Tomt

Tomtarea: 1267 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Övrigt: Lättskött och behagligt sluttande trädgårdstomt med högt utsiktsläge i området. Här finns fina trädgårdsinslag såsom Japansk Magnolia, fruktträd och Idegranshäck som vackert ramar in tomtens framsida.
Vidare finns möjlighet till fler uteplatser, både på fastighetens framsida med bästa söderläge, såväl som på insynsfri baksida med vacker utsikt mot intilliggande skog- och naturlandskap. Här bor du i en fridfull omgivning på lugn återvändsgata.

Närområde

Allmänt: Mesta är ett trevligt bostadsområde strax utanför centrala Eskilstuna. Här finns goda bussförbindelser med täta avgångar till och från Eskilstuna centrum. I närheten finns köpcentret Tuna Park med stort utbud av affärer, även fler stora mataffärer finns i samma område.
I området finns även förskola och skola.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Förmån: Officialservitut Väg, 0484K-746E.1
Planbestämmelser: Stadsplan

Bilder

Karta

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

GDPR