Körsbärsstigen 12

Eskilstuna 2 350 000 kr utgångspris

Charmig fastighet med närhet till bad- & båtliv i Mälaren!

Välkommen till naturnära Körsbärsstigen 12. Långt ut på Torshälla huvud hittar vi denna gemytliga fastighet. Underbart läge med en kort promenad till Mälaren och närhet till skogen för att plocka bär. Här bor ni på en stor tomt som utgör en av de större i området - med bostadshus, gäststuga och garage! Växtlighet ramar in trädgården och gör det till en plats att trivas på!

Villan erbjuder ett stort och praktiskt kök där det finns gott om utrymme att laga mat. Ordentliga bänkytor för att enkelt tar hand om skörden från trädgårdslandet. Matplats och vardagsrum i öppen planlösning tillsammans med en stor braskamin som gör detta till husets samlingsplats. Intill sällskapsdelen ligger en takad altan som passar utmärkt att duka upp för att äta sommarens alla måltider på. Övervåningen erbjuder sovrum och allrum samt gott om förvaringsutrymme i inbyggda garderober. Toalett samt duschrum med tvättmaskin. På gården finns gäststuga som passar utmärkt för långväga gäster eller att inreda som kontor. Rymligt garage med carport som ger möjlighet att parkera en bil och förvara trädgårdsredskap. Den lättskötta trädgården består av stor gräsmatta, trädgårdsland med hallonbuskar och vackra planteringar.
Friköpt tomt. Kommunalt vatten och avlopp samt sommarvatten som går utmärkt att använda till bevattning.

Populärt och lugnt område beläget intill Mälaren. Inom kort gångavstånd från fastigheten finns ett flertal badplatser. Här lever du nära ett rikt djurliv med bland annat rådjur, hare, grävling och hjort. Fin grannsamverkan med gemensamma midsommarfiranden i området. Med kort bilfärd når du Torshälla; ett pittoreskt samhälle med gamla anor, beläget endast några kilometer från Eskilstunas centrala delar. Här erbjuds ett rikt utbud av bland annat kultur, restauranger och affärer. Här finns de flesta bekvämligheter som bibliotek och flera matvarubutiker, förskolor och grundskolor.

Varmt välkommen på visning!

VitecStore\Models\FloorAndElevator Object ( [description] => [elevator] => [total_number_of_floors] => [floor] => [floor_commentary] => [readable_elevator] => [readable_floor] => ) 1

Planlösning

Antal rum 3 varav 1-2 sovrum

Hall
Via den takade fastukvisten tar vi oss in till en välkomnande hall. Här finns utrymme för hatthylla och extern förvaringsmöbel. Inbyggd garderob ger er gott om utrymme till ytterkläder och skor. Här ifrån nås kök, vardagsrum såväl som badrum.

Kök
Direkt in till höger från hallen hittar vi det ljusa köket. Hemtrevligt kök i vinkel, köksluckorna är ljusa med klassisk profil. Kaklad yta över den ljusa arbetsbänken. Här hittar vi stora ytor för matlagning och sju sorters kakor. Gott om förvaring i både över- och underskåp samt öppna hyllor som ger trevlig yta för kakburkar och prydnadsföremål. Den maskinella utrustningen består av ugn med häll, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Centrerat fönster över arbetsbänken ger ett vacker ljus till hela köket.

Matsal och vardagsrum
Vidare från köket ligger matplatsen med öppen planlösning mot både kök och vardagsrum. Här finns stor yta att möblera med matbord för 6-8 personer och ett ordentligt vitrinskåp. Innan rummet över går till vardagsrum stoltserar en vacker braskamin med murstock i tegel. Ger fantastiskt värme till hela bostaden och höjer mysfaktorn enormt ruggiga höstdagar. Vardagsrummet har gott om plats för soffgrupp och mediamöbel. Mellan matplats och vardagsrum hittar vi utgången till altanen. I rummet ligger även trappan som leder upp till övervåningen. Luftvärmepump finns installerad i rummet.

Altan
Längst med husets ena långsida ligger den takade altanen. En stor uteplats som är trivsamt inramad med staket. Utmärkt plats att njuta av fågelsång och värmande vindar en vacker sommardag. Möblera altanen med matbord eller bekväm soffmöbel för att samlas med nära och kära. Härifrån tar vi oss vidare till trädgården. Den lättskötta trädgården erbjuder stor gräsmatta, trädgårdsland med välsmakande hallon samt fina buskar och planeringar. Tomten angränsar till skogsparti och ligger väldigt nära Mälaren. Perfekt att ta sig ett dopp i sjön varje morgon!

Badrum
I bostadens badrum hittar vi toalettstol, handfat med förvaringsskåp samt vägghängt skåp med spegel på väggen ovanför. Rummet har trivsamt ljusinsläpp via öppningsbart frostat fönster med vädringslucka. Rummet har våtrumsmatta i ljus nyans på väggar och golv, kaklad yta över handfatet.

Tvättrum
Alldeles intill badrummet, i ett separat rum hittar vi duschkabin med frostade rutor, tvättmaskin samt varmvattenberedare. Förvaringsmöjligheter i flera skåp längs med väggen.

Övervåning
En trappa upp hittar vi sovrum med plats för dubbelsäng eller två enkelsängar och sängbord. Här uppe finns ett allrum som kan möbleras för fredagsmys samt flertalet garderober som ger er gott om förvaringsutrymme.

Gäststuga
På tomten finns ytterligare en stuga som med enkelhet kan inredas med sängar för långväga gäster eller utmärkt som hemmakontor. Två garderober finns i stugan. Fönster i två väderstreck ger härligt ljusinsläpp. Farstukvist har plats för en skön fåtölj att avnjuta morgonkaffet innan dagens bestyr.

Garage
Garagebyggnad intill infarten med vidbyggd carport. Här finns möjlighet att parkera en bil i garaget samt en bil i carporten. Garaget ger även utrymme för trädgårdsredskap och övrig förvaring.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Boarea 63 kvm
Byggnadsår 1962
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Betongpannor
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Direktverkande el , luft/luftvärmepump och insatskamin
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Renoveringar/tillbyggnader
Garaget 1971
Friggebod 1990-tal
Vedbod 1990-tal
Renovering av villa 1990-tal

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2023-08-02
Energikonsumtion 93 kWh/m2 år.
Primärenergital 143

Ekonomi

Pris 2 350 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 610 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 756 000 kr
Värdeår 1962
Summa inteckningar/pantbrev 250 000 kr
Driftkostnad 45426 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 6900 kr
 • Försäkring: 4500 kr
 • Renhållning: 2650 kr
 • Hushållsström: 28772 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 2604 kr

Uppvärmning ingår i elkostnad.

Elförbrukning 9 217 kWh/år
Personer i hushållet 2 personer

Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 756 000 kr
 • Småhusmark: 854 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 2667 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Torshälla-Mälby GA:1 ändamål: Vägar
  Last: Avtalsservitut Kraftledning, 04-IM2-38/709.1
  Last: Ledningsrätt Starkström, 04-84/378.1
  Last: Officialnyttjanderätt Tele, 04-IM2-43/400.1
  Planbestämmelser Detaljplan (2006-12-14)

  1 (36)
  1 (36)
  Planritning entréplan
  Planritning entréplan
  Planritning övervåning
  Planritning övervåning
  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Vill du bli kontaktad?

  Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar information från oss kring hur vi kan vara till hjälp vid din bostadsaffär.

  GDPR