Stålvägen 2

Eskilstuna 3 250 000 kr utgångspris

En charmig villa med det lilla extra!

Stig in i denna fantastiska villa på Stålvägen 2 och upplev en stilfull och genomtänkt interiör där klassiska detaljer möter moderna inslag. Hallen välkomnar dig med ett elegant klinkergolv i entrédelen. Längre in finns mysig kamin som sprider värme och karaktär till hela hemmet. Köket imponerar med sina ljusa ytor och högkvalitativa maskinella utrustning. Vardagsrummet är ljust och luftigt, med utgång till en underbar altan för trevliga grillkvällar och avkopplande stunder. De tre sovrummen erbjuder generöst med plats för familjens äldre såväl som yngre medlemmar. Vidare finns två stilrena badrum varav ett är utrustat med relax som består av bubbelbad och bastu. Utomhus finner du en lättskött och barnvänlig tomt med möjlighet till odling och lek. Intilliggande tomtmark om ca 700kvm som omfattar bergknallen, kojan, förråden och parkeringsytan arrenderas ca 60 år till och disponeras av fastighetsägaren utan kostnad. Denna villa är det perfekta hemmet för en bekväm och trivsam livsstil!

Varmt välkommen till Torshälla! Här finner du ett pittoreskt samhälle med gamla anor, beläget några kilometer från Eskilstunas centrala delar. På behagligt gång och cykelavstånd från bostaden finns ett rikt utbud av bland annat kultur, restauranger och affärer. Vidare finns de flesta bekvämligheter som bibliotek och flera matvarubutiker, förskolor och grundskolor. Närområdet är mycket barnvänligt och flera lekplatser finns att tillgå. Bra bussförbindelser med täta avgångar mot Eskilstuna. I Torshälla finns en rad återkommande händelser under året som bland annat Torshälla marknad med traditionella hantverk i unik gammeldags miljö.

Varmt välkommen att anmäla intresse för visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 6 varav 3-4 sovrum

Hall
Välkomna in till denna fantastiska villa på Stålvägen 2! När ni kliver in i bostaden möts ni av ljusa ytskikt med klassiska inslag såsom den vita panelen. På golvet är klinker som gör det enkelt att hålla rent efter vårens alla väder. Här finns gott om plats att möblera med hatthylla och skolställ. Inred även med extern förvaringsmöbel för ytterligare förvaringsutrymme för hela familjens jackor och skor. Golvet övergår sedan till ett vitt vackert trägolv som är enhetligt för stora delar av bostaden. Längre in i hallen pryder en vacker kamin hemmet och sprider värmen under årets kallare månader. Från hallen finns ingång till stor klädkammare och bostadens tvättstuga.

Kök
Till höger i hallen nås bostadens kök med stiligt klinkerbelagt golv i mörkare ton som matchar stänkskydd mellan kökets över- och underskåp. Utrymmet är rymligt och har ett vackert ljusinsläpp från flertalet fönster i olika vädersträck. Här erbjuds generös arbetsyta på den stiliga arbetsbänken i massiv ek. Bakom vita skåpsluckor i profil finns generöst med skåp som ger er ypperligt förvaringsutrymme för alla era matvaror, köksredskap och porslin. En köksö på hjul finns som bidrar med ytterligare förvarings- och avlastningsytor. Den maskinella utrustningen består av ugn i ergonomisk arbetshöjd, häll och fläkt, diskmaskin samt kyl och frys med heldörrar och inbyggd is- och vattenmaskin. Köket ger utrymme att möblera med matbord och stolar som rymmer hela familjen såväl som vänner som är på besök.

Vardagsrum / Uteplats
Hemmets vardagsrum är väl tilltaget och präglas av vackert ljusinsläpp från flertalet fönster i olika väderstreck. På väggarna är en randigt mönstrad tapet som ger en glad och ombonad känsla till rummet. Inred med soffgupp, soffbord och mediamöbel.
En del av rummet erbjuder plats att inreda med läshörna och bibliotek. Möblera med bokhylla och bekväma sittmöbler och njut av en spännande bok i lugn och ro.
Via pardörrar från vardagsrummet tar ni er ut till altanen. Möblera med bekväma sittmöbler, bord och växter. Plocka fram grillen och avnjut många härliga grillkvällar med familj och vänner. Utmärkt plats att umgås på samtidgt som ni har bra uppsikt över barnen som leker i den fina trädgårdstomten.

Sovrum 1
Det första sovrummet erbjuder en generös yta och fint ljusinsläpp från fönster. Möblera med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang så som extern förvaringsmöbel för era kläder.

Tvättstuga
Separat tvättstuga med tvätthov, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan.

Badrum 1
Bostadens stora badrum har helkaklade väggar och klinkerbelagt golv. Utrustningen består av ett generöst bubbelbad under vädringsfönstrena med frostat glas. Utmärkt plats för avkoppling efter långa arbetsdagar. I badrummet finns även ingång till den värmande bastun med plats för hela familjen. Vidare finns duschplats, toalettstol, handfat med kommod och extra förvaringsskåp med spegeldörrar.

Allrum/övre plan
En trappa upp nås ett rymligt utrymme som är perfekt att inreda som allrum. Ställ fram en mysig soffa, fåtöljer och tv och njut av härliga filmkvällar. Takfönster ger ett härligt ljusflöde till rummet.

Sovrum 2
I det andra sovrummet är ljusa ytskikt och stiligt golv i grå nyans. Möblera med dubbelsäng, sängbord och övriga möbler såsom skrivbord och bokhylla. Bakom skjutdörrar finns en rymlig klädkammare med plats för alla era kläder.

Sovrum 3
Vidare ger det tredje sovrummet en generös plats att möblera med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Från centrerat fönster får ni härligt ljusinsläpp som sprider sig över rummet.

Badrum 2
Hemmets första badrum har helkaklade väggar i vitt och våtrummsmatta i mörk ton på golv. Utrustningen består av toalettstol, handfat med kommod och överhängande spegel med inbyggd belysning. Vidare finns duschplats med duschvägg i glas och uppvärmd handdukstork. Spotlightsbelysning i tak.

Tomt
Den fantastiska hörntomten är lättskött och erbjuder odlingsmöjligheter för den med gröna fingrar. Den grusade uppfarten ger plats för flertalet bilar och laddbox till el-bilen finns installerad. Altanen sträcker sig till stora delar runt huset och ger möjligheten att möblera med alla utemöbler man kan tänka sig. Gästhus/förråd erbjuder en utmärkt plats att förvara alla trädgårdsredskap eller göra den till barnens egna lekstuga.

Arrende i ca 60år tillhör fastighetsägaren intill tomtgränsen och upp till vägen om ca 700 kvm. På arrendetomten finns förråd med bra utrymmen för förvaring samt plats för parkering av flertalet bilar.

Färrådsutrymmen tillhör fastigheten i separat byggnad på intilliggande fastighet.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Boarea 177 kvm
Byggnadsår 1830
Kommentar till byggnadsår Nyrenoverat 1983
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Träpanel
Fönster 2-glas och 3-glas
Tak Sadeltak med yttre taktäckning av betongpannor
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Elpanna med vattenburna radiatorer, elgolvvärme och braskamin
Ventilation Mekanisk (frånluft)
Renoveringar 2024 - Slipat och betsat golv övervåning
2023 - Tvättat och målat taket, 10 års garanti, Målat sovrum och satt in panel, Målat väggar tvättstuga, Målat golv och väggar nedre garderob
2022 - Målat väggar övre garderob
2020 - Målat och satt in panel övre sovrum
2019 - Renoverat kaklat, nytt tätskikt badrum övervåningen, Nytt golv kök
2016 - Anlagt plattor framsida
2015 - Nytt badrum nedervåning, ny tvättstuga
2014 - Renovering kök, lackering luckor flyttat stommar, vitvaror.
2013 - Vitmålat alla golv nedervånången (ommålat 2018.
2008 - Anlagt trädäck.
2004 - Byggt extra rum övervåning höger, 2 takfönster, Ny inglasad trapp.
2002 - Öppning mellan 2 sovrum till vardagsrum nedre botten, Ny altandör.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2024-05-07
Primärenergital 143

Ekonomi

Pris 3 250 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 792 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 326 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar/pantbrev 1 817 000 kr
Driftkostnad 58783 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 6000 kr
 • Vatten/avlopp: 4508 kr
 • Försäkring: 7070 kr
 • Renhållning: 3910 kr
 • Hushållsström: 36095 kr
 • Sotning: 200 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 1000 kr

Personer i hushållet 4 personer

Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 466 000 kr
 • Småhusbyggnad: 1 326 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 786 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Hammarsmeden GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
  Planbestämmelser Stadsplan (1980-11-13)

  Övrigt

  Bredband Fiber

  Video

  Film

  Fastighetskarta
  Fastighetskarta
  Fastighetskarta Arrende
  Fastighetskarta Arrende

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR